Jump to content

Jokke

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wat bedrijven doen die hier niet op HL zitten is niet zo interessant. De vraag is of je nu al actie hebt ondernomen. Je geeft heel informatie over hoe er paulianeus gehandeld wordt. De volgende stap is dat je advocaat de verantwoordelijken aanspreekt op vergoeding van de schade die van die pauliana het gevolg is. Ik heb inmiddels een tweede advocaat benaderd om de zaak te evalueren. Wellicht heeft mijn eigen advocaat op dit moment andere belangen.
 2. Ik heb hier nu voor mij een factuur van maart 2006 van een eenmanszaak waarop het BTW nummer NL..................B01 en het nummer tussen NL en B01 totaal anders is dan het BSN nummer van de eigenaar. Ra, ra hoe kan dat? Moet ik misschien hiervoor aangifte doen?
 3. Dit gaat volgens mij niet altijd op; ik ken een voorbeeld van een eenmanszaak waarbij de nummers verschillend zijn. Heeft iemand hiervoor een verklaring?
 4. Inmiddels heeft het bedrijf het bankrekeningnummer van AAA Utrecht BV omgezet naar AAA Groningen BV.
 5. Is er ook sprake van Pauliana als het bedrijf AAA Arnhem BV een franchisenemer regelt voor regio Arnhem en vervolgens AAA Arnhem BV beeindigd? De franchisenemer is dan iemand van buitenaf die de activiteiten van AAA Arnhem BV kan overnemen. Het betreft hier een verhuurmakelaar. Volgens mijn advocaat kan dit namelijk. mod edit, quote gefixt
 6. wrom niet? Voor je gaat procederen, kijk je toch juist eerst naar wie je tegenpartij is en hoe je die kunt 'pakken'? Hoofdregel is civiele zaken met een substantieel belang is volgens mij nog steeds bij elke civilist: eerst beslag op alles wat je kunt raken, dan procederen. En dat 'eerst beslag' betekent ook dat je advocaat dat onderzoek doet. Procederen zonder vooraf de haalbaarheid van de executie te hebben beoordeeld (en liefst met beslagen te hebben veiliggesteld) leidt juist als je tegen een BV procedeert nogal vaak tot een 'operatie geslaagd, patiënt overleden' dossier. Ik ben dus al 25 k kwijt zonder dat mijn advocaat veel onderzoek heeft hoeven doen; dat heb ik namelijk gedaan. Haalbaarheid is wel bekeken (is beperkt) maar het handelt om een bedrijf wat al 15 jaar goed draait en kantoorpand heeft gehuurd. Ik wil het bedrijf desnoods wel overnemen. Er ligt al beslag op alle roerende zaken.
 7. Een advocaat doet natuurlijk geen onderzoek naar een bedrijfsstructuur en weet ook niet alles. Door mijn eigen onderzoek, doorvragen, etc. ben ik waar ik nu ben. De reden dat ik vragen op deze blog stel is dat ik meer inzicht krijg in wat de mogelijkheden zijn en ben ik beter voorbereid in gesprekken met mijn advocaat. Daarnaast hoop ik op goeie ideeën voor mijn onderzoek naar de BV constructie van dit bedrijf.
 8. Heb ik al gedaan en de zaak is aan de beroepsverzekering van de advocaat doorgegeven. Ik kan natuurlijk geen rechtszaak beginnen tegen mijn advocaat als deze nu de fout gaat herstellen. Ik heb nu ook nog geen aantoonbare schade.
 9. Heb ik al gedaan. Mijn advocaat heeft goed werk geleverd, maar wel een essentiële fout gemaakt. Deze gaan ze nu op hun kosten volledig herstellen. Het vervelende is dat in de tussentijd de BV waarschijnlijk verder gaat met hun voorbereidingen voor een komende vordering. Ik kan echter mijn advocaat hiervoor niet aansprakelijk stellen; immers had die BV wel betaald als ik een juist arrest had? Dit kan ik niet aantonen.
 10. Heb ik al gedaan. Mijn advocaat heeft goed werk geleverd, maar wel een essentiële fout gemaakt. Deze gaan ze nu op hun kosten volledig herstellen. Het vervelende is dat in de tussentijd de BV waarschijnlijk verder gaat met hun voorbereidingen voor een komende vordering. Ik kan echter mijn advocaat hiervoor niet aansprakelijk stellen; immers had die BV wel betaald als ik een juist arrest had? Dit kan ik niet aantonen.
 11. Het is een lang verhaal; ben al 3 1/2 jaar bezig en heb de zaak tegen AAA Utrecht BV dus gewonnen. Helaas door mijn advocaat verkeerde naam gebruikt en moet de zaak dus weer over; nu op juiste naam. Dit verhaal heeft me dus al 25 k aan advocaatkosten gekost. Ben nu bezig om het arrest over te zetten naar de juiste bedrijfsnaam. In de tussentijd is het bedrijf dus met acties bezig zoals gemeld. Overweeg nu wel hiervoor een zaak te starten tegen de bestuurder maar gaat me weer veel kosten; heb eerst meer bewijsmat. nodig. Vandaar deze posts.
 12. Schiet nog niet echt op. Ben pas 3 1/2 jaar bezig. Rechtszaak in hoger beroep gewonnen en nu blijkt de naam in het arrest niet helemaal juist te zijn. Advocaat en gerechtsdeurwaarder hebben zitten snurken. Zaak moet nu helemaal over. Je voelt wel mijn frustraties.
 13. Als ze die naam geatis hebben, dan is het een pauliana en kun je die vernietigen of de schade de er het gevolg van is verhalen op de actoren in de pauliana. En wat als men beide BV's (Utrecht BV en Groningen BV) in laat slapen en een franchise-nemer regelt voor de regio Utrecht? Regio Groningen heeft immers ook al een franchise nemer.
 14. Ik kan niet zomaar beslag leggen op AAA Groningen BV. Ik heb namelijk alleen een vonnis op AAA Utrecht BV. Ik weet niet of de Groningen BV aan de Utrecht BV moet betalen voor het voeren van hun handelsnaam. Is dat in zo'n constructie wel gebruikelijk dan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept