Jump to content

vuursteen

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik denk dat je dan de credit-factuur van Mollie kunt negeren voor wat betreft de iDeal betalingen. De transactiekosten (99 cent ex btw voor iDeal dacht ik) kun je uiteraard wel inboeken en die kun je dmv de credit-factuur bewijzen.
 2. Ok, volgens mij snap ik dan 'alles', bedankt weer!
 3. Hm, nog even een ander probleempje. Ik heb een product gekocht voor 100 euro ex btw. Ik heb dus onder grootboekrekening 7100 (Inkoop art) een inkoopboekstuk ingevoerd ter waarde van 100 euro. Daarbij heb ik 19% btw opgegeven, dus totaal staat het als 119 euro in mijn administratie. Dat klopt. Nu heb ik die factuur betaald, en dus in mijn bank/giro/kas opgegeven als betaald. Dat klopt ook allemaal, en in mijn crediteurenadministratie staat 'Openstaand' ook netjes op EU 0,00. Dat klopt ook nog gewoon dus. Vervolgens wil ik via Davilex mijn balans bekijken, en dan zie ik bij mijn balans onder Debet mooi het saldo van mijn bankrekening (die klopt ook), maar daar onder staat nog eens 'BTW Inkoop Hoog 19%' met een debet van EU 19,00. Hij telt dan die 19,00 euro (wat dus de btw over de factuur was) bij mijn banksaldo op, met als gevolg dat mijn winst ineens 19 euro te hoog is, omdat de btw er bijgerekend is. Klopt dat en wordt dat vanzelf gecorrigeerd als ik btw aangifte doe, of doe ik iets helemaal fout?
 4. Ah dat klopt inderdaad, je kunt bij het invoeren kiezen uit o.a. 'betaling aan crediteur', die heb ik over het hoofd gezien net. Bedankt!!
 5. Hallo allen, Ik ben nieuw met de sotware van Davilex (Davilex Business Boekhouding), en heb volgens mij een redelijk eenvoudige vraag. Ik heb bij Inkoop -> Inkopen een factuur ingeboekt voor een van mijn crediteuren, maar nu blijft daar in de laatste kolom 'Betaald' op 'Nee' staan, en ik zie nergens een mogelijkheid om die op 'Ja' te zetten. Ik kan natuurlijk de betalingen apart inboeken bij 'Bank/giro/kas', maar dan zit je met dubbele boekingen en dat lijkt me ook niet de goede manier dus. Hij komt nu ook als 'Openstaand' in m'n crediteurenadministratie, dus dat is niet handig. Is er iemand die me uit de brand kan helpen? Alvast bedankt!
 6. Dat krijgen ze helaas niet. Ze zien zelfs niet dat Mollie er tussen zit bij telefonische betalingen (tenzij ze het 0900-nummer waar ze heen moeten bellen door Google zouden halen natuurlijk). edit; maar het komt natuurlijk wel op hun telefoonrekening; maar dat geldt niet als factuur neem ik aan, of wel?
 7. Duidelijk, bedankt. Maar hoe doe ik dat dan met de betalingen van de klanten? Zij betalen voor 1,30 en willen misschien ook een kwitantie/factuur hebben, en als ik die dan uitschrijf dan heb ik dus alle inkomsten 2x (want 1x de 1,30 op de factuur voor de klant en 1x op de credit-factuur van Mollie), of zie ik dat verkeerd? Bedankt voor de reacties overigens. :)
 8. Jawel, dat is mijn plan ook, maar het punt is juist dat ik nergens die 9 eurocent van kan verklaren, die staat nergens op een creditfactuur o.i.d. De kosten voor iDeal en PayPal zijn allemaal keurig terug te vinden bij de behorende transactie en staan ook gewoon op een credit-factuur, maar deze belkosten niet...
 9. Beste mensen, ik heb een vraag. Leden kunnen op mijn website via de telefoon een betaling doen. Ze doen dat door naar een bepaald 0900-nummer te bellen en een code in te typen. Vervolgens kan ik controleren of die code is ingevuld, en of er dus betaald is. Dat 0900-nummer kost € 1,30 per gesprek. Laten we er even van uit gaan dat ik per belletje € 1,00 exclusief btw ontvang. Als er dus 10 mensen bellen dan betalen die 10 mensen totaal € 13,00 en ontvang ik totaal € 10,00 ex btw. De overige € 3,00 is voor het 'tussenbedrijf' wat de transacties verzorgt (Mollie, voor de kenners/geïnteresseerden). Tot zover is het duidelijk lijkt me. Maar hoe boek ik deze kosten per belletje in? Iemand belt voor € 1,09 ex btw en ik krijg daarvan € 1,00; er mist dus 9 eurocent, en dat zijn de 9 eurocenten die naar de Mollie gaan (het tussenbedrijf). Ik krijg ééns per maand een credit-factuur van Mollie waar op staat: "Inkomsten via micro-payments: november 2011" en dan daarachter het bedrag wat ik van ze krijg, dus als er 10 mensen bellen staat daar "€ 10,00". Verder staan er geen kosten gespecificeerd ofzo; je vindt op de credit-factuur niet terug dat een oorspronkelijk belletje € 1,30 kostte en dat het verschil van 9 cent aan transactiekosten o.i.d. op gaat. Maar hoe kan ik dit dan inboeken zodat de fiscus het goed vindt? Kan ik gewoon voor mezelf uitrekenen hoeveel kosten er zijn (9 eurocent per transactie in dit geval dus) en die als overige kosten inboeken? Of moet ik die 9 eurocent echt ergens op een factuur kunnen laten zien? Dat laatste lukt me namelijk niet omdat dat niet op de credit-factuur staat gespecificeerd, en ik neem aan dat de fiscus me niet op mijn blauwe ogen zal geloven als ik zeg dat ik echt maar 1 euro per belletje krijg, en niet toevallig de helft van de betalingen via een ander bedrijf laat verlopen bijvoorbeeld. Iemand een idee? Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept