Jump to content

robinho

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. robinho

  KOR grensbedrag

  Ja dat begrijp ik. min 2021 zal ik qua bedrag er weer onder het grensbedrag vallen ivm de BTW afdracht. Krom dat hier niks op bedacht is. maar goed ik had het jammer genoeg dus goed gezien, dank voor deze bevestiging en snelle reactie!
 2. robinho

  KOR grensbedrag

  Kosten vallen relatief mee maar ik kan wel weer het e.e.a. opgeven maar de KOR is vele malen aantrekkelijker voor mij. Het zijn inderdaad particuliere klanten. Het is dus echt een verhoging van de prijs want BTW kunnen zij niet terug vorderen.
 3. robinho

  KOR grensbedrag

  Dag forumleden, ik heb een vraag waar ik niet helemaal uit kom. De KOR regeling heeft een maximaal omzetgrens van 20.000 euro. Dit is het totaalbedrag van je verkopen in een jaar. met BTW hou je geen rekening meer want BTW heeft geen invloed. Nu kom ik in de maand december toch over het bedrag heen. Echter waar ik mee zit is dat bij het stop zetten van de KOR ik 3 jaar lang niet meer mee mag doen. Bij het stopzetten moet ik weer belasting berekenen. Inhoudelijk betekent dit 21% minder omzet waardoor ik juist weer onder het grensbedrag kom. Maar meedoen mag dus dan niet me
 4. Joost super bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb geen recht op zelfstandigenaftrek, wel mkb aftrek. Moet je behalve in de ondernemingsgedeelte ook nog ergens je winst nog invullen in box1? Zo niet dan heb ik het wel goed gedaan
 5. Joost, kan jij me helpen? Ik heb de IB 2012 ingevuld. Maar zoals ik het zie betaal ik alleen de bijdragen zorgverzekeringswet. Een heel klein bedrag. Klopt dit wel? Je betaal toch ook altijd ruim 30% over je winst? Tevens krijg ik geen acceptgiro te zien waaraan ik moet betalen... Met welk kenmerk ed Help!!! ;D
 6. Ik heb het vorig jaar ergens vandaan getoverd, geen idee meer waar. Maar door allerlei formules en verwijzingen vond ik het goed werken. Alleen je sluit geen boekjaar af of iets dergelijks. (tenminste niet in het systeem zelf) Ik ben voor 2012 gewoon weer " opnieuw" begonnen met het lege bestand. @Joost begrijp ik nu goed, dat ik een boeking op 1-1 moet maken: 0890 Resultaat boekjaar 2011 175EURO aan 0830 verlies voorgaande boekjaar 175EURO Hierdoor wordt mijn E.V. verlaagt met 175EURO en is mijn balans inderdaad sluitend. (edit) excuus er stond boekjaar 2012 maar
 7. Hallo, Wie kan mij nog helpen met bovenstaand probleem. Zoals ik begrepen heb van Joost hoort mijn verlies voorgaande jaren niet op de balans aan de passiva kant staan. Ik heb op internet een excel administratie systeem gedownload er hier staat winst/verlies voorgaande jaren wel op mijn balans. Ik werk dus blijkbaar met een systeem dan niet eens correct is.... Echter dan is mijn vraag welke boeking moet ik per 1/1 maken om mijn verlies van vorig jaar te verwerken zodat deze niet op mijn beginbalans staat? Duizend maal dank!!
 8. Joost dank je! Op mijn balans wordt het wel vermeld aan de passiva kant. 0810 prive stortingen 0820 prive ontrekkingen 0830 winst verlies voorgaande jaren 0890 resultaat boekjaar Dit alles is samen mijn Eigen Vermogen Deze bij elkaar opgeteld zorgt er ook voor dat mijn balans glad loopt....
 9. Hallo iedereen, Ik heb nog een vraagje over verlies uit voorgaande jaren. Welke boeking maak ik zodat deze post op mijn balans komt? Ik heb een rekening 0830 Winst verlies uit voorgaande jaren. Deze boek ik neem ik aan credit. Maar welke post boek ik dan debet? Ik weet het, een accountant is heel handig maar ik heb een klein hobby matig bedrijfje. En daardoor geen geld om deze ook nog in te huren. Tevens is administratie voor een klein bedrijfje met een beetje hulp niet super moeilijk en best wel leuk!
 10. Optie 1 had ik zelf al op mijn balans staan, maar ik ben blij met de bevestiging. :) Antwoord op vraag 2: Hoe komt deze op mijn V/W rekening, welke boeking moet ik dan maken? DANK!!! :)
 11. Hallo iedereen, Ik heb 2 vraagjes omtrent mijn eindbalans. Vraagje 1: Stel ik heb een laptop gekocht van 2000euro. Ik schrijf deze in 5 jaar af. Hoe komt mijn laptop op de balans te staan? jaar 1: Laptop 2000 afschrijving : 400 Jaar 2: Laptop 1600 afschrijving 400 of jaar 2 laptop 2000 afschrijving 800 Vraagje 2: Hoe verwerk ik mijn KOR op de balans? Ik heb deze namelijk aan het einde van kwartaal 4 in werking gesteld en nog niet ontvangen. Hartelijk dank!
 12. robinho

  KOR

  Het is overigens een rode melding en ik kan niet verder. Na een paar keer flink klikken op akkoord vliegt ie er nu toch door en krijg ik inderdaad het juiste teruggave bedrag te zien. Roel bedankt voor je uitleg!!!
 13. robinho

  KOR

  Roel, dank voor je antwoord. Ik krijg echter een foutmelding bij het invullen van kw4 dat het Maximale kor bedrag 1345 per jaar is. Ik begrijp dat niet want ik zit daar toch echt onder met de 800 euro
 14. robinho

  KOR

  Dank voor je antwoord. Stel ik heb kw1 tm 3 200 euro betaald en ik zou kwartaal 4 ook 200 euro moeten betalen Begrijp ik dan goed dat ik de aangifte zo moet aanpassen dat ik de betaalde 600 euro terug krijg? Normaal kw4: 1A 600euro 5A 400 euro Te betalen 200 euro Nu Kw4: 1A 600 euro 5A 1000 euro 5D 200 Met de bovenstaande aangifte krijg ik dan de reeds betaalde 600 euro teruggestort.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept