Jump to content

robinho

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Joost super bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb geen recht op zelfstandigenaftrek, wel mkb aftrek. Moet je behalve in de ondernemingsgedeelte ook nog ergens je winst nog invullen in box1? Zo niet dan heb ik het wel goed gedaan
 2. Joost, kan jij me helpen? Ik heb de IB 2012 ingevuld. Maar zoals ik het zie betaal ik alleen de bijdragen zorgverzekeringswet. Een heel klein bedrag. Klopt dit wel? Je betaal toch ook altijd ruim 30% over je winst? Tevens krijg ik geen acceptgiro te zien waaraan ik moet betalen... Met welk kenmerk ed Help!!! ;D
 3. Ik heb het vorig jaar ergens vandaan getoverd, geen idee meer waar. Maar door allerlei formules en verwijzingen vond ik het goed werken. Alleen je sluit geen boekjaar af of iets dergelijks. (tenminste niet in het systeem zelf) Ik ben voor 2012 gewoon weer " opnieuw" begonnen met het lege bestand. @Joost begrijp ik nu goed, dat ik een boeking op 1-1 moet maken: 0890 Resultaat boekjaar 2011 175EURO aan 0830 verlies voorgaande boekjaar 175EURO Hierdoor wordt mijn E.V. verlaagt met 175EURO en is mijn balans inderdaad sluitend. (edit) excuus er stond boekjaar 2012 maar dit moet uiteraard 2011 zijn. Top voor jullie reacties iedergeval.
 4. Hallo, Wie kan mij nog helpen met bovenstaand probleem. Zoals ik begrepen heb van Joost hoort mijn verlies voorgaande jaren niet op de balans aan de passiva kant staan. Ik heb op internet een excel administratie systeem gedownload er hier staat winst/verlies voorgaande jaren wel op mijn balans. Ik werk dus blijkbaar met een systeem dan niet eens correct is.... Echter dan is mijn vraag welke boeking moet ik per 1/1 maken om mijn verlies van vorig jaar te verwerken zodat deze niet op mijn beginbalans staat? Duizend maal dank!!
 5. Joost dank je! Op mijn balans wordt het wel vermeld aan de passiva kant. 0810 prive stortingen 0820 prive ontrekkingen 0830 winst verlies voorgaande jaren 0890 resultaat boekjaar Dit alles is samen mijn Eigen Vermogen Deze bij elkaar opgeteld zorgt er ook voor dat mijn balans glad loopt....
 6. Hallo iedereen, Ik heb nog een vraagje over verlies uit voorgaande jaren. Welke boeking maak ik zodat deze post op mijn balans komt? Ik heb een rekening 0830 Winst verlies uit voorgaande jaren. Deze boek ik neem ik aan credit. Maar welke post boek ik dan debet? Ik weet het, een accountant is heel handig maar ik heb een klein hobby matig bedrijfje. En daardoor geen geld om deze ook nog in te huren. Tevens is administratie voor een klein bedrijfje met een beetje hulp niet super moeilijk en best wel leuk!
 7. Optie 1 had ik zelf al op mijn balans staan, maar ik ben blij met de bevestiging. :) Antwoord op vraag 2: Hoe komt deze op mijn V/W rekening, welke boeking moet ik dan maken? DANK!!! :)
 8. Hallo iedereen, Ik heb 2 vraagjes omtrent mijn eindbalans. Vraagje 1: Stel ik heb een laptop gekocht van 2000euro. Ik schrijf deze in 5 jaar af. Hoe komt mijn laptop op de balans te staan? jaar 1: Laptop 2000 afschrijving : 400 Jaar 2: Laptop 1600 afschrijving 400 of jaar 2 laptop 2000 afschrijving 800 Vraagje 2: Hoe verwerk ik mijn KOR op de balans? Ik heb deze namelijk aan het einde van kwartaal 4 in werking gesteld en nog niet ontvangen. Hartelijk dank!
 9. robinho

  KOR

  Het is overigens een rode melding en ik kan niet verder. Na een paar keer flink klikken op akkoord vliegt ie er nu toch door en krijg ik inderdaad het juiste teruggave bedrag te zien. Roel bedankt voor je uitleg!!!
 10. robinho

  KOR

  Roel, dank voor je antwoord. Ik krijg echter een foutmelding bij het invullen van kw4 dat het Maximale kor bedrag 1345 per jaar is. Ik begrijp dat niet want ik zit daar toch echt onder met de 800 euro
 11. robinho

  KOR

  Dank voor je antwoord. Stel ik heb kw1 tm 3 200 euro betaald en ik zou kwartaal 4 ook 200 euro moeten betalen Begrijp ik dan goed dat ik de aangifte zo moet aanpassen dat ik de betaalde 600 euro terug krijg? Normaal kw4: 1A 600euro 5A 400 euro Te betalen 200 euro Nu Kw4: 1A 600 euro 5A 1000 euro 5D 200 Met de bovenstaande aangifte krijg ik dan de reeds betaalde 600 euro teruggestort.
 12. robinho

  KOR

  De KOR toepassen tijdens het jaar of alleen aan het einde van het jaar? De KOR gaat over het totaal-bedrag aan af te dragen btw over een heel jaar. Dat betekent dat u feitelijk pas aan het einde van het jaar zeker weet of u daar voor in aanmerking komt. Om die reden adviseren wij altijd om de KOR pas toe passen in de aangifte omzetbelasting van het 4e kwartaal Dit wil ik dus ook doen. Ik wil de KOR toepassen in het 4e kwartaal. Maar wil het bovenstaande zeggen dat je dus alleen het 4e kw de KOR mag gebruiken?! en de overige kwartalen in het jaar ben je dus kwijt? Ik dacht juist dat je aan het einde van het jaar kan bepalen hoeveel BTW je afdraagt en dus dan pas kan bepalen of je gebruik kan maken van de KOR. Een KOR mag niet tot teruggave leiden dat snap ik, maar ik heb de overige kwartalen iedere keer betaald, middels de KOR moet dit aan het einde van het jaar toch gecorrigeerd worden. Wat ik heb betaald, moet dus terugkomen.
 13. robinho

  KOR

  Ik heb een vraag over de kleine ondernemers regeling. Ik heb in het begin van het jaar besloten om niet direct gebruik te maken van de KOR omdat ik nog niet wist of ik in 2012 "grote" investeringen ging doen. Ik had namelijk begrepen dat je dit in het 4e kwartaal alsnog kan doen. Nu is alleen mijn vraag hoe kan ik dit doen? Wanneer ik in mijn aangifte in het 4e kw de KOR aangeef (reeds betaalde bedrag kw1,2,3 + opgegeven bedrag kw 4) dan geeft hij de melding dat dit maximaal 1345 mag zijn in een heel jaar. Mijn te betalen BTW zit hier onder want ik ben maar een kleine ondernemer. Hoe kan ik nu de KOR van kw 1, 2 en 3 verwerken in mijn laatste aangifte van 2012? Super bedankt voor de eventuele reacties!!
 14. Dank voor je antwoord. Ik zie dat ik doordat ik redelijk wat heb geïnvesteerd recht heb op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze kom ik bij de zakelijke IB wel tegen maar uiteraard bij de prive IB niet. Dus eigenlijk is het daardoor altijd handig toch de zakelijke te doen, of zit ik er naast?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept