Jump to content

Mark van O.

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Hallo all, Ik heb een vraag m.b.t. het intellectueel eigendom van onze nieuw onderneming. Het I.E. van onze B.V. bestaat momenteel uit: - Domeinnamen - Merkenrecht - Auteursrechten website Hoe worden deze eigendommen nu opgenomen in de B.V.? De eigendommen staan op naam van de B.V., maar moet dit ook nog worden vermeld in de statuten of iets dergelijks? Hoop dat iemand me kan helpen.
 2. Waar het dus om gaat is de correctheid van bovenstaande tekst (opgesteld door programmeur) Hoop dat iemand me kan helpen! :)
 3. Het staat zo op schrift zoals ik heb gepost, dus enkel een paar regels. Dit hebben we nog niet ondertekend omdat we het eerst wilde laten controleren door een advocaat.
 4. Nee, de programmeur doet dit kosteloos. We hebben het alleen op correctheid laten checken door een advocaat. De advocaat geeft aan te twijfelen van wie de rechten zijn bij een evt. rechtszaak. Maar ik kan me voorstellen dat een advocatenkantoor dit zoaangeeft om hier zelf wat aan over te houden. Zonde geld voor iets wat beide partijen gewoon zijn overeengekomen.
 5. Dat begrijp ik alleen is het per se noodzakelijk een dergelijke overeenkomst op te laten stellen aangezien wij met de programmeur zijn overeengekomen dat hij dit kosteloos zou overdragen? Zijn hier geen standaard formats voor? De advocaat twijfelt aan de correctheid vd tekst mbt de overdracht. M.a.w. Een kleine aanpassing hierin scheelt ons 1.200,- Voor een jong startend bedrijf kunnen we dat geld wel voor iets anders gebruiken!
 6. Hallo all, Ik heb een vraag m.b.t. de overdracht van de auteursrechten van een website, zowel broncode als design, etc. Wij laten de website door een 3e partij ontwikkelen en zijn overeengekomen dat alle rechten worden overgedragen. Zoals hieronder is het opgenomen in project overdracht. Afspraak over broncode van de applicatie. .... is eigenaar van de broncode. ...... zal na afronding van het project en na betaling van alle openstaande uren/kosten de broncode overhandigen aan ..... om de continuïteit van het project te garanderen. ..... mag ontwikkeling op basis van broncode voortzetten zonder .... zodra: 1. ..... failliet is gegaan 2. ....... wegens calamiteiten niet in staat is om project voort te zetten 3. ...... nadrukkelijk toestemming verleent aan ..... om project met derden voort te zetten. De advocaat zegt dat dit twijfel achtig is en zij wel voor €1200 een overeenkomst kunnen opstellen. Dit vinden wij uiteraard erg veel geldt en vragen ons af of dit noodzakelijk is. Iemand een format voor dit soort overdrachten? En hoe zit het met de overdracht van design en dergelijke, daar het een 3D omgeving betreft. Wie kan ons helpen? Groeten
 7. We willen doorlinken naar een legale goksite in het buitenland. Dus we bieden het gokken niet zelf aan maar linken alleen door middels affiliate link.
 8. Hallo allen, Ik heb een vraagje m.b.t. het aanbieden van online kansspelen. Ons bedrijf is gevestigd in Nederland. We zijn ervan op de hoogte dat het aanbieden van online gokspellen nogal gevoelig ligt. Nu vragen wij ons af of het mogelijk is d.m.v. een affiliate link door te linken naar een goksite?? Hoop dat iemand ons hier meer over kan vertellen!
 9. Bedankt voor je reactie. Maar ik heb ergens gehoord dat je alleen btw kan terugvragen als je zelf ook btw in rekening brengt? Weet niet hoe dit zit i.v.m. de affiliates. Die netwerken verrekenen de BTW neem ik aan?
 10. Hallo Allen, Ik zit met een vraag m.b.t. de BTW. Ik ben een site aan het laten maken die is gebaseerd op affiliate inkomsten. Hierbij versturen wij dus geen facturen. Bezoekers kunnen betalen bij 3 verschillende affiliate netwerken en wij krijgen hiervoor een commissie. In het begin zullen er advertenties opstaan waarbij wij betaald krijgen per klik. Uiteindelijk is het de bedoeling dat adverteerders een x bedrag per periode gaan betalen voor deze advertentie. Nu zit ik met de volgende vraag: Kunnen wij de BTW die wij betalen voor het bouwen van de site nu wel of niet terug vorderen? Hoop dat iemand me kan helpen!
 11. Hallo all, Ik ben op zoek naar een samenwerkingsverband m.b.t. een nieuw te lanceren website. Heb zelf een budget om het platform te laten ontwikkelen, ik zoek iemand die de technische aspecten en het genereren van traffic gaat realiseren. Vraag me af jullie een site weten waar ik een dergelijke samenwerking kan vinden? Andere suggesties zijn ook welkom! Heb al wel wat sites gevonden waar ik dit soort zaken kan uitbesteden, maar ik zoek echt een samenwerking voor de lange termijn. Hoop dat iemand me kan helpen! MvG, Mark
 12. Bedankt voor jullie reacties! We hebben het functionele ontwerp beschreven in zo'n 15 pagina's, maar dit is kennelijk nog niet voldoende om een indicatie te kunnen geven. Hierop heeft de programmeur geadviseerd dit gezamenlijk uit te gaan werken in een compleet draaiboek zodat we later niet voor verassingen komen te staan. Op basis van dit draaiboek is dan ook een vaste kostprijs te geven, zonder uitgewerkt draaiboek kan dit mogelijk tijdens het bouwen voor onverwachte extra kosten zorgen. Op zich is met deze werkwijze wel duidelijk wat van elkaar word verwacht. De vraag is alleen of het project na het opstellen van het draaiboek überhaupt wel is te realiseren, en dan is 3.000,- toch een smak geld! Wel kunnen we aan de hand van dit draaiboek gerichte offertes gaan opvragen bij andere bedrijven. Het probleem is dat het, zonder technische kennis, lastig is in te schatten wat een dergelijk project nou moet kosten.
 13. Hallo allemaal, Ik zit met een dilemma m.b.t. een nieuw te bouwen complexe website. Na een aantal keer het concept te hebben besproken heeft mijn programmeur voorgesteld een draaiboek op te stellen t.w.v. 3.000,-. In dit draaiboek worden alle functionaliteiten van de website beschreven en op basis hiervan word een vaste prijs afgesproken. Hij kan ons echter nog geen indicatie geven van de kostprijs van de te bouwen website. Dit hangt volledig af van het draaiboek, m.a.w. de 3.000,- is eigenlijk een (dure) offerte. Nu zit ik met de vraag, wat te doen? Iemand een idee of ik ergens kan achterhalen wat de kostprijs van een complexe website is? Snap dat dit van veel factoren afhangt, maar die bespreek ik liever niet op een ondernemersforum. Hoop dat iemand wat tips en adviezen heeft! Gr.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept