Jump to content

Cinto

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Kan iemand hier meer opheldering over geven ? Als het kan ook met een kleine sommetje ??? Als een particulier een BTW auto inkoopt, is hij toch gewoon zijn btw voordeel kwijt ( betaal dus btw die hij niet terug kan vorderen)
 2. Hallo, ik heb even gecheckt, maar volgens mij is er geen merkhouder in Nederland. als er verschillende site's zijn waar het product worden verkocht dan zou ik toch ook wel kunnen verkopen ? hoof importeur heeft een site die verkoopt een product voor : 110.50 euro. Andere grote site's verkopen het voor 221.00 euro. Nogal grote verschil. Denk dat andere site's niet van de hoofd importeur inkopen maar rechtstreeks via Amerika. zou iemand mij hier meer informatie kunnen geven ?
 3. Goed dat je dat zegt. Ik ga dit even navragen. Maar conrad bol etc verkopen ook deze producten, alleen niet uitgebreid en VEEL duurder ( lees, 4x duurder )
 4. Beste mensen, Naast mijn hoofdactiviteiten ben ik op idee gekomen om er een product bij te verkopen. ( evt via een webshop ) Deze producten worden gemaakt in een fabriek in Amerika. Er bestaat een hoofd importeur hier in Nederland die een webshop heeft alleen heeft deze importeur geen voorraad, althans zijn voorraad is altijd uitverkocht. ( levertijd onbekend, neemt niet op en mailt niet terug. status product altijd op, niet op voorraad ) Ik heb er inmiddels een paar producten gekocht en uitgeprobeerd en het bevalt prima. Hierop heb ik de fabriek in Amerika gebeld of het mogelijk is om per vliegtuig een paar pallet producten in te kopen. Fabriek in Amerika ( na 10 x doorgewezen te worden ) heeft mij duidelijk gemaakt dat ik van de hoofd importeur uit Nederland in moet kopen. Nou komt mijn vraag, is het verboden om een pallet producten te kopen in Amerika en het te verzenden naar Nederland om zo deze producten door te verkopen ? ( Er woont een kennis die het wel wilt doen ) Zelfs bij de plaatselijke supermarkt waar de producten in Amerika te koop is, is mijn marge genoeg om het uit te proberen.
 5. Alleen mail verkeer.. Incasso bureau dreigt mij al 4/5 weken met kostenverhogende rechtsmaatregelen. Elke keer krijg ik een week extra tijd ???? En dan flop weer een mat op de deur met : Uiterlijk woensdag 11 april voor 12 uur etc...
 6. Beste Roel, Wat voor informatie heeft u nodig voor een beoordeling ?
 7. Hallo, Ik liep eigenlijk helemaal niets achter. Mijn account is geblokkeerd. Hierna heb ik een mail gekregen dat ik 1200 euro moest betalen. Kan kloppen, betaal inmiddels elke 15e van de maand alle facturen in 1x. Ik ga toch niet een factuur betalen waar ik geen overzicht van heb ? Dit heb ik ook duidelijk vermeld dat ik via de site een overzicht zou hebben als de account weer geactiveerd zou worden. Dit hebben ze dus niet gedaan. Uiteindelijk heeft de incassobureau ervoor gezorgd dat ik weer kon inloggen. Na controle met mijn eigen boekhouding, heb ik vermeld dat ik maar 300 moet betalen en geen 1200. Dit hebben ze ook even gekeken. Eind saldo volgens hun 900 + 300 incasso kosten. Dus uit mijn eigen boekhouding moet ik nog 300 betalen en geen 900 + 300 incasso.
 8. Hallo, Ik zal het even kort houden. Zal ook geen bedrijfs gegevens noemen etc. Een tussenpartij waar ik gebruik van maak, heeft mijn inlog gegevens geblokkeerd ( site ) Zonder enige reden. ( Reden wist ik zelf wel beter ) Nou goed dacht ik, genoeg andere tussenpartijen. Altijd netjes mijn facturen betaald etc. Via de site kon ik inzien wat ik betaald had en niet. Ik had in totaal 1200 euro volgens hun openstaand facturen. Dit vond ik erg veel en vroeg of ik inlog gegevens kon verkrijgen om in te kunnen zien wat ik wel en niet heb betaald. Dit hebben ze telkens geweigerd... Waarna ik hun herinneringen heb geweigerd. Vervolgens hebben ze een incasso bureau ingeschakeld. Alles netjes uitgelegd!! En ja hoor, ik krijg mijn inlog gegevens om in te zien of het wel juist is ???? Ik heb aangegeven dat 1200 euro niet klopt. 1 Factuur was blijkbaar door hun dubbel geslagen. En de rest moet ik gewoon betalen. Eindtotaal 900 euro + 300 euro incasso kosten. Ik ben hier dus absoluut niet mee eens. Waarom moet ik 300 euro extra betalen om mijn inlog gegevens te kunnen verkrijgen en buiten dat heb ik 300 euro die ik moet betalen maar incassso wilt helemaal niets weten en dreigt telkens met rechtzaak enz. Wat is nu het beste te doen. Alles staat zwart op wit ( mail ) Alvast bedankt. [titel verduidelijkt - mod]
 9. Je moet gewoon uitkijken wat je typt, vooral op higherlevel.nl waar heel veel ondernemers inloggen. Maar zoals hierboven ook aangegeven, ze willen ook met jou samenwerken, dus wees niet bang..
 10. Dit bedoel ik ook eigenlijk een beetje. Vroeger ging je voor een inruiler of als je een snel je auto wou verkopen gewoon naar een autodealer om de hoek, autodealer bij de andere hoek en voor het hoogste bod verkocht je uiteindelijk je auto. Maar nu gaat alles via de internet. Zou ik niet iets kunnen bedenken, bijvoorbeeld een site, waar ik direct particulieren auto-verkopers in contact kan komen voor een goed bod ? Is maar een idee..
 11. Bedankt voor het meedenken alle ! De grote dealers, die verkopen namelijk nu ook gewoon zelf de inruil auto's. Vroeger zag je dat een grote merk dealer geen andere merk in zijn showroom wou hebben, tegenwoordig maakt het niet uit. Ik ben 1 keer benaderd door een groot dealer, de inkoop prijzen waren zo hoog, en voor mij niet acceptabel genoeg om van de dealer te kopen terwijl ze belachelijk laag bieden op een auto. Zie Veeveevee Als voorbeeld. Grote autodealer dat op een auto bied die hij niet eens ''gereden'' heeft. Hoe reeel kan je wel niet zijn.. Het kunst is om particulieren autoverkopers zonder enige verkoop site, rechtstreeks van mij als autobedrijf een reele bod kunnen krijgen. En of ze dan met mij in zee gaan is aan de klant zelf. Alleen tja, dat is nou het lastige, die benaderen jou niet. Neem nou ikwilvanmijnautoaf.nl bied daar een een auto aan. Je krijgt er echt een absoluut laagste prijs. Maar volgens mij loopt het als een trein. Zonder enige grote dealer of verkoop site zoals marktplaats etc.
 12. De manier hoe ik auto's in en verkoop is naar mijn idee gewoon goed. Wat andere van mij op dit moment denken is niet echt goed, hoop dat ze een andere beeld over mij kunnen krijgen. Maar goed, ben hier voor meer informatie en tip's. (Hoofdzakelijk het inkopen van veel meer auto's)
 13. ik ga er even vanuit dat je over kopers praat. Waarom zouden die na 2 weken boos terugkomen? Dat zou nu juist jouw toegevoegde waarde moeten zijn. de auto's die je koopt zodanig in orde brengen en daarna met winst verkopen. Doordat jij ze in orde gebracht hebt zou iemand dus niet na 2 weken boos terug moeten komen. Natuurlijk kan dat altijd eens gebeueren maar dat kan je dan natuurlijk gewoon oplossen. Over de kopers idd. Een stel heeft bij mij een auto gekocht, na 2 weken kwamen ze terug dat de koppeling geluid maakte. Raar, maar kan gebeuren. Ze hebben al een indicatie gekregen van een garage. 700 euro kosten. Nou prima, ik laat het wel even nakijken en repareren zonder enige kosten. Mevrouw heeft er geen goed gevoel meer bij de auto en eist haar geld terug. Geld ? Ik laat het maken mevrouw ? Nee ik wil mijn geld terug! Toen heb ik duidelijk vermeld dat ik niet het hele bedrag terug geef maar - 300. Heel boos maar kon niet anders.
 14. Hallo Cinto, Je hebt idd gemerkt dat de autohandel soms een redelijk afgesloten speelveld is. De antwoorden die je hebt gekregen zijn van dezelfde strekking als die bij een open sollicitatie. Heel belangrijk is het om in die tak van sport een gezond relatienetwerk te bouwen in de hogere regionen wat in de loop van de tijd er voor zal zorgen dat je gunningen krijgt en langzamerhand meer intrede kunt maken. Profileer je je als snelle jongen (inhoud van de teksten die je schrijft) dan krijg je al gauw een stempel mee. Even die auto's en die ouderen... Je idee is denk ik heel goed, misschien wel briljant maar het is zaak om daar op een gepaste manier mee om te gaan. Vanuit een hard-selling gedachte kom je uit bij de kritieken die overal inmiddels beschreven staan. Misschien moet je je zelf neerzetten als verkoopbegeleider in plaats van verkoper. Zelf denk ik dat je een doelgroep te pakken hebt waar duidelijk mogelijkheden zijn maar dat je het anders moet aanpakken. Als ik even meelift op jouw insteek zou ik het volgende opperen. Verstrek deze doelgroep informatie over de mogelijkheid dat zij hun auto via jou kunnen verkopen - je komt bij de klant - gaat samen de waarde bepalen - jij biedt deze auto vervolgens aan op internet (publiek zodat familieleden dit evt kunnen volgen) - de opbrengst van de auto is voor de klant - jij krijgt een bepaald percentage van het verkoopbedrag (evt. met een min/max) van de klant. Hierdoor heeft de klant het maximale gekregen voor zijn auto en jij moet (om zo veel mogelijk te verdienen) maximale prestatie leveren om de auto tegen een zo hoog mogelijke verkoopprijs weg te zetten. Hallo Pewede, Bedankt voor je nuttige informatie. De mogelijkheid om auto te verkopen van klanten schrikt af. Vaak willen ze de autosleutels niet meegeven, Auto zelf niet meegeven, Autopapieren niet meegeven etc. Een heel lastig klusje. Je zit dan ook nog met boze klanten die terug kunnen komen na een week of 2. Dan heb jij het geld al teruggegeven aan de eigenaar, en zit je met een klein probleem, klant wilt de auto niet meer etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept