Jump to content

Jos IJntema

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Duidelijk, ik heb het column gelezen en het is me nu ook duidelijk. Ik zal voortaan wat beter gaan zoeken. Bedankt voor de snelle reacties.
 2. Beste HL'ers, Stel dat ik in mijn BV waar ik 100% aandelen heb, mezelf € 100.000,- wil verlonen. Klopt het dan dat ik dit op twee verschillende maniere kan doen? Methode 1: € 100.000,- als loon uitkeren, dit valt dan allemaal in box 1. Methode 2: € 42.000,- als loon uitkeren (fictief loon dga) en de overige € 56.000,- als dividend uit ga keren? Als ik niet rekening hou met aftrekposten, dan zou mij dit rond de € 3.300,- aan belasting schelen. Als ik mezelf meer loon zou uit willen keren, dan wordt dit veschil zelfs groter. MIjn vraag is nu of dit toegestaan is. Mag ik zoveel winst via dividend naar mezelf uitkeren? Alvast bedankt.
 3. @Robbert, Je hebt gelijk, ik probeer hiermee een beetje de discussie uit te lokken en vind het prettig dat jullie antwoorden geven zoals jij nu net geeft. Ik zal mij nog wat meer verdiepen in de kapsalons en in gesprek gaan met de groothandel. Zij weten waarschijnlijk ook een stuk meer over de kapsalons. In ieder geval bedankt voor de reacties! Hier heb ik zeker wat aan.
 4. Ik wil proberen de "attitude" van de kapper te veranderen. Op dit moment zijn ze vrij conservatief en vinden ze het wel prima. Één van de redenen is de angst tot verandering denk ik. Als je het ze daarom heel gemakkelijk brengt, dan is de kans groter dat ze overgaan. Daarbij richt ik me vooral op de volgende punten: 1. Online zichtbaarheid zorgt ervoor dat je gevonden kan worden door NIEUWE klanten. Vakantiegangers, touristen of nieuwe bewoners. Vooral de nieuwe bewoners zijn hier belangrijk. Een klant switch niet snel van kapsalon, dus als je een klant kan "vangen" dan heb je er 1 voor langere tijd. 2. Klantenloyaliteit. De huidige generatie jongeren is een stuk minder loyaal dan de "oude garde", we zijn veel meer prijskopers geworden. Daardoor is het belangrijk dat je je klanten aan je gaat binden. Met een klantenloyaliteitssysteem kun je gericht acties houden voor je huidige klanten. Hierdoor worden je klanten trouw en verkoop jij meer. 3. Overzicht en duidelijkheid. Als je bijhoudt wie je klanten zijn en wat ze doen, kun je beter inspelen op veranderingen. Als je ziet dat bepaalde klanten lang niet geweest zijn, kun je dan bijv. een herrineringsmail sturen. 4. Gemak. Als klanten online al veel informatie vergaart hebben, hoef je minder lang aan de telefoon te zitten. Dit scheelt zowel de klant als de kapsalon tijd. 5. Cross-selling. Door de koppeling van een webshop aan je afsprakenssysteem kun je gemakkelijker aan cross-selling gaan doen. Hierdoor kun je de omzet gemakkelijker verhogen. Kortom, ik weet dat het lastig wordt om kapsalons te overtuigen, maar daarentegen is het mijn inziens zeker dat dit ooit zal gebeuren. Kapsalons zullen uiteindelijk ook overgaan op online systemen. Ik wil proberen om daarin een voorloper te zijn en ik denk dat dit gaat lukken omdat ik op vele verschillende manieren de kapsalon probeer te vangen.
 5. De kosten van mijn systeem zullen relatief laag liggen. De webspagina zelf is gratis en vervolgens zijn de pakketten tussen de 15 en de 45 euro per maand. Met het basispakket van rond de 15 euro kan men al heel veel. Wat ik echter wil proberen te bereiken is een goede samenwerking met de groothandel. Zij betalen dan (een deel van) de abonnementskosten voor kapsalons die bij hun aangesloten zijn. In ruil daarvoor krijgt de groothandel bij ons de mogelijkheid om alle voorraad van de kapsalons bij te houden, gerichte aanbiedingen te doen en kapsalons kunnen zeer gemakkelijk bij de groothandel bestellen, mogelijk zelfs automatisch bestellen.
 6. Online een afspraak maken voor dat noodzakelijk kwaad is dan toch juist hartstikke handig? Hoef je ook niet te bellen.
 7. Ik segmenteer de particulieren in eerste instantie niet, omdat ik me vooral ga richten op de kapsalons. De kapsalons moeten het interessant gaan vinden en om het systeem goed te gebruiken, zullen ze dan hun eigen klanten het systeem ook laten gebruiken. Dit is mijn inziens veel effectiever dan gebruik te maken van enige vorm van reclame. De mond-tot-mondreclame door de kapsalons werkt dan beter. Ik heb beperkt marktonderzoek gedaan. Ik heb gesproken met 10 kapsalons. Allemaal kleine kapsalons met één en maximaal twee man personeel. Precies de doelgroep waar ik mij op richt. Zei kwamen elke keer met hetzelfde: 1.Een systeem opzetten is waarschijnlijk heel duur en ingewikkeld. 2. Op dit moment werkt alles wel prima. Maar als ik ze vervolgens vertelde over de mogelijkheden, bijv. een online agenda en de mogelijkheid van de webshop. Dan werden ze al enthousiast. Ze zagen namelijk in dat er vooral wat te verdienen valt met de producten die ze kunnen verkopen en die op dit moment vaak in de kast liggen. 3. Bijna alle kapsalons vonden het moeilijk om hun doelgroep te bereiken. De enige optie die ze nu konden bedenken was een advertentie in de krant of een huis-aan-huisblad. Wat mij op viel was dat bijna alle kapsalons dus zeiden dat ze het zo wel prima vonden, totdat ik ze vertelde wat de mogelijkheden waren. Het gemak, de duidelijkheid en de overzichtlijkheid. Zodra ik dit vertelde kwamen ze zelfs zelf met nieuwe ideeën. Ik denk dus dat het vooral licht aan de ontwetendheid(aanname) bij vele kapsalons. Daarnaast heb ik in Groningen veel studenten gevraagd. Zij waren ook allemaal enthousiast en gaven aan het systeem te willen gebruiken, vooral de mogelijkheid om kapsalons te zoeken vonden ze interessant. Ze waren namelijk (nog) niet gebonden aan een kapsalon.
 8. Ik wil het later gaan uitbreiden naar mobiele applicaties. En eigenlijk is de kappersbranche de eerste branche waar ik ga starten. Ik wil dit concept uitwerken naar verschillende branches en vervolgens alles koppelen. Kapsalons heb ik gekozen omdat deze vaak nog achter lopen met de technologie. Een simpele klantendatabase komt al niet voor. Ik weet dat kappers graag lokaal werken en dat klanten via-via komen, maar dat komt allereerst vaak omdat de markt niet transparant is. Vooral als je gaat kijken naar studenten steden, dan is het daar zeker interessant om je goed te profileren. Een goedkope webpagina en webshop biedt dan al snel een goede uitkomst. Daarnaast werkt het systeem ook intern. Een agenda die online te bekijken is voor alle medewerkers en een systeem waarmee je weet wat je aan het doen ben. Dit is wellicht iets te "ondernemend" voor de meeste kappers, maar ik ben van mening dat je deze attitude zeker bij ze kunt veranderen.
 9. Ze zijn conservatief, dat klopt. Waarom zou daar geen verandering in kunnen komen? Kappers komen steeds meer in aanraking met internet en de digitalisering. Willen zij niet misschien ook die kant op, maar is de drempel te hoog? Daarnaast merken kapsalons ook veel van de crisis en beginnen ze te begrijpen dat ze er met knippen alleen niet meer komen. Wat wij aanbieden is m.i. compleet anders van wat er aangeboden wordt. Wij bieden namelijk een totaaloplossing aan online. De meeste concurrenten hebben slechts een klein deel, bijvoorbeeld het plannen of het maken van een afspraak. Het is niet gecombineerd. Wat betreft je stelling over de 95%. Ik denk dat je daar deels gelijk in hebt, alleen zou je tevreden wellicht beter kunnen vervangen door "ze vinden het wel prima". Doordat de markt niet transparant is, moet je veel moeite doen om te kijken wat andere kapsalons aanbieden. Vaak hebben ze geen site en zijn ze online niet zichtbaar. Dit verhoogd de drempel om over te stappen. Daarnaast biedt ons systeem voor de mensen die tevreden zijn, meer gemak en een mogelijkheid voor kapsalons om de klanten die ze hebben nog beter te bedienen.
 10. Goedendag, Ik zit al enige tijd op het forum te lezen en dit keer wilde ik eens jullie mening. Mijn plan is om een website op te zetten waarbij ik kapsalons en hun klanten bij elkaar breng. Dit zal ik doen op www.KapperGemak.nl. De site was bijna af, maar mijn programmeur is helaas gestopt met programmeren en nu zit ik vast. Ik zal nu over moeten stappen naar een nieuwe programmeur en daar zal ik opnieuw moeten investeren. Voordat ik dit opnieuw ga doen, was ik benieuwd wat jullie mening over mijn idee is. Wie zijn mijn klanten? Particulieren die geknipt willen worden. Dit zijn vrijwel alle particulieren en ik zal hier niet in segmenteren. Kleine kapsalons die maximaal 2 man personeel hebben. Ik kies hiervoor omdat deze kapsalons vaak nog geen systeem hebben m.b.t. administratie, agenda, etc. Één groothandel. Programmeurs Wat biedt ik mijn klanten? Kapsalons Ik bied kapsalons de mogelijkheid om gratis een webpagina op onze site te maken. Hierdoor zijn ze online zichtbaar. Daarnaast bied ik ze tegen een vergoeding de mogelijkheid om een online agenda te hebben, een webshop, statistieken, promotiemogelijkheden en een klantenloyaliteitssysteem. Kortom: zichtbaarheid, gemak, overzicht en duidelijkheid. Particulieren Ik bied particulieren een transparant overzicht van alle kapsalons. Het is dan natuurlijk belangrijk vele kapsalons te hebben. Gemak bij het maken van afspraken en bestellingen. En overzicht over bestellingen en afspraken. Ook krijgen klanten reminders voor afspraken. Kortom: transparantie van de kappersmarkt, overzicht, gemak en duidelijkheid. Groothandels Ik bied één groothandel de mogelijkheid om zijn bestelsysteem bij ons te integreren. Kapsalons die bij ons aangemeld zijn, kunnen dan eenvoudig bij de groothandel bestellen. Kortom: extra zichtbaarheid, extra verkoopkanaal Programmeurs Naast de standaardwebpagina kan ik kapsalons aanbieden een uitgebreidere website te laten maken. Ik kan hierbij programmeurs aanbevelen. Waarom mijn systeem? Wij bieden een compleet systeem aan. Wij zijn de enige die zo uitgebreid zijn. Klanten zijn aanwezig op ons systeem waardoor het interessant voor kapsalons is om zich ook op het systeem te bevinden. Vice versa geldt dat ook. Voor programmeurs is het een makkelijke manier om extra opdrachten binnen te slepen. Voor de groothandel is het een goede manier om extra verkopen en meer klantenbinding te genereren. Tot slot, gaan wij in gesprek met de kapsalons en de klanten daarvan om het systeem steeds dichter bij de wensen en behoeften van de kapsalon en diens klant te brengen. Wat is het verdienmodel? 1. Inkomsten door verschillende pakketten. De pakketten bevatten verschillende functies. 2. Commissie per afspraak. 3. Commissie bij bestellingen van de groothandel 4. Commissie bij de smsreminders. 5. Commissie bij de bestellingen bij programmeurs 6. Inkomsten door een Adwordssysteem in de zoekresultaten Hoe krijg ik de klanten? Door middel van persoonlijke verkoop gaan we regio voor regio bij kapsalons langs. We vertellen ze over het systeem en maken ze enthousiast. De vele functies tegen de lage prijzen, maakt het aantrekkelijk om alleen al gebruik te gaan maken van de administratieve functies. Daarnaast maken we gebruik van de groothandel. In ruil voor de extra exposure en het extra aankoopkanaal gaan zij ons aanbevelen bij de kapsalons. Particulieren worden door de kapsalons zelf aangetrokken, omdat ze op die manier de administratieve functies kunnen benutten. Daarnaast krijg je het effect dat als je concurrent kapsalon op het systeem is, jij als kapsalon er ook op moet gaan staan. Ik ben benieuwd wat jullie feedback is. Groet, Jos IJntema
 11. Te betalen belasting - voorbelasting = af te dragen OB. Als OB onder de grens van 1345 zit, dan kan hij dat aangeven bij zijn opgaaf OB en hoeft hij niets te betalen. De OB drukt dan niet de winst, dus zal de winst in dit jaar hoger liggen. Over deze hogere winst moet dan inkomstenbelasting betaald worden.
 12. Beste Martijn van de Korput, http://www.opensourcewebsites.nl/webwinkel.html Hier staat een lijstje met enkele gratis open source webwinkelpakketten. Met deze pakketten kun je in ieder geval een simpele website neerzetten, die daarnaast ook nog eens gratis is. Er zijn vele plug-ins verkrijgbaar en het zijn vaak betrouwbare systemen. Het nadeel is alleen dat je enorm beperkt bent in de lay-out. Daarnaast ken ik nog een ander goed programma X-cart. Dit kost rond de 150USD als ik het goed heb. Het programma is te vergelijken met de open source software. In alle pakketten zitten voor zover ik weet, plug-ins voor bijna alle betalingsmethoden. Je moet zelf nagaan welke betalingsmethoden relevant zijn voor jouw doelgroep en welke je zelf wilt gebruiken. Je zou daarnaast ook kunnen kijken naar een Payment Service Provider zoals Ogone. Zij regelen alle betalingen voor je, je hebt duidelijke overzichten en het is administratief erg eenvoudig. Succes. Groet, Jos
 13. Ik ben het ook met Sabra eens, je kunt niet concurreren met Lego, zorg er daarom voor dat je Sluban bekend maakt. Mensen zullen dan niet alleen zoeken op Lego, maar ook op Sluban. Daarnaast is het zo dat je eerlijk tegen je bezoekers moet zijn, maak meteen duidelijk dat het geen lego is, maar een toevoeging/substituut. Mensen zullen het vervelend vinden als ze verwachten Lego te krijgen, maar daarentegen Sulban krijgen. Zorg er voor dat je duidelijk bent en dat je klanten weten wat ze van je kunnen verwachten, hierdoor zal de kwaliteit van je product toenemen. Dit is namelijk het verschil tussen de verwachtingen van de klant en datgene dat ze werkelijk krijgen. Daarnaast enkele concrete tips, die wellicht eerder zijn genoemd: - Onduidelijke buttons, bij mij zijn ze groen met een blauwe tekst - ik mis eigenlijk een link naar contact in de footer Een andere tip is om eens het boek: "Verleiden op internet" te lezen geschreven door Aartjan van Erkel. Hier staan een heleboel heldere tips in die gemakkelijk zijn toe te passen. Ik denk dat je met dit boek een heel eind kan komen. In ieder geval succes!
 14. Je bent te allen tijde aansprakelijk voor de goederen die je levert. Er wordt van je verwacht dat je altijd controleert of de kwaliteit is zoals deze is. Als jij geen labo test gedaan hebt, is dat jouw fout. Kijk maar eens in het wetboek vanaf art. 6:185 BW. Hier staat het e.e.a. over productaansprakelijkheid. Dit gaat meer over aansprakelijkheid bij schade, maar zoal in art. 6:187 lid 3 staat is de "producent" ook degene die het product in Europese Economische Ruimte invoert. Kortom, houdt er rekening mee dat jouw winkels jou aansprakelijk kunnen stellen. Daarnaast is het sowieso lastig iets te verhalen in Aziatische landen. Nog een toevoeging: Het is natuurlijk wel mogelijk om de verantwoordelijkheid contractueel bij de inkoper te leggen. Zet in de algemene voorwaarden dat de verkoper de kwaliteit zelf dient te onderzoeken en geef ze hier een bepaalde termijn voor. Ook kun je iets bedenken als, de kwaliteit is zoals deze aangeleverd wordt. Ik weet niet precies hoe dat juridisch in elkaar steekt, maar daar zou je nog advies over kunnen vragen.
 15. Als je een halfvolle fles shampoo koopt voor de halve prijs ben je toch per saldo even duur uit? Slechts uitstel van executie. Mochten je klanten het geld niet meer hebben om je te betalen, kun je overwegen jezelf te herpositioneren en je te gaan richten op klanten die wél geld hebben. Als dat geen mogelijkheid is, dan zou je contact op kunnen nemen met je toeleveranciers en ze duidelijk maken dat met de huidige prijzen, de doelgroep de prijzen niet kan betalen en dat jullie als keten gezamenlijk actie moeten ondernemen. Als iedereen een deel van zijn marge inlevert, kunnen de prijzen naar beneden en zijn de producten weer betaalbaar voor de doelgroep. Zo zijn er waarschijnlijk nog legio mogelijkheden om jouw producten te blijven verkopen,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept