Jump to content

Pedgey88

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Goedenavond. Een goede klant van ons wilt in zijn zaak investeren maar heeft hiervoor niet voldoende financiële middelen. Nu heeft hij een voorstel gedaan om ons als compagnon in zijn zaak op te nemen, uiteraard tegen het beschikbaar stellen van een bedrag. Aangezien het jaren lang een goede klant is en zijn idee ons aanspreekt, willen wij hiermee instemmen. Echter willen wij geen extra financiele risico's lopen en ook niks te maken hebben met het bestuur van de zaak. Hierdoor kwam ik op het idee om een CV te starten, met ons als stille vennoot en hij als beherend vennoot. Wij beschikken over een Holding met daaronder een werkmaatschappij. Kunnen wij met onze BV als stille vennoot en hij als beherende vennoot een CV starten? Of is het wellicht handiger / fiscaal aantrekkelijker om als prive persoon in de CV te starten ? Wat is de beste constructie? Bij voorbaat dank.
 2. Goedendag, Wij hebben zojuist voor het eerst Algemene Voorwaarden laten opstellen door een jurist. Deze hebben wij bij de KvK gedeponeerd. Wij zijn een groothandel en 95% van onze klanten bestellen bij ons wekelijks. Hierdoor zien wij en de klanten het niet zitten om bij elke bestelling de algemene voorwaarden mee te sturen. Is het voldoende als ik al mijn bestaande klanten een e-mail of brief stuur met daarin onze nieuwe Algemene Voorwaarden? Wat voor bewijs heb ik dat deze klanten ze wel ontvangen hebben, mocht er later een conflict komen? En kan ik op de pakbon/factuur vermelden over dat ze gedeponeerd zijn? Ze staan ook kenbaar op onze website. Alvast bedankt.
 3. Goedendag, Als een groothandel hebben wij te maken met provisie, zowel aan de inkoop als de verkoopkant. Aan de inkoopkant krijgen wij bij bepaalde leveranciers provisie over verkopen aan een andere partij. In dit geval werken wij als soort tussenagent. Einde van het jaar maak ik zelf de provisiefacturen naar de leveranciers. Het betreft1 factuur voor het hele jaar. Ik boek deze op een aparte GB-rekening : provisie ontvangen. Aan de verkoopkant heb ik bijvoorbeeld een bedrijf die goederen voor mij verkoopt. Hij ontvangt hierover provisie. Hij zorgt er dus voor dat ik elke maand van hem een factuur ontvang, die ik vervolgens inboek en betaal. Ik boek deze op een aparte GB-rekening : provisie uitgekeerd. Nu is mijn vraag, onder welke kop moeten deze GB-rekeningen in mijn winst en verlies vallen. Mijn gedachte is dat de ontvangen provisie een correctie van mijn inkoopwaarde is en de uitgekeerde provisie een correctie op de omzetrekeningen. Ik weet dat het kwa saldo uiteindelijk niks uitmaakt maar ik zal toch willen weten hoe andere hier mee om gaan.
 4. Goedemiddag, Ik ben van plan om de volgende documenten in te scannen en automatisch te archiveren: - Getekende pakbonnen van klanten - Interne documenten zoals orderverzamellijsten, tellijsten, etc. - Inkoopfacturen - Alle overige administratieve documenten Ik wil hiermee een tijdsbesparing bereiken, doordat: - documenten sneller door meerdere personen opvraagbaar zijn - Mappen (zoals bankboek, kasboek etc) niet meer handmatig bijgewerkt hoeven te worden Bedoeling is dat éénmaal de documenten digitaal gearchiveerd zijn, zij vernietigd worden. Ik heb me al verdiept in de werking ervan. Mijn vraag is of mijn werkwijze wettelijk/juridisch is toegestaan . Ook hoor ik graag tips en opmerkingen van ondernemers die al over zijn gegaan op een digitaal archief. alvast bedankt.
 5. Eventueel zal ik alleen het bedrag excl btw aan de klant overmaken en dit als kosten boeken. Klant betaald vervolgens de kosten aan de leverancier en de btw, die hij vervolgens zelf terugvordert. Is dit correct? Mvg
 6. Goedendag, Een personeelslid heeft met een wagen schade gemaakt bij een klant. De klant heeft voor de reparatie hiervan een factuur op zijn naam ontvangen. De klant heeft deze factuur naar ons doorgestuurd voor betaling. Hoe kan ik dit administratief correct verwerken?
 7. Dank voor alle reacties. Ik heb er toch voor gekozen om een creditnota en een gecorrigeerde factuur te boeken.
 8. Hallo, Ik heb aan een klant goederen met btw-hoog en btw-laag gefactureerd. Nu blijkt dat wij een verkeerd kortingspercentage hebben gehanteerd. Ik kan de factuur niet meer terugdraaien. Ik wil nu een aparte factuur maken met de extra korting. Nu is mijn vraag, kan ik gewoon 19% btw over de kortingsfactuur berekenen of zijn er andere wettelijke verplichtingen? Alvast bedankt.
 9. Goedendag, Wij krjigen van MKB brandstof altijd rond de 8e van de maand de totaalfactuur van alle tankpastransacties van de vorige maand. Omdat ik graag in ons boekhoudpakket de kosten van de benzine in de juiste maand wilt boeken, zou dat betekenen dat ik de factuur moet boeken in de maand daarvoor. Is dit toegestaan?
 10. Het totaalbedrag gaat om meerdere facturen met meerdere btw-codes. Hoe wordt de terug te vragen OB in dit geval bepaald? In mijn geval gaat het om een totaal open saldo van 2.500 met een betaling van 2.000 en een kwijtschelding van 500
 11. Goedendag, Ik ben met een debiteur overeengekomen dat hij van zijn totale schuld een X percentage moet betalen, het restant wordt kwijtgescholden. Mag ik van het restant een aanvraag doen om BTW terug te vorderen of mag dit niet omdat de debiteur gewoon nog bestaat en ik heb ingestemd om een finale kwijting? [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept