Jump to content

Jafe

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Frankwatching
 1. Ik denk dat ik weet waar je heen wil en dit lijkt mij persoonlijk perfect! Maar kan dit zomaar? Dan heb ik eigenlijk heel veel extra sites? Wil je proberen het iets duidelijker uit te leggen hoe jij het voor je ziet. Bedankt!!
 2. Beste Fiorano, Ook jouw tip heeft wel wat. We hebben daar zelf ook over nagedacht maar is het nog net niet. Heel erg bedankt voor het meedenken!!
 3. Beste Mario, Bedankt voor de tip! Ik ga het bestuderen.
 4. Beste Sanne, Graag zou ik het zo simpel willen doen. Helaas is er weinig vertrouwen in de mensheid en wordt ik niet op mijn blauwe ogen vertrouwd. Bedankt voor je reactie!
 5. Beste pewede, Een soort rayonbescherming is op zich niet zo'n verkeerd idee! Nee hoor, wij gaan niet zelf verzekeringen verkopen. Voor meer info op onze site wordt je door gelinkt naar een micro site van Achmea. Wij hebben geen vergunning om verzekeringen te verkopen en we willen absoluut geen problemen krijgen met AFM. Bedankt voor de tip! Ps. Achter de schermen kijken bij een franchiseorganisatie klinkt aanlokkelijk. Ik denk erover na.... Enorm bedankt voor het aanbod. BTW.. Het is me niet helemaal duidelijk of je verzekeringen verkoopt. Als dat wél het geval is, hoe ga je dan om met AFM?
 6. Ook zijn eventuele namen zeer welkom! Uhhh, sparekip?
 7. Herman, jawel hoor. Gewoon doen! De administratie is waar we goed in zijn. Het is wel zo dat de ene boekhouding iets meer tijd van ons zal vergen als de ander, nou en. Dat maakt ons ook speciaal. Gewoon niet moeilijk doen, kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs. Het is toch schitterend voor een bouw zzp'er dat wij zoveel luxe geven voor zo'n lage vaste premie per maand. En nog verdienen wij er genoeg aan hoor, we weten precies hoeveel tijd de gemiddelde boekhouding ons kost. Hebben we over een jaar nog maar 250 klanten? Ja, dan is het niet echt interessant en brengt het niet veel op maar wij gaan voor de massa. Het is de bouw zzper gegund, ze werken hard genoeg. En dat meen ik echt!
 8. Roel, wat is dit toch een mooi forum! Dit is echt een discussie punt geweest bij ons daar sla je van achterover. Zie, we doen het niet zomaar, er zit veel meer achter. We voeden de verkoper op, houden hen in de gaten en gaan ze zo nodig bijsturen en verbeteren. In ruil voor hun inzet gunnen wij hen een deel van de winst. Doet hij zijn uiterste best? Dan kan misschien zelfs gaan leven van de inkomsten. De inkomsten per maand voor de verkoper zijn namelijk een stuk hoger als de 1 á 2 euro waar jij het over hebt. Ze mogen dan wel een veredelde folderverspreider genoemd worden, maar wij hebben hen wel geselecteerd op motivatie, creativiteit,gedrag, gevoel en komt hij professioneel (niet irritant) over bij een potentiële klant. Tevens zijn ze reeds als zzp'er werkzaam in branches welke raakvlakken hebben met onze branche maar hebben nog geen 40 uur per week werk. We proberen ze dus echt te binden. Zetten zij zich in? Dan hebben wij een heel erg hoog gun gehalte. Dat is mede onze formule. Samen zijn we sterk. Roel, kan je je daar wat in vinden? Of denk je dat ik het iets teveel door een roze bril zie. Ik namelijk redelijk wat weerstand gekregen betreft deze formule. Alles valt en staat met de relatie met de verkopers. Gaan ze voor je door het vuur? Dat is wat ik wil kweken. Ik zou graag je reactie en of tips willen horen.
 9. Dit voelt alsof je wederverkoper eigenlijk geen verkoper is, maar alleen maar een veredelde folderverspreider. Want waarom laat je de zzp'er zich niet aanmelden bij de wederverkoper? Dan ligt de relatie duidelijk. John Eigenlijk is het ook een veredelde folderverspreider. Hoe jij het nu even snel omschrijft zet mij behoorlijk aan het denken. Misschien moet ik de wederverkoper meer verantwoordelijkheid geven. Bedankt!
 10. ronaldinho Je begrijpt de situatie precies! Dat met die korting is op dit moment nog ons beste idee. En zoals je zegt, als we eenmaal hebben vastgesteld hoe we aan een cliënt zijn gekomen zijn er legio manieren om dat te administreren, dat is geen punt. Wij zijn immers een administratiekantoor. Je zal ook begrijpen waarom ik dit probleem hier geplaatst heb. Ik hoop op een bevredigende oplossing. Er moet toch een oplossing zijn waar wij niet aan gedacht hebben. Bedankt voor je reactie.
 11. djluc Ben meteen gaan googlen naar CRM! Best interessante oplossingen misschien wel , ik ga me er zeker in verdiepen, bedankt. Herman, welke persoonlijke omstandigheden bedoel je. Ik wil je vraag graag beantwoorden maar ik weet niet precies wat je bedoelt. Highio, het probleem is dat het folder materiaal geen inschrijf formulier o.i.d. is. Ze kunnen ons bellen of inschrijven via de site en we bellen ze dan terug. We kunnen het folder materiaal uiteraard voorzien van een kenmerk. De wederverkoper moet dan wel de zzp'er erop attenderen dat hij dat kenmerk wel doorgeeft aan ons. Ik merk gewoon aan de wederverkopers dat ze dit niet als waterdicht ervaren en dat begrijp ik.
 12. Na 8 maanden voorbereiding gaat deze een week ons administratiekantoor HollandZZP van start. Onze formule: De boekhouding verzorgen van en voor puur en alleen zzp’ers in de bouw. 1x per maand scant en mailt de zzp’er ons zijn administratie en 1x per maand verwerken wij deze en mailen hem een overzicht van die maand. Daarnaast regelen wij voor hem alle belastingzaken en eens per jaar krijgt hij een jaarrekening. De administratie van een zzp’er in de bouw is niet heel spannend. Wij bieden onze dienst aan voor een vaste prijs van € 50,00 excl. btw p/m. We zijn misschien wel de goedkoopste van Nederland! Ook hebben wij met Achmea afspraken gemaakt. Elke klant van ons krijg hoge korting op al hun zakelijke verzekeringen, bijv. de AOV. Dit is service, hier verdienen wij geen cent op! We hebben reeds geruime tijd een bedrijf en daardoor al boekhouders in dienst. Ook hebben we de luxe dat we nog genoeg kantoorruimte “over” hebben. Door ons netwerk is het tevens vrij makkelijk om snel aan goed en deskundig personeel te komen. We willen knallen, we willen groeien! En snel ook. Alle ingrediënten en ervaring is aanwezig om dit te realiseren en te beheersen. Het eind van het jaar nadert, nu moet het gebeuren. Tot zover de inleiding…… Nou komt de vraag. Er komt de komende weken bij circa 100 bouwgroothandels folder materiaal van ons te liggen en er gaan zo’n 10 wederverkopers voor ons op pad. Iedere partij gaat op no cure no pay basis werken. Als er dankzij een partij een abonnement bij ons wordt afgesloten dan krijgt die partij een deel van de winst zolang de dankzij hen geabonneerde zzp’er bij ons geabonneerd blijft. Snappen jullie het nog? Voor de groothandels en wederverkopers is het natuurlijk noodzaak dat goed geadministreerd wordt wie dankzij wie geabonneerd wordt. Dit probleem hebben we steeds voor ons uitgeschoven. Uiteraard zijn we er wel mee bezig geweest en zijn er wel meerdere malen ideeën naar voren gehaald maar er is nooit echt een idee geweest waar ik écht het eureka gevoel bij heb gehad. Heeft iemand een idee hoe je zo’n administratie opzet? En bijhoudt welke zzp'ers dankzij welke wederverkoper zich bij ons abonneert? Ps. Ik had er moeite mee te bepalen waar mijn vraag te plaatsen op het forum. Ik hoop de goede keus te hebben gemaakt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept