robinho

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door robinho

  1. Ja dat begrijp ik. min 2021 zal ik qua bedrag er weer onder het grensbedrag vallen ivm de BTW afdracht. Krom dat hier niks op bedacht is. maar goed ik had het jammer genoeg dus goed gezien, dank voor deze bevestiging en snelle reactie!
  2. Kosten vallen relatief mee maar ik kan wel weer het e.e.a. opgeven maar de KOR is vele malen aantrekkelijker voor mij. Het zijn inderdaad particuliere klanten. Het is dus echt een verhoging van de prijs want BTW kunnen zij niet terug vorderen.
  3. Dag forumleden, ik heb een vraag waar ik niet helemaal uit kom. De KOR regeling heeft een maximaal omzetgrens van 20.000 euro. Dit is het totaalbedrag van je verkopen in een jaar. met BTW hou je geen rekening meer want BTW heeft geen invloed. Nu kom ik in de maand december toch over het bedrag heen. Echter waar ik mee zit is dat bij het stop zetten van de KOR ik 3 jaar lang niet meer mee mag doen. Bij het stopzetten moet ik weer belasting berekenen. Inhoudelijk betekent dit 21% minder omzet waardoor ik juist weer onder het grensbedrag kom. Maar meedoen mag dus dan niet meer. Ik vind dit zo krom. Mijn prijs met 21% verhogen in 2021 is geen optie want dan lopen alle klanten weg en kan ik net zo goed stoppen. Heb ik de KOR goed begrepen of zijn er nog mogelijkheden. iedergeval mijn grote dank!
  4. Joost super bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb geen recht op zelfstandigenaftrek, wel mkb aftrek. Moet je behalve in de ondernemingsgedeelte ook nog ergens je winst nog invullen in box1? Zo niet dan heb ik het wel goed gedaan
  5. Joost, kan jij me helpen? Ik heb de IB 2012 ingevuld. Maar zoals ik het zie betaal ik alleen de bijdragen zorgverzekeringswet. Een heel klein bedrag. Klopt dit wel? Je betaal toch ook altijd ruim 30% over je winst? Tevens krijg ik geen acceptgiro te zien waaraan ik moet betalen... Met welk kenmerk ed Help!!! ;D
  6. Ik heb het vorig jaar ergens vandaan getoverd, geen idee meer waar. Maar door allerlei formules en verwijzingen vond ik het goed werken. Alleen je sluit geen boekjaar af of iets dergelijks. (tenminste niet in het systeem zelf) Ik ben voor 2012 gewoon weer " opnieuw" begonnen met het lege bestand. @Joost begrijp ik nu goed, dat ik een boeking op 1-1 moet maken: 0890 Resultaat boekjaar 2011 175EURO aan 0830 verlies voorgaande boekjaar 175EURO Hierdoor wordt mijn E.V. verlaagt met 175EURO en is mijn balans inderdaad sluitend. (edit) excuus er stond boekjaar 2012 maar dit moet uiteraard 2011 zijn. Top voor jullie reacties iedergeval.
  7. Hallo, Wie kan mij nog helpen met bovenstaand probleem. Zoals ik begrepen heb van Joost hoort mijn verlies voorgaande jaren niet op de balans aan de passiva kant staan. Ik heb op internet een excel administratie systeem gedownload er hier staat winst/verlies voorgaande jaren wel op mijn balans. Ik werk dus blijkbaar met een systeem dan niet eens correct is.... Echter dan is mijn vraag welke boeking moet ik per 1/1 maken om mijn verlies van vorig jaar te verwerken zodat deze niet op mijn beginbalans staat? Duizend maal dank!!
  8. Joost dank je! Op mijn balans wordt het wel vermeld aan de passiva kant. 0810 prive stortingen 0820 prive ontrekkingen 0830 winst verlies voorgaande jaren 0890 resultaat boekjaar Dit alles is samen mijn Eigen Vermogen Deze bij elkaar opgeteld zorgt er ook voor dat mijn balans glad loopt....
  9. Hallo iedereen, Ik heb nog een vraagje over verlies uit voorgaande jaren. Welke boeking maak ik zodat deze post op mijn balans komt? Ik heb een rekening 0830 Winst verlies uit voorgaande jaren. Deze boek ik neem ik aan credit. Maar welke post boek ik dan debet? Ik weet het, een accountant is heel handig maar ik heb een klein hobby matig bedrijfje. En daardoor geen geld om deze ook nog in te huren. Tevens is administratie voor een klein bedrijfje met een beetje hulp niet super moeilijk en best wel leuk!
  10. Optie 1 had ik zelf al op mijn balans staan, maar ik ben blij met de bevestiging. :) Antwoord op vraag 2: Hoe komt deze op mijn V/W rekening, welke boeking moet ik dan maken? DANK!!! :)
  11. Hallo iedereen, Ik heb 2 vraagjes omtrent mijn eindbalans. Vraagje 1: Stel ik heb een laptop gekocht van 2000euro. Ik schrijf deze in 5 jaar af. Hoe komt mijn laptop op de balans te staan? jaar 1: Laptop 2000 afschrijving : 400 Jaar 2: Laptop 1600 afschrijving 400 of jaar 2 laptop 2000 afschrijving 800 Vraagje 2: Hoe verwerk ik mijn KOR op de balans? Ik heb deze namelijk aan het einde van kwartaal 4 in werking gesteld en nog niet ontvangen. Hartelijk dank!
  12. robinho

    KOR

    Het is overigens een rode melding en ik kan niet verder. Na een paar keer flink klikken op akkoord vliegt ie er nu toch door en krijg ik inderdaad het juiste teruggave bedrag te zien. Roel bedankt voor je uitleg!!!
  13. robinho

    KOR

    Roel, dank voor je antwoord. Ik krijg echter een foutmelding bij het invullen van kw4 dat het Maximale kor bedrag 1345 per jaar is. Ik begrijp dat niet want ik zit daar toch echt onder met de 800 euro
  14. robinho

    KOR

    Dank voor je antwoord. Stel ik heb kw1 tm 3 200 euro betaald en ik zou kwartaal 4 ook 200 euro moeten betalen Begrijp ik dan goed dat ik de aangifte zo moet aanpassen dat ik de betaalde 600 euro terug krijg? Normaal kw4: 1A 600euro 5A 400 euro Te betalen 200 euro Nu Kw4: 1A 600 euro 5A 1000 euro 5D 200 Met de bovenstaande aangifte krijg ik dan de reeds betaalde 600 euro teruggestort.
  15. robinho

    KOR

    De KOR toepassen tijdens het jaar of alleen aan het einde van het jaar? De KOR gaat over het totaal-bedrag aan af te dragen btw over een heel jaar. Dat betekent dat u feitelijk pas aan het einde van het jaar zeker weet of u daar voor in aanmerking komt. Om die reden adviseren wij altijd om de KOR pas toe passen in de aangifte omzetbelasting van het 4e kwartaal Dit wil ik dus ook doen. Ik wil de KOR toepassen in het 4e kwartaal. Maar wil het bovenstaande zeggen dat je dus alleen het 4e kw de KOR mag gebruiken?! en de overige kwartalen in het jaar ben je dus kwijt? Ik dacht juist dat je aan het einde van het jaar kan bepalen hoeveel BTW je afdraagt en dus dan pas kan bepalen of je gebruik kan maken van de KOR. Een KOR mag niet tot teruggave leiden dat snap ik, maar ik heb de overige kwartalen iedere keer betaald, middels de KOR moet dit aan het einde van het jaar toch gecorrigeerd worden. Wat ik heb betaald, moet dus terugkomen.
  16. robinho

    KOR

    Ik heb een vraag over de kleine ondernemers regeling. Ik heb in het begin van het jaar besloten om niet direct gebruik te maken van de KOR omdat ik nog niet wist of ik in 2012 "grote" investeringen ging doen. Ik had namelijk begrepen dat je dit in het 4e kwartaal alsnog kan doen. Nu is alleen mijn vraag hoe kan ik dit doen? Wanneer ik in mijn aangifte in het 4e kw de KOR aangeef (reeds betaalde bedrag kw1,2,3 + opgegeven bedrag kw 4) dan geeft hij de melding dat dit maximaal 1345 mag zijn in een heel jaar. Mijn te betalen BTW zit hier onder want ik ben maar een kleine ondernemer. Hoe kan ik nu de KOR van kw 1, 2 en 3 verwerken in mijn laatste aangifte van 2012? Super bedankt voor de eventuele reacties!!
  17. Dank voor je antwoord. Ik zie dat ik doordat ik redelijk wat heb geïnvesteerd recht heb op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze kom ik bij de zakelijke IB wel tegen maar uiteraard bij de prive IB niet. Dus eigenlijk is het daardoor altijd handig toch de zakelijke te doen, of zit ik er naast?
  18. Wie kan mij helpen. Ik heb van de belastingdienst een zakelijke inkomstenbelasting formulier ontvangen. Deze heb ik ook netjes ingevuld, maar ik hoor nu van een aantal mensen die in dezelfde stroming zitten dan ze alleen de prive inkomsten belasting hoeven in te vullen... (ik werk namelijk maar een paar uur zakelijk en mijn inkomsten zijn minimaal, dit jaar zelfs verlies) Nu heb ik gebeld met de belastingtelefoon, en ze zeggen daar dat ik nu verplicht ben om de zakelijke IB in te vullen maar dat de inspecteur bij verzoek eventueel kan beslissen dat dit volgend jaar niet meer moet. Nu heb ik alles af en hoef het alleen nog maar op te sturen, maar ik vraag me af: zijn er (behalve een hoop extra werk) nog nadelen wanneer je de zakelijke IB invult ipv de prive IB? De balans en V en W heb ik netjes bijgehouden, maar het lijkt me nou echt tijdsverspilling van de belastingdienst om naar dit soort aanslagen te kijken.
  19. Ow dan klopt er inderdaad iets niet. Ik heb de BTW aangifte inmiddels betaald, maar op mijn balans per 31-12 natuurlijk nog niet. Ook al is het nu maart, ik moet de gegevens van 31-12 natuurlijk invoeren... beetje dom! Ik heb de aangifte tevens betaald vanaf mijn prive rekening, en niet opgenomen in mijn kosten. Als ik nu de boeking Te betalen BTW aan prive storting maak, dan komt het per saldo weer goed neem ik aan. Ik hou dan alleen het laatste kwartaal over. Ga het thuis meteen even proberen, dank Marjan!
  20. Dank voor je antwoord. Ik had van Roel begrepen dat beide btw posten balansposten zijn. Ze zijn beide ook automatisch in mijn balans opgenomen. Even voor de duidelijkheid. Het zijn dus afgedragen en ontvangen btw boekingen. Geen vordering of verschuldigde Btw, het is reeds afgerond. Als ik ze eruit haal dan heb ik dus een verschil op mijn balans. Maar ik zie bij het invoeren van de IB alleen de nog te betalen of verschuldigde btw staan. en nu heb ik dus een verschil op de IB aangifte
  21. Hallo, weer een vraagje van mijn kant. Mijn activa en passiva kant zijn in balans. Echter bij de aangifte IB klopt het niet. Dit komt doordat ik op mijn balans de te vorderen BTW op de activa kant heb gezet en de te betalen BTW op de passiva kant. Bij de aangifte IB kan ik die 2 posten niet kwijt.... Mijn Balans gaat als volgt: Activa Materiele Activa Voorraden Liquide middelen Te Vorderen BTW (hier staat het totaal ontvangen BTW bedrag op van dit 2011) Passiva E.V. (bestaat uit prive stortingen) resultaat W&V Te Betalen BTW (ook hier weer het totaal betaalde bedrag van 2011) Ik doe vast wat fout.... gr
  22. Hallo, Kunnen jullie me misschien vertellen hoe het zit met willekeurige afschrijving? Ik heb in November 2011 een laptop gekocht en wil in 2011 dus ook gaan afschrijven hierop. Ik wil de laptop in 3jaar afschrijven zonder restwaarde. Mag ik nu in 2011 1/3 afschrijven, omdat ik gekozen heb voor willekeurige afschrijving, of mag ik maar 2 maanden afschrijven. Wellicht domme vraag, maar ik kom er toch niet helemaal uit. Ik wil uiteraard mijn winst zo klein mogelijk houden.... DANK! [titel aangepast - mod]
  23. Roel, Mag ik jouw kennis nog even lenen over het afschrijven van investeringen. Ik heb dit jaar helaas een verlies geleden. Wat is nu beter om te doen, aangezien afschrijvingen je winst oplaag haalt. Is het nu handig om juist in bijv 5jr af te schrijven i.p.v. 3jaar?
  24. Roel, Dank je voor je reactie. De post afschrijvingen komt dan negatief aan de Activa kant, klopt dit?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.