Jump to content

Arnokia

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  businesscompleet
  tw
 1. Ik heb een vraagje waar ik zo snel op internet het antwoord niet op kan vinden. Dus vragen op HigherLevel.nl! :) Ik huur een huis en huur met één van mijn B.V.'s een kantoor in een grachtenpand. Ik ben voornemens om het grachtenpand in privé over te nemen van de huidige eigenaar. Het voordeel is dat, naast het een goede investering is, ik met mijn eigen B.V. de huur kan betalen aan mij als privépersoon. Overigens staan er nog twee ruimtes te huur welke ik dan zou kunnen verhuren aan mijn andere B.V.'s (één ruimte per B.V.). Alles vanzelfsprekend tegen de geldende marktconforme huurprijzen. Het lijkt me dan dat de huurpenningen toch netto zijn, ondanks dat ik het ontvang van mijn eigen B.V's (waar ik 100% eigenaar van ben)? Want in het geval ik het zou verhuren aan andere bedrijven zou dat toch ook zo zijn? Ik raak namelijk een beetje in de war van het feit dat het mijn eerste woning is maar dat ik daar dus niet woon. Het grachtenpand is namelijk gedeeltelijk bewoond (2 verdiepingen) en de overige 2 verdiepingen zijn kantoorruimtes (waarvan ik er nu één huur). Daarnaast raak ik een beetje in de war over het feit dat ik alle kantoorruimtes aan mijn eigen B.V.'s verhuur. Hoe denkt de Belastingdienst hierover en zijn de inkomsten voor mij als privépersoon netto? Het lijkt me dus van wel maar zoek graag bevestiging... Dank jullie wel alvast voor het reageren!
 2. Ik ben een SEO-specialist en ben ook van mening dat je anders naar die kosten zou moeten kijken. Een uurtarief vind ik persoonlijk ook niet passen bij een SEO-campagne. De opbrengsten lopen na die uren werk voor de klant gewoon door. Vandaar ook dat wij geen uren berekenen maar een maandelijkse fixed fee op basis van de extra omzet die de klant gaat maken. Zou je een topverkoper 5% van de omzet die hij extra binnenhaalt betalen? Of misschien zelfs 10%? De meeste ondernemers wel lijkt me. SEO is niet anders, het is direct gerelateerd aan de omzet. En goed uit te rekenen ook. Je klant weet als het goed is immers het aantal bezoekers van zijn website en welk percentage daarvan klant wordt. Krijg je door de SEO-campagne meer organische bezoekers dan resulteert dat in meer klanten. De klant zou ook moeten weten wat een klant van hem waard is (zijn lifetime value dus). Daarnaast is het niet relevant hoeveel uren wij als SEO-bureau bezig zijn om een website op één in Google te krijgen. Des te relevanter is het dat die website daadwerkelijk meer kwalitatieve bezoekers trekt. Want dat is ook essentieel voor een SEO-campagne. Meer traffic betekent niet per definitie een hogere conversieratio. De SEO-campagne moet wel de juiste doelgroep targeten. Als voorbeeld geef ik een website welke van ons is en op één staat in een grote stad in Nederland voor een juridische term waar veel op gezocht wordt. Deze site verhuren we voor € 600 excl. BTW per maand maar de klant krijgt daar gemiddeld 5 klanten voor extra bij (per maand). Met een LTV van tussen de € 3000 en €10.000 vragen wij eigenlijk nog (veel) te weinig voor onze dienst. Het advocatenkantoor betaalt ons graag die €600 en vraagt nooit hoeveel uren wij daarvoor maken. Het boeit hen niet want hun ROI is fantastisch... Het feit dat wij eens in het kwartaal misschien één of twee uur bezig zijn om de site op één te houden is dus niet relevant. Het werk zit hem vooral in de tijd vóórdat de website op één kwam. Kortom, mijn advies zou zijn: zoek een SEO-bureau die overtuigd is van haar kunnen en je een stijging van het aantal bezoekers, klanten en omzet kan voorrekenen. Dat zij daarvoor dan 5 of 10% van die extra omzet bij jou in rekening willen brengen zou je verder niet uit moeten maken.
 3. In september 2018 heb ik een website overgenomen inclusief database met daarin tienduizenden persoonsgegevens (Naam, adres, telefoonnummer, etc.). Aangezien ik deze gegevens niet zelf vergaard heb, vroeg ik mij af wat ik zou moeten doen om rechtmatig en volgens de AVG wetgeving gebruik te mogen maken van deze gegevens. Dank voor de hulp!
 4. Wanneer het faillissement is aangevraagd van een BV waar helemaal geen waarde meer in zit, waar wordt de curator dan van betaald? Moet je dat privé dan betalen??? Bedankt.
 5. Ik heb het forum doorzocht op mijn specifieke geval maar kon het niet zo snel vinden. Ik heb 100% aandelen in een BV waar geen zicht meer is op een gezonde toekomst. Er zijn 2 kredieten, 1 zonder zekerheden en 1 met (onderpand eigen huis/priveaansprakelijkheid). Ook zijn er nog een paar kleinere crediteurenposten die niet meer voldaan kunnen worden. Deze crediteuren hebben nog geen faillissement aangevraagd terwijl de posten al meer dan anderhalf jaar open staan. Aangezien het ene krediet prive verhaald kan worden en door de rente verder oploopt lijkt het mij verstandig om zelf het faillissement aan te vragen. Wachten op de crediteuren kan nog wel een jaar duren.. Er staan verder in de BV geen vorderingen op debiteuren meer open. Iemand een advies? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept