Jump to content

iii

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Omdat het product voor anderen niet interessant is. Ja, IS het zo dat daar het probleem zit? Dat is mijn vraag.
 2. Hoe zit het dan als ik gewacht had met het product kopen, totdat de curator het gaat verkopen? Dan was ik alsnog de kopende partij geworden. Had ik het bedrag dan moeten betalen, waarna het geld verdeeld werd over alle schuldeisers? Of had ik het bedrag dan ook af kunnen trekken van de schuld die de ondernemer bij mij had?
 3. De verkoop zou een goede deal geweest zijn, als de koper niet ook schuldenaar zou zijn. Doordat de koper schuldenaar is, is er niets betaald, maar verrekend met de schuld. Zou dit gezien kunnen worden als benadelen van de schuldeisers?
 4. Ik ben degene die het product gekocht heeft.
 5. Hans: misschien omdat een van de schuldenaren nu iets over houdt aan het faillissement (het product) en de rest niet. En dat je daardoor de schuldenaar bevoorrecht hebt? Ik weet het niet, hoe hier tegenaan gekeken wordt?
 6. Aankomende week moet een ondernemer bij de rechtbank verschijnen ivm een faillissement. De ondernemer heeft onlangs de enige bezitting van de onderneming verkocht aan een schuldenaar. Dit betrof een product wat voor de betreffende schuldenaar van waarde was, maar wat voor derden een waardeloos product is. De schuldenaar heeft het product overgenomen voor het saldo van de openstaande schulden. Volgens de boekwaarde is dit een realistisch bedrag. De onderneming bezit nu dus niets meer. Mijn vraag is nu: Kan deze actie uitgelegd worden als bevoordeling van de betreffende schuldenaar? De schuldenaar heeft nu het betreffende product 'gekregen', de andere schuldenaren hebben nu niets. Aan de andere kant, bij verkoop aan derden, had het product niet eens 10% van dit bedrag opgeleverd. De totale schuld is nu natuurlijk lager. Met andere woorden: Mag je in de eindfase voor een faillissement iets verkopen aan een schuldenaar, wat verrekend wordt met diens schuld?
 7. iii

  Hoe groeien en taken afstoten?

  Thanks voor de tip van een werving/selectieburea! Hier heb ik nog niet eerder mee gewerkt en had het idee dat ze alleen mensen zochten. Thanks ook voor de tip om eerst een kwalitatief iemand aan te nemen als bedrijfsleider en die dan door op te leiden. Ik denk dat het dit gaat worden!
 8. iii

  Hoe groeien en taken afstoten?

  Het loslaten zal idd het moeilijkste zijn! Een peoplemanager is idd wat ik zoek. Ik geef aan hoe ik het wil, de manager zorgt ervoor dat iedereen het zo doet. Inderdaad met de nodige tegengas, als dit nodig blijkt. Ik ben zelf niet zo'n people persoon, ik ben meer van de cijfers/feiten/resultaten. We hebben een gestructureerd bedrijf, om de kwaliteit overal in het land te kunnen waarborgen. Devlinx, je zegt dat ieder wervings en selectiebureau me kan helpen met het zoeken van het door mij gewenste profiel. Helpen ze ook met het opstellen van het profiel, want dat is dus hetgeen waar ik tegenaan loop. Al wordt het door dit topic wel een stuk duidelijker. Ook het aantal uren vind ik lastig in te schatten. Hoeveel ben ik hier zelf mee bezig? Soms 20 uur per dag, soms 10 uur per week... Aan de ene kant, omdat er soms dingen NU moeten gebeuren en aan de andere kant, omdat ik er soms lekker in zit en door kan stomen.
 9. iii

  Hoe groeien en taken afstoten?

  Zo gestructureerd mogelijk. Ik laat zo weinig mogelijk over aan de beoordeling van de bedrijfsleiders. Natuurlijk niet overal mogelijk, maar kom een heel eind.
 10. iii

  Hoe groeien en taken afstoten?

  Hallo Devlinx, Bedankt voor je reactie. Bij de bestaande bedrijfsleiders zit helaas niemand met de capaciteiten om dit aan te kunnen. De bedrijfsleiders hebben zelf redelijk wat sturing nodig. Ik ben zelf een praktijkmens. Geen hoge opleiding en geleerd door trial en error. Hier zeker ook niet bang voor. Ik heb het idee, dat ikzelf een beetje een tegenpool ben, van degene die ik zoek. Het zal toch iemand moeten zijn met een bepaalde opleiding/werkervaring, die goed instructies over kan nemen. Heb jij enig idee, waar ik voor advies over dit onderwerp terecht zou kunnen? Wie/wat voor soort organisatie zou mij hierbij kunnen helpen? Met me mee kunnen kijken naar de situatie en zou kunnen adviseren bij de vragen waar ik tegenaan loop?
 11. Beste mensen, Ik zit met iets in mijn hoofd, wat ik niet concreet uitgewerkt krijg. Ik heb hier advies bij nodig. Ik bezit op het moment 5 detailhandels, verspreid over het land. Iedere winkel is bezet met een bedrijfsleider en scholieren. Ik ben groeiende en wil het aantal vestigingen binnen enkele jaren verdubbelen. Ik speel met de gedachte om iemand in dienst te nemen, om het grootste deel van mijn taken over te nemen. Diegene zou dan de verantwoording hebben over de volgende gebieden: - Bedrijfsleiders controleren op kwaliteit. - Bedrijfsleiders motiveren. - Verantwoordelijk voor cijfermatig presteren bedrijfsleiders. - Verantwoordelijk voor lijncommunicatie en communicatie tussen winkels - Aannemen en inwerken nieuwe bedrijfsleiders - Vervanging bedrijfsleiders bij ziekte - Aannemen en begeleiden stagaires - Oplossing aanbieden bij problemen waar bedrijfsleider niet uitkomt - Contacten met externe bedrijven - Coordineren van communicatieuitingen naar klanten - Verantwoordelijk voor de fysieke aanpassingen van een vestiging (volgens opdracht) Ik zal zelf de beslissingen maken over de winkels en deze medewerker zal er verantwoordelijk voor zijn dat ze uitgevoerd worden volgens opdracht. Ik krijg het dus niet concreet. Ik zit met de volgende vragen: - Is het realistisch dat iemand deze taken van mij overneemt? - Wat voor functie wordt dit dan? - Wat zou ik zo iemand moeten betalen? - Hoeveel tijd zou hij hiermee kwijt zijn? (Fulltime, meer, minder?) - Hoe breng ik de kennis die ik heb opgebouwd over op een dergelijke medewerker? - Wat voor opleiding moet diegene genoten hebben? Wat voor werkervaring moet diegene hebben? - Hoe zou ik iemand geschikts kunnen vinden? Waar zou ik terecht kunnen voor dergelijke antwoorden? Wie zou mij hiermee kunnen helpen? Heeft hier op dit forum iemand hier ervaring mee?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept