Jump to content

Dovoda

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Mario
 • Last name
  Dovoda
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Gaanderen
 1. Binnenkort komt er overigens nog een kortingssites bij met een totaal uniek concept: SPAM Hierbij wordt de korting niet vooraf bepaald, maar bepaalt het aantal Facebook likes de korting. Bij elke deal is een 'Vind ik Leuk' button weergegeven. Elke klik geeft weer meer korting. Deze manier van korting geven heeft veel meer voordelen voor de partners die de deal aanbieden. De partners krijgen enorme naamsbekendheid via Facebook, naast de bezoekers van de website. Op 31 maart gaat de website SPAM online. Ik ben benieuwd wat jullie mening is over deze nieuwe kortingssite.
 2. Honderden gratis (exclusief donatie) positieve naamsvermeldingen op het prikbord van Facebook beschouw ik als een voordeel. Op de website concurreren bedrijven niet met elkaar. Zodra er een concurrent op de website staat zal men (mocht dit uitermate gevaarlijk zijn) ook niet op de website willen. Dus dat scenario van mogelijke concurrentie zal zich niet voordoen.
 3. Als een Facebookgebruiker liked dan komt bijvoorbeeld het volgende op het prikbord van de liker: "Higherlevel.nl steunt War Child met €750,-" (inclusief logo van Higherlevel.nl) Het bericht linkt naar het artikel op mijn website waar het aantal likers is weergegeven. Niet naar de Facebookpagina van het bedrijf, daar gaat het niet om bij het steunen van goede doelen. Het gaat erom dat de goede doelen gesteund worden met extra donaties en niet dat het bedrijf meer likes krijgt op de eigen Facebookpagina. Daar profiteert enkel het bedrijf van.
 4. Het is gewoon een 'bedrijfsactiviteit'. Niet voor mijn studie. Met slechts één simpele klik steun je al een goed doel. De rollen worden omgedraaid. Bedrijven doneren namens de consumenten. Voor u valt er op de website niets te halen. Het is voor diegene die goede doelen willen steunen, maar geen contracten en administratieve rompslomp willen of zelf in de buidel willen tasten. Het verlaagt de drempel om een goed doel te steunen. De bezoeker kan ook in eerste instantie op zijn of haar favoriete goede doel zoeken, mits die op dat moment gesteund wordt. Dat is de kern. De bedrijven erachter doneren slechts en komen met hun bedrijfsnaam op het Facebook-profiel van de 'liker'.
 5. Om er zeker van te zijn dat het geld daadwerkelijk bij het goede doel komt, stuur ik de bedrijven een soort factuur (hier wil ik nog wel advies op krijgen) met daarop de vooraf afgesproken donatie en (in een later stadium) wordt er per (bijvoorbeeld) 1000 likers een bedrag van €20,- (excl. btw) in rekening gebracht. Ik zorg er dan voor dat de donatie goed terechtkomt. Ik vraag het goede doelen om een referentie. Dat is het verdienmodel. Zodra de website in populariteit stijgt vanwege het gemak (alles op één portal) ga ik een verdienmodel toepassen of eventueel met advertenties werken.
 6. Het is voor niemand een verplichting om te liken. Mijn website zal gewoon bestaan en ik zal er geen promotie op loslaten. Via de likes en een eigen Facebook pagina probeer ik de website onder de aandacht te krijgen. Ik ben zelf een student marketing. Ik wil de mogelijkheden ontdekken van een goed doel in de marketing van bedrijven. Ik zou zelf heel graag goede doelen willen steunen. Toch doe ik het nooit. Als ik op straat wordt aangesproken om eenmalig €2,- te doneren zeg ik met pijn in mijn hart nee. Op één of andere manier heb ik daar geen zin in, terwijl ik bij een 'zielige' straatartiest of bedelaar wel geld geef uit respect. Een website als deze heeft al die rompslomp niet. Mensen (zoals ik) willen doneren, maar het gebeurt niet. Als ik toevallig zie dat één van mijn vrienden of Facebook een actie heeft 'geliket' dan kijk ik wel even op die website. Voor mij een kleine moeite om wel iets te kunnen betekenen zonder rompslomp.
 7. Het bedrag dat het bedrijf kiest om te doneren wordt volledig gedoneerd aan het goede doel.
 8. Ik zal het concept uitleggen: Bedrijven die zich aanmelden kiezen een goed doel en een bedrag dat men wil doneren. Onder elke actie bevindt zich een Like-button voor Facebook gebruikers. Bezoekers met een Facebook-account kunnen de actie steunen door op de button te klikken. Bij het bereiken van het aantal benodigde 'likers' gaat de actie door en doneert het bedrijf het vooraf bepaalde bedrag. Bezoekers steunen een goed doel met slechts één klik op de knop! Het bedrijf doneert namens hen. Het verlaagt de drempel voor de consumenten om een goed doel te steunen. Er bestaan al dergelijke acties op het internet waarbij een bepaald bedrijf een goed doel steunt. Echter is er geen verzamelplaats met alle donateursacties. De bezoekers kunnen ook zoeken op een bepaald goed doel en alleen dat goede doel steunen.
 9. De eerste 10 bedrijven worden gratis op mijn website vermeld. Hiermee wil ik alvast een start maken en naamsbekendheid opbouwen. Later zitten er kosten verbonden aan een vermelding. Het voordeel voor de bedrijven is dat ze er veel naamsbekendheid mee krijgen en werken aan hun imago door een goed doel te steunen. Dat zijn, neem ik aan, toch wel interessante factoren voor een bedrijf.
 10. Ik ben bezig met een website waar bedrijven goede doelen kunnen steunen. De website gaat pas online zodra ik een aantal bedrijven heb gevonden. Nu wil ik bedrijven benaderen die eventueel interesse hebben om een goed doel te steunen en op mijn website vermeld te worden. Hoe kan ik deze bedrijven op een effectieve manier benaderen? De website staat nog offline dus het concept en screenshots van de website heb ik in een document. [titel verduideijkt - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept