Jump to content

QV1986

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo Elke, Dat is wat ik zeg: aankoop van een pand is geen optie. En bij Qredits wil ik niet gaan lenen, ik gebruik alleen het ondernemersplan. :-)
 2. Inmiddels ben ik het ondernemersplan van Qredits aan het invullen. Voor mij is het nog onduidelijk welke locatie ik ga gebruiken en of dit huur of koop wordt. Wat is gebruikelijk? Ik zou, om mijn concept uit te voeren zoals ik denk dat het het meest succesvol zou zijn, veel moeten verbouwen. Bij huur betekent dit dus enigzins "geld weggooien", koop is dan veel slimmer. Of is het gebruikelijk om dan toch te gaan huren? Als ik een pand moet kopen wordt het bedrag dat ik bij elkaar moet zoeken natuurlijk niet te doen. Hoe lossen horeca ondernemers dit over het algemeen op? En hoe krijg je al deze kosten inzichtelijk wanneer je nog niet welke locatie je wil gebruiken? Afhankelijk van de investering kan ik pas kijken wat voor mij de beste opties voor dit alles zijn. Maar wie investeert er als er nog geen locatie duidelijk is? Nu ik dit typ kom ik er al achter dat ik erg concreet moet zijn met mijn plannen alvorens ik om een investering kan vragen. Iemand tips om dit zo concreet mogelijk te krijgen?
 3. Hallo Elke, Ook dank voor jouw hulp! Ben tot nu toe trouwens erg positief over deze site. Ik krijg de indruk dat mensen echt willen helpen, helemaal geweldig natuurlijk! Quintin
 4. hahaha, ik krijg al jaren ongevraagd post van de postcodeloterij..misschien moet ik inderdaad toch maar eens toegeven. toevallig niet stiekem jouw onderneming? ;-) ik zal inderdaad maar eens gaan beginnen met een goed plan. het zal ongetwijfeld een uitdaging worden om het verdienmodel goed op papier te gaan zetten omdat ik niet zoveel ervaring heb. maarja, dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling lijkt mij.. :-)
 5. Hallo Danny, Dat is waar, ik onderschat ook zeker niet hoe moeilijk dit zal zijn. Maar als ik zo blijf denken dan kan ik net zo goed niet beginnen. ;-) Mijn concept en mijn passie kunnen me hopelijk ver brengen. Betreffende een samenwerking met de gemeente is een goede optie, wel jammer dat dit natuurlijk niet DE tijd is om in te stappen met al die kortingen op kunst en cultuursubsidies. Investeerders vinden wordt in ieder geval een flinke uitdaging merk ik wel. Nog meer ideeen? :-)
 6. Elke, Dankje voor het delen van je ervaring. 30% eigen inbreng zou voor mij simpelweg niet mogelijk zijn.
 7. Hallo Danny, Helder! Ik heb er al over nagedacht om te kijken of ik het concept kleiner kan maken, maar juist doordat mijn idee is om verschillende takken van sport samen te brengen zou dit teveel af doen aan mijn oorspronkelijke idee om het succesvol te maken. Zal het echt rond de 1% liggen? Zo ja, dan moet ik gewoon op zoek naar die 1%.. en uiteraard een goed ondernemersplan.
 8. Hallo Elke en Danny, Bedankt voor wederom erg bruikbare hulp! :-) Fijn forum dit! Is het echt uitgesloten dat er investeerders zijn die mij 100% willen financieren? Kijk, "wat" sparen kan ik natuurlijk wel, maar met de nadruk op "wat", mijn startkapitaal is in verhouding tot wat ik denk nodig te hebben niet noemenswaardig: Zo'n groot project starten vergt nou eenmaal een grote investering. Zoals ik al zei, mij ontbreekt het niet aan ambitie, maar ik wil een realtisch beeld krijgen van wat er mogelijk is. :-) Quintin!
 9. Hallo Willem, Bedankt voor de heldere tips! Een ondernemersplan was ik inderdaad al van plan om te schrijven. Is het voldoende om een format van de kvk te gebruiken of kan ik deze beter ergens anders vandaan halen? Betreffende de certificaten enz.: kan je me daar wat meer over vertellen? En om een goed ondernemersplan te schrijven is het voor mij ook belangrijk om te weten hoe het verdienmodel in elkaar zit. Enig idee hoe ik dit meer inzichtelijk voor mezelf kan krijgen? BVD! Gr, Quintin
 10. Hallo ronaldhinho, Bedankt voor je reactie. Ik heb net alvast al wat gelezen: zeer interessante informatie. Echter, wanneer ik op zoek ga naar investeerders zullen dit particuliere investeerders zijn, geen banken. Lijkt mij slimmer, omdat ik voor een dermate groot project geen 1/3 kan inbrengen aan eigen vermogen.
 11. Hallo, Ik heb een groots idee om te beginnen met een onderneming dat vorm zal krijgen als horeca onderneming en cultuurcentrum. Wat ik hiermee bedoel is dat het een verzamelpunt is van verschillende kunst, eten, film, muziek, enz. Ik heb geen kennis van de horeca branche, in de zin van: wat voor vergunningen heb je nodig, hoe bereken ik in grote lijnen mijn potentiële winst? (i.a.w. wat zou de marge zijn op een simpele cappuccino om maar een stom voorbeeld te noemen) Daarnaast: - Ik ben autodidact in de sales waarin ik nu werk maar hoe realistisch is het om zonder opleiding een horeca-onderneming te beginnen? (ik ben erg ambitieus en een doorzetter, maar is het "do-able", bijvoorbeeld ook naar geldschieters toe?) - Hoe realistisch is het vanuit jullie ervaringen om überhaupt een geldschieter te vinden voor zo'n groot project (ik denk aan een ruimte waarin sowieso 300 man kwijt moeten kunnen, niet per se voor het eetgedeelte maar wel voor andere doeleinden zoals uitgaan). Ik heb erg weinig vermogen. Uiteraard kan ik sparen, maar goed.. hoe sneller ik verantwoord kan beginnen, hoe fijner dat natuurlijk zal zijn. Kort samengevat: waar begin ik! Volgens mij waren dit wel mijn belangrijkste vragen. Ik hoop dat iemand zo vriendelijk wil zijn om mij te helpen, het zou fijn zijn om deze dingen goed in kaart te kunnen krijgen!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept