Hallo forumleden,
ik ben al een aantal jaren werkzaam in de horeca in het oosten van het land. Nu valt het mij steeds meer op dat er juist bij kleine familiezaken vaak een tekort aan kennis is. Dan bedoel ik kennis over moderne bedrijfsvoering.
Mijn baas bijvoorbeeld, hij wil geen pc etc aanschaffen omdat hij er geen verstand van heeft.
Nu ben ik voor mijn studie small business en retail management bezig met projecten en heb ik net een onderzoek gedaan naar de afhaal en bezorgrestaurants in mijn woonplaats.
Daar kwam uit dat er ondanks het grote aanbod van restaurants hier nog veel winst te behalen valt qua omzet en winst. Bijvoorbeeld met een andere werk en denkwijze.
Er zijn een paar uitzonderingen, maar de meeste restaurants hebben geen eigen website, doen niet aan enige vorm van marketing, betalen flinke fee's aan eten- bestelsite's en kunnen geen constante kwaliteit leveren. En het aller ergste in mijn ogen: ze kijken totaal niet naar de wensen van de klant!
Nou is mijn vraag aan jullie,
zouden jullie in dit geval een eigen bezorgrestaurant of juist een soort van adviesbureau beginnen?