Jump to content

r-bouwadvies

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Graag reacties beperken tot de vraagstelling: Wat zijn de mogelijkheden om een voorschot terug te krijgen? Gunnen van een 2de kans, soort product en de subjectiviteit over niet nakomen van afspraken doen er in deze niet toe. Wat is de juridische eerste, tweede en derde (?) stap bij een geschil van 500 euro?
 2. Als bedrijf heb ik een product laten maken bij een ander bedrijf. Een officieel contract is niet opgesteld, maar over de specificaties van het product is wel gemaild. Voor start fabricage van het product is een factuur ontvangen en een bedrag als voorschot betaald. Nu is het product onjuist en niet conform afspraak geleverd en eis ik mijn betaalde voorschot terug. De producent geeft echter niet thuis. Wat zijn de mogelijkheden om mijn betaalde voorschot terug te krijgen?
 3. Zelf zit ik als zelfstandige (zzper) momenteel in ongeveer de zelfde situatie. Ik ben van plan een een andere zelfstandige te verhuren aan een opdrachtgevers en ontvang voor de bemiddeling een vergoeding per gewerkt uur. Dit geef bouwadviezen, dus dit is niet mijn core business, maar dit doe ik er extra bij. Hierover heb ik 5 vragen: 1. Mag ik, voor de belastingdienst en KvK, als zelfstandige ombeperkt bemiddelen voor andere zzpers? 2. Als bemiddelaar factureer ik naar de opdrachtgever en de zzp-er die het werk uitvoert factureert naar mij. Het verschil is mijn vergoeding. Draag ik daarmee verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden die worden uitgevoerd? 3. Hoe is contractueel te zien dat ik een project niet aanneem, maar hiervoor enkel bemiddel? Ik heb toch een contract met de opdrachtgever en de zzper weer met mij? 4. Hoe kan ik het risico op aansprakelijkheid/verantwoordelijkheid contractueel bij de zzper leggen die het werk uitvoert? 5. Dekt een eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook de werkzaamheden van derden? Ben benieuwd naar jullie antwoorden op m'n vragen! Hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden. Alvast dank
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept