Jump to content

dubbelzout

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. ja, maar ervan uitgaande dat alles wel O.K. is. En ik begrijp uit het antwoord dat de bank van mij niet bij mijn echtgenoot betrokken wordt. Mag ik dan die gegevens van mij zelf als prive persoon wegdoen of niet? en vanaf wanneer dan omdat ik wel aangifte moet indienen? 2010 is in 2011 ingediend. Wat mag er dan weg?
 2. Wanneer echtgenoot ondernemer is en jij zelf privepersoon met een eigen bankrekening: Als prive persoon hoef je alles niet zo lang te bewaren. Maar valt dit nu onder prive? Of valt dit onder de bewaartermijn van je echtgenoot? Dus hoe lang moet je dan je eigen bankgegevens bewaren en tot hoelang kunnen ze opgevraagd? Bij uitstel van IB-aangifte als prive persoon (maar een aangifte die je wel moet doen omdat je de aangiftepapieren krijgt) schuift het dan evengoed op?
 3. En ook zonder enig overleg? Dat is niet netjes. Maar het zij zo dan.
 4. bent u soms van de belasting? Ik schrijf toch, vraag alleen of het feit mag. Wanneer wel ben ik er klaar mee, wanneer niet, kunnen alle andere omstandigheden altijd nog bekeken.
 5. ja , maar het gaat niet om details. Het gaat alleen om dit feit (de vermoedens zijn al onterecht gebleken) Dus alleen uitgaande van dit feit, mag dat dan wel, of mag dat niet?
 6. neen zo als u het schrijft is het niet. ik weet dat men overal op terug kan komen Ik heb genoeg ervaring om te weten dat er nog wat kan komen. Al het gemits en gemaar heb ik al afgewogen. Maar graag wilde ik van alleen van een deskundige (fiscaal jurist) antwoord over het feit of er plompverloren op basis van vermoedens en zonder overleg vooraf, een gefingeerde aanslag kan worden opgelegd.
 7. O.K. Iets duidelijker: Voor 2006 is jaren geleden gewoon definitief aanslag opgelegd en was klaar. Dan wordt een controle over 2008 aangekondigd. Deze kon door omstandigheden (onmacht) nog niet worden uitgevoerd. Daarna wordt op basis van vermoedens en niet nagevraagd bij ons - en het blijken ook valse vermoedens achteraf - ineens gefingeerde aanslagen 2006 opgelegd omdat het jaar bijna om is. en DAARNA een controle aangekondigd, wat een CABcontrole blijkt te zijn, ook op deze valse vermoedens, (waar achteraf dus niks mee aan de hand is) Maar de eenmaal ingezette controle wordt niet teruggetrokken of afgezwakt. En er wordt nog wat harder gezocht in de hoop wat te vinden om hun handelen goed te praten.
 8. Deze discussie wil ik sluiten, zoals u het beschrijft is en gaat het niet, maar u kunt niet weten hoe het wel gaat en het is slechts een van de ergernissen. Een belangrijker vraag: Er is een normale controle over 2008 aangekondigd die door omstandigheden nog niet kon worden uitgevoerd. Mag een inspecteur dan plompverloren, als een overval bijna - en zonder dat hierover een controle is aangemeld of is uitgevoerd of een gesprek over is geweest- ineens een verzonnen aanslag over 2006 opleggen vlak voordat het jaar eindigt, omdat dit in het nieuwe jaar niet meer kan? Om daarna, ook weer vlak voor het jaareinde, alsnog een controle aan te melden, die in het nieuwe jaar wordt uitgevoerd. Het gaat hier dus even om de volgorde.
 9. Dit stel ik ook niet aan kamerleden, maar vraag ik hier.
 10. in dit onderzoek spitten ze alles uit. Kost heel veel tijd (en geld) Weken, maanden houden ze je al bezig. Normaal werk schiet er bij in. Zo wil men bv oude contracten van samenwerking zien van 15 jaar geleden Het kost veel om dat op te diepen. Men wil garagenota's, terwijl juist om dit gedoe te vermijden de auto prive is gehouden Dus zakelijke km worden worden aan de hand van de agenda tegen de 19 cent opgegeven. De auto is prive Moet je dan ook nog prive bonnen bewaren en tonen?
 11. De bewuste kamerleden uit dit artikel zijn alweer verdwenen. Ik wilde deze mensen mijn relaas toesturen. Ook lees ik ergens dat men het nog wil aanpassen omdat de rechtsbescherming nog niet klopt en het zo te belastend is . Maar wie is daar nu mee bezig? Is er iemand die dit weet? Dank.
 12. Bij mij dus ook niet, maar de eventuele aanleiding die ik denk, is niet juist. Is een valse, zoals ook wel gebleken is. Kan ik daar iets mee? Of mogen ze maar doen?
 13. Waar het mij omgaat, is het waarom, moet er een aanleiding voor zijn? Of is dit normaal.
 14. Bij mij is een boekenonderzoek belastingdienst Dit is heel anders dan vorige onderzoeken een CAB onderzoek. Dit kost heel veel tijd en aandacht. Mijn vraag is nu: Waarom en wanneer wordt een CAB onderzoek gedaan, is dit een nieuwe gang van zaken of wordt daar per geval toe besloten. en waarom? Kan iemand mij dat vertellen [titel verduidelijkt - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept