Jump to content

geertd

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Ik geef cursussen, dit betekent weinig facturen voor relatief hoge bedragen. Facturen gaan de deur uit via een mail-merge. De keuze voor excel is simpelweg gewoonte. Ik heb Snelstart geprobeerd en vond dat een onaangenaam pakket, Acumulus (miste een essentiele functie) en nog wat. Zodoende. Excel is voor MIJ goed genoeg en ik vind het een prima idee om de jaarrekening door een specialist te laten maken. Maar als een goed pakket tijd bespaart op een ander front zoals facturen, dan graag. Accountant is een stuk duurder dan een administratiekantoor, ik weet niet precies wie het invoert maar ik zie de rekening ;) In elk geval wil ik jullie bedanken voor deze geweldige reacties.
 2. Prima, ik was ook al verbaasd. Wat mij betreft moet er simpelweg niet overgetypt worden tegen uurtarief, dat is dubbel werk. Voor vakkennis wil ik natuurlijk wel betalen. Ik kan wel een zogenaamde accountants vergelijkingssite vinden maar daar moet je gegevens achterlaten en kom je verder nergens. Ik heb er ooit eens een enkele offerte door gekregen. Is er een manier om te vinden wie aan mijn verwachtingen voldoet (beter gezegd: welk boekhoudpakket een import accepteert uit Excel of .csv) en dat ik simpelweg aan 30 kantoren vraag welk pakket ze gebruiken?
 3. Helder. Dit is ook de reden van mijn vragen hier. Ik weet dat er teveel geld naar de accountant gaat op dit moment, ook omdat ik helemaal geen accountantsverklaring nodig heb. Maar ja, wist ik veel. Mijn plicht is het beschikken over "kloppende jaarstukken" (dus balans en resultatenrekening?) en dat vloeit in feite voort uit mijn sheet. Ik moet voor flink wat uren betalen voor het overtikken. Mag ik constateren dat ik 90% van het werk al gedaan heb en de rest ook wel kan doen?
 4. Dat lijkt mij geen probleem. Wat voor boekhoudpakket accepteert importbestanden? Is er een register voor administratiekantoren waarin je dit kunt vinden?
 5. Beste ondernemers, ik heb nu een accountant voor het maken van jaarverslagen en het verzorgen van de administratie. Voorheen werden facturen en bonnen per doos afgeleverd en door de accountant in een begrijpelijke vorm verslagen. Hieraan zitten kosten verbonden. In feite had ik goedkoper uitgekund door een administratiekantoor (geen accountant) te nemen. Nu heb ik inmiddels een administratie die goed op orde is, alles netjes in excel met een uitstekende zoekfunctie vindbaar en gekoppeld aan bankmutaties. Bij het zoeken naar een goede partner merk ik dat een overzichtelijk excel sheet gewoon uitgeprint zal worden en dan met de hand overgeklopt in een stuk software dat ik als ouderwets en onvriendelijk beschouw. Ik heb nog maar bij drie kantoren informatie ingewonnen. Mijn vraag is of dit overal zo moet. In principe wil ik een kantoor dat mijn bestand weet in te lezen en dan zonder al te veel handwerk in hun software weet te krijgen. Is dit mogelijk, en zo ja hoe vind ik die?
 6. bedankt voor jullie adviezen en inzicht. Als ik het goed begrijp mag je geen profijt uit een faillissement van een ander kunnen trekken. Het gaat enkel om huur van een gebouw (betaal ik nu niet meer aan hen) en openstaande facturen voor cursussen (zijn zij aan mij verschuldigd).
 7. Ik voorzie faillissement van een relatie van mij. Niks is zeker maar ik wil voorbereid zijn. Nu is mijn vraag als volgt: ik heb vorderingen en er zijn ook tegenvorderingen van hen tegen ons. Als de boel mis gaat, kan ik dan vorderingen tegen elkaar verrekenen? Er zijn preferente schuldeisers die al het schip in gaan, verwacht ik, dus ik wil zo min mogelijk geld tegoed hebben van hen.
 8. Als je geen factuur krijgt voor een aankoop van een internationale verkoper, kun je het artikel dan doorverkopen met factuur binnen Nederland?
 9. Als een deel van het assortiment van je webwinkel het beste ingekocht kan worden via Ebay uit Hongkong of via wholesalers die op kleine schaal verzenden zonder formele export, is dit een haalbare kaart? Er is meestal geen goede factuur bij.
 10. Wat je zegt is in grote lijnen waar. De schuldeiser heeft alle belang bij een goed inkomen. De realiteit is dat fatsoen in het hier en nu zwaar gestrafd wordt in onze situatie tenzij de schuldeiser goodwill toont en niet op hun recht gaat staan.
 11. Mijn vriendin is al jarenlang een fatsoenlijke huismoeder, helaas met een nare financiele rugzak. Ondernemen is een middel om parttime te kunnen werken zonder verplicht de kinderen in de kinderopslag te moeten dumpen, dat is iets anders dan lusten ondervinden. Als mijn vriendin wel fulltime zou werken, zou er netto veel geld verdwijnen door opvang, wegvallen huur- en zorgtoeslag en vrijstelling gemeentebelastingen etc. Die voordelen verdampen ook als je meer verdient (terwijl de schuldeiser gewoon alles boven de beslagvrije voet kan pakken) en je gaat er netto op achteruit door meer te verdienen. Zie je het probleem? De schuld is er mede de oorzaak van dat mijn vriendin geen hoog genoeg inkomen zal willen krijgen om de schuld ooit af te betalen. WSNP is niet zo leuk, het interesseert ze bij de WSNP geen bal hoeveel je verdient, het maakt alleen uit hoeveel uren je werkt. Als er meer te verdienen is als ondernemer, dan is dat vette pech voor zowel de saniet als de schuldeiser want er moet perse in loondienst gewerkt worden, desnoods (en waarschijnlijk) op minimumloon.
 12. Kan men zinvol ondernemen vanuit een stichting (bijvoorbeeld een winkel runnen), als een bestuurder hieruit een klein inkomentje haalt en de stichting verder geen donaties ontvangt?
 13. Je wilt de schijn van belangenverstrengeling voorkomen door: a. een onderneming op te zetten waar jij wel de eigenaar van wil spelen maar welke op naam van je vriendin staat b. een onderneming op te zetten waar jouw vriendin veel tijd in steekt en jij nauwelijks. Wil jij nu dit alles op je werk verzwijgen? Deze situatie geeft pas de schijn van belangenverstrengeling! Wees eerlijk, open en maak de hele situatie in je bedrijf, of bij de juiste personen daarin, bespreekbaar. Dat is de enige manier om belangenverstrengeling tegen te gaan lijkt me. Het idee is om haar iets te laten doen als zelfstandige. Dat past haar beter dan loondienst, maar we zijn bang dat de schuldeiser roet in het eten komt gooien. Ik heb het netwerk en de know-how, zij de tijd en de zin om te ondernemen. Het is dus niet de bedoeling dat ik eigenaar ga spelen. Integendeel, ik wil hooguit op de achtergrond aanwezig zijn. Het alternatief, onder mijn naam ondernemen werkt ook, alhoewel dit betekent dat ik moet oppassen om mijn werkgever als eerste klant te willen krijgen. Dat vind ik juist minder eerlijk, aangezien ik niet de ondernemende kracht ben maar zij.
 14. Geen WSNP. Er is ooit iets afgesproken over terugbetalen. Ik denk dat de 50 euro neerkomt op alles boven de beslagvrije voet. Ze heeft een laag inkomen. De schuld komt voort uit een persoonlijke lening en rood staan in de tijd dat zij nog jong en wild was. WSNP is iets waar ik huiverig voor ben want dit betekent een dwang om fulltime te gaan werken. We zitten wel met jonge kinderen. De betalingsregeling is al jarenlang gaande, er valt verder ook weinig te halen. Als ik de persoon ben die een investering doet, is die investering dan haar eigendom (en valt dus onder beslag)?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept