Inclusivo

Newbee
  • Aantal berichten

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Rotterdam/Vlaardingen

Inclusivo's trofeeën

  1. Beste moderators, is hier al eens een apart topic geweest voor vragen gerelateerd aan de horeca en uitgaanswereld met alle zaken van commercie, wetgeving tot drugs e.d. ? Kan me voorstellen dat jullie wellicht niet 1 business eruit willen halen en reacties meer op generieke probleemstelling indelen... Ik ben pas onlangs lid geworden, dus excuus als ik iets over het hoofd gezien heb. Ben
  2. Wij organiseren evenementen en huren hiervoor soms concepten en/of artiesten van uit het buitenland in. Ook geven wij een enkele keer een concert/event in het buitenland.of verkopen hier een concept aan (zijn er dan zelf niet lijfelijk). Onze eigen artesten/Dj's treden ook op in het buitenland, wederom zonder afdracht BTW. Doorgaans betreft het Europese landen. In de toekomst ook de Oekraine. Nu wij zelf een Dance club/event locatie openen per 9 september zal dit veelvuldiger gaan voor komen. Normaal noemen wij geen BTW op facturen, maar krijg te horen dat ik wel BTW aan de fiscus moet afdragen? Overal vind ik flarden aan info. Wie heeft het duidelijk voor ogen wat wel/niet moet ? Met dank ! Ben Welling Inclusivo/Inc. Avenue
  3. Beste Mede-ondernemers, eerst een forum bericht geschreven en nu pas onze introduktie, was slimmer geweest om het andersom te doen wellicht.... ;D Ons bedrijf Inclusivo bestaat nu bijna 3 jaar en de kern van onze activiteiten is het organiseren van muziek evenementen. In het team hebben wij een grafisch designer, fotograaf, visagiste, salesmanager, horecabedrijfsleider en 2 DJ/producers. Hierbij hebben we een foto-, muziek en visagiestudio (grotendeels tbv onze promotie en muziekproducties). Tevens een artiestenboekingskantoor en ontwerpen we concepten voor evenementen en bedrijfsvoering. Momenteel zijn wij bezig met het oprichten van een eigen exclusieve evenementelokatie in Vlaardingen genaamd 'Inc. Avenue'. In de weekends muziekevenementen (grotendeels Dance Events, maar ook Blues, 80/90's e.d.). Wij denken hierbij een bedrijfs/horeca formule te gaan gebruiken die nieuw is voor Nederland, wat opzich al de nodige blokkades opwerpt her-en-der.. Veel vragen...veel uitdagingen...vandaar het zoeken naar een goed en legaal forum...en deze gevonden !. Ik ben zelf de 'Methusalem' van het team en na een 30 jarige internationale loopbaan bij een Multinational heb ik besloten om een eigen bedrijf te starten, samen met 3 zoons (voorlopig parttime). Zal ongetwijfeld iets met de 'peno-pauze' te maken hebben, maar voelt goed aan en is een lang gekoesterde wens geweest. Overigens niet in de horeca...zat meer te denken aan een organisatieadvies bedrijf, maar het kan raar lopen. In mijn vorige loopbaan altijd werkzaam geweest in HRM op het gebied van bedrijfsonderdelen opbouwen of herstructureren. Met wat ik nu doe valt de appel ook weer niet zover van de boom overigens. Ik hoop op veel interacties hier op de site en wellicht ook daarbuiten, :) Ben Welling
  4. Hallo Jeroen, bedankt voor je reactie ! Ik zal de zinnen wat korter houden :-). In de 3 jaar dat we nu events organiseren in andere locaties, zoals bijvoorbeeld De Maassilo in Rotterdam heb ik bewust gezocht naar succesfactoren. Nog belangrijker....zaken waarom Clubs failliet gaan of minder draaien. Hierbij veel gesproken met eigenaren en managers van clubs. Iedere keer als een club failliet ging (daar waren de afgelopen jaren veel voorbeelden van) hebben we dat model aangescherpt en getoetst. In mijn 30 jarige loopbaan in dienst van een Multinational was ik betrokken bij de opbouw/verandering en afbouw van bedrijfsonderdelen en soms ook nieuwe acquisities. Je kan zeggen dat het een beroepsdeformatie is....je kijkt dan met andere ogen naar bedrijven en hun bedrijfsvoering. Ik ben op dat pad geen mensen tegen gekomen die willen investeren in een mogelijke concurrent. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe klein de denkwereld is van horecamensen en hoe kortcyclisch er gedacht wordt. Zijn erg slimme kerels (meestal mannen) overigens, maar niet echt structuur denkers, zonder daar nou gelijk een waarde aan te willen hechten. Het laatste jaar zijn ons Clubs aangeboden, o.a. door de brouwerijen op basis van onze concepten en businessplan. Ook hebben clubs ons benaderd om bepaalde Danceconcepten te maken voor ze. Men is niet echt bezig met verandering om vaak goede redenen. De verdiensten zijn overigens erg hoog in de branche, alleen zijn er maar enkele (de succesvolle) die dit boekhoudkundig willen of kunnen verantwoorden en deze winst gedeeltelijk weer laten terugstromen in de zaak. Inmiddels hebben we een mailinglijst van meer dan 50.000 mensen opgebouwd en we houden hieronder enquetes over wat de klant wil en wat hij/zij niet wil. Dat heeft ons concept verduidelijkt en daarom geloven we er ook in. De markt is er goed voor....het is een grote consumentengroep, zoniet de grootste binnen de horeca. Het aanbod is verwaterd over de jaren na de successen van 5-10 jaar geleden en het aanbod redelijk homogeen. Men volgt elkaar...de goede daargelaten, maar die moeten dus blijven vernieuwen. het is een wereld van "copycats". Ik zal nog een goed door mijn contacten lopen. Kijken naar een horeca investeerder die wellicht in een net andere branche zit. Bedankt voor de tip ! Ben Welling
  5. L.s. Na 30 jaar werkzaam geweest te zijn in HRM, zowel in NL als daarbuiten, 3 jaar geleden besloten een eigen bedrijf te starten en toe te treden tot "de peilers van de economie"...het gilde der ondernemers. Dit met een selectieve groep jonge mensen (t.o.v. mijzelf), bestaande uit 7 mensen uit vooral de horeca/evenementen & muziek branche en gespecialiseerd in Dance Events (DJ/producers). Naast de passie voor horeca en muziek was er een derde bindende factor. Een groot ongenoegen met hoe deze branche zich profileert en zaken doet. Niet transparante bedrijfsprocessen, onvoldoende aandacht voor veiligheid, klantgerichtheid en onbetrouwbaar in zaken doen. Een boevenbende werd het genoemd. Na een businessplan en een evaluatie hierop, alsmede 3 jaar en 22 evenementen verder kan ik ze gelijk geven. Respectloos vaak...de goede daargelaten, maar die zijn op 1 hand te tellen. Nu na bijna 300.000,= Euro aan investeringen verder en met een mailinglijst van meer dan 50.000 mensen hebben we besloten dat de tijd rijp is een eigen evenementen locatie te starten. We gaan het anders doen, duurzaam ondernemen, elkaar de business gunnen, geen goud zoeken, maar een solide business opbouwen met meerwaarde voor de klanten. Een nieuw businesplan incl. kwaliteitsbeleid, veiligheidsbeleid, investerings- en winstprognoses en alles wat daar bij hoort...dan pas kom je erachter hoe slecht het imago van de horeca in Nederland is... Van dranken leverancier tot bank en gemeentes en van makelaar tot ingenieursbureau...zodra men hoort dat je een investering in de Horeca wilt doen gaan de deuren dicht ! Hoe krijg je deze bedrijfstak ooit weer in het zadel...wij gaan verder waar deze tak van de horeca 10 jaar geleden gestopt is met vernieuwende concepten, zowel muzikaal maar zeker wat betreft de bedrijfvoering. Eindelijk een passend pand gevonden voor 1000-1500 mensen en de investeringen uit noodzaak maar in 2 fases verdeeld, want het eigen geld zit er allemaal al in. De grote brouwerijen en merken herkennen het verschil en gaan gedeeltelijk mee met de investeringen maar de tijden dat ze hele panden inrichten is voorbij...ze hebben teveel leergeld betaald. De gemeentes weten iedere keer weer met de meest overtrokken veiligheid eisen te komen, waar in NL geen enkel horecapand aan voldoet...maar ja als nieuwkomer ben je een makkelijke prooi. Van iedereen krijg je lof, maar de ohhhs en ahhhh's worden zelden beloond in financiele steun. Risico kapitaal verkrijgen...risico...zoals de bank zei...als u een overwaarde op uw pand heeft van een 100.000 Euro willen wij u wel 100.000 Euro lenen...investering heeft een risico inzich...en dat is altijd de stimulans voor de ondernemer geweest, maar hoe redt je het alleen...in deze branche...hoe krijgen de goede ondernemers voet aan wal, zonder drugs- en gokgelden of andere praktijken die juist deze branche ondermijnen ? In de gemeente waar we zitten volop steun van de Gemeente, maarja niet de steun die je nodig hebt. Hoe krijgen mensen die het goed willen doen en de klant een meerwaarde te bieden hebben (waaronder wij ons team/bedrijf scharen) een zaak van de grond ? Hoe krijgen we de horeca/Dance branche uit het slop en in een nieuwe modus van werken als de vernieuwing, die toch uit de mensen moet komen, zo gruwelijk tegengewerkt wordt....terwijl als het loopt de revenuen groot kunnen zijn...ook voor investeerders !? Willen we alleen maar ver van huis investeren, ipv zaken waar onze kinderen en kleinkinderen hun tijd doorbrengen ? Het lijkt haast een paradox....veel zaken zijn slecht geregeld...wil je ze verbeteren dan zegt iedereen nee omdat het zo slecht geregeld is. Ben benieuwd naar ervaringen, meningen en mensen die de vicieuze cirkel hebben weten te doorbreken...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.