Jump to content

JKA

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik vind het prima zo, het gaat nu toch nog nergens over.
 2. Geweldig, het klopt nu. Ik zat eerder te kloten met kapitaalaandeel volgens contract, waarin ik de stortingen had staan. Het vermogen voor A is nu wel groter, maar dat maakt niet veel uit toch?
 3. Ik krijg nu deze melding na alles in te vullen: het saldo fiscalewinstberekening (-190) is niet gelijk aan het saldo winst-en-winstberekening (-199) Kapitaalaandeel volgens contract: 33 Verdeling restant winst: -198 245 privéstortingen 22 privéonttrekking
 4. Ziet er goed uit. Dat geldt dus voor een aangifte IB op persoonlijk niveau?
 5. Ik bedoel te zeggen dat degene die meer kosten heeft gemaakt, meer recht heeft op winst, ongeacht negatieve winst. Dat is een fout van mijn opmerking. A is dus 38% en B 62%.
 6. De winstverdeling die toegepast dient te worden is dat men een uitkering van de winst heeft naar rato van de inbreng. Dus totale inbreng= 395. Vennoot b heeft 245 bijgedragen in de kosten. Dus dat is 62% van totaal. Voor vennoot B geldt dan 38%.
 7. Per vennoot bedragen de reiskosten €13,59
 8. We hebben kosten groot: 353 totaal incl. reiskosten. Niets gestort noch onttrokken voor wat betreft reiskosten. Gewoon opgenomen als kostenpost.
 9. Ja 9,97 omzet. Nee is geen grap, waarom zou ik anders deze vragen stellen?
 10. 27 euro (afgerond) hebben we ook opgevoerd als reiskosten (op basis van aantal KM*0,19). Kan dat die 28 zijn? De kleineondernemersregeling had ik meegenomen in opbrengsten.
 11. 23 heb ik gevonden. Dat is betaalde btw die we teruggekregen hebben op grond van de kleineondernemersregeling. Misschien maakt dat iets uit?
 12. Het is waarschijnlijk geen hogere wiskunde, maar toch kom ik er niet uit. De situatie is als volgt. Privébetalingen t.b.v. VOF Vennoot a: 36 Vennoot b: 131 Privéstorting (dus 2x 100 voor start VOF bij contract) Vennoot a: 100 Vennoot b: 100 Totaal aan stortingen: 367 Onttrokken: 22 (door vennoot b) Kosten: 353 Omzet: 33 Vermogen 1 jan 2011: 0 31 dec 2011: 53 (aan liquide middelen) Laat ik zeggen een verdeling van 30/70. Wat is dan het kapitaalaandeel en wat het restant winst? Er is een verlies van 320. Ik krijg elke keer die melding dat de fiscalewinstberekening niet gelijk is aan het winstaandeel.
 13. Hallo, ik heb een vraag over de aangifte inkomstenbelasting. Alle cijfers van de VOF en individueel zijn in orde, maar we lopen vast bij het invoeren van deze gegevens in het aangifteprogramma. Een aantal (simpele) vragen: Het kapitaalaandeel volgens contract = 100. Moet ik dit cijfer ook invoeren bij privéstorting? Overig kapitaalaandeel = 150 (want privéstortingen gedurende boekjaar). Kan dit cijfer negatief zijn en moeten deze ook weer bij privéstorting? We hebben alleen verlies (-300), zijn deze cijfers dan negatief als bij Verdeling restant winst? De verdeling winst is niet 50/50 bij ons, maar 30/70. Dit voer ik in, maar dan krijg ik telkens de melding dat de fiscalewinstberekening niet gelijk is aan saldo winst-en-verlies-rekening. Geld voor een belastingadviseur is er niet dus ik hoop dat iemand deze vragen kan beantwoorden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept