Feuerengel

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

Feuerengel's trofeeën

  1. Haast ? Valt mee, maar ga volgende week met accountant afspraken plannen met ING en Rabo. In grote lijnen kan ik uw vragen wel beantwoorden. Groet,
  2. Hallo ??? heeft u nog advies voor mij n.a.v. mijn geplaatste bericht. ?? Groet,
  3. Ik wil graag ingaan op uw aanbod. Kan ik u benaderen buiten dit forum om, of kan ik u persoonlijk via dit forum hierover benaderen ? Ondernemersplan staat op mijn laptop op het werk, daar ben ik pas maandag weer, maar in grote lijnen heb ik de belangrijkste punten in mijn hoofd. Wat wilt u precies weten, dan mail ik u dit zsm toe. Nogmaals bedankt voor uw aanbod. Vriendelijke groet, Harm
  4. Ja en volgens mij ga je hier al de fout in met een aantal zaken: Je rekent met alle inwoners dus inclusief baby's en bejaarden mensen in de schuldsanering vegetariers enzovoort. Dus dat vertekent het al behoorlijk. edit: ik zie dat Hermes je al een mooi aanbod gedaan heeft. Gelijk omarmen en hopen dat hij je een gunstig advies kan geven. Doet niet elke beginnende ondernemer het op die manier dan ? Kan natuurlijk morgenochtend de betreffende gemeente benaderen om een opgave te doen van de opbouw van de bevolking qua leeftijd etc. Feit is wel dat de desbetreffende plaats zomers wemelt van het toerisme en dat het achterland voornamelijk is aangewezen op deze plaats i.v.m. de regiofunctie van deze plaats die in de wijde omgeveing geen concurerende grote plaats heeft. Hiermee heb ik nog geen rekening mee gehouden in mijn plan omdat ik zoveel mogelijk uit wil gaan van het minste wat ik kan verwachten, dan kan het alleen maar meevallen i.p.v. tegenvallen lijkt mij. Bedankt voor uw tip, zal morgen contact zoeken met de gemeente.
  5. Met deze zaak ben ik bezig sinds begin juli, dat valt toch wel mee ? Ik ben niet op zoek naar opgeschmukte cijfers, maar realistische, omdat ik in eerste instantie voor mij zelf wil weten waar ik aan begin. Als ik er zelf een goed gevoel aan over hou ga ik daarna wel naar de bank. Heb al gesprekken gehad, en zij hebben aangegeven dat ik met een goed ondernemersplan moest komen en dat het qua solvabiliteit geen probleem zou worden. De zaak waar ik nu mee bezig ben moet nog gebouwd worden, dus heeft nog geen geschiedenis. Het is dus niet zo dat ik van ondernemers of ex ondernemers die een cafetaria hebben of hebben gehad te weten kan komen via dit forum of via u of uw klantenkring waar ik in bovenstaande bericht in eerste instantie om vroeg; bezoekersfrequentie, gemiddelde besteding per persoon, per bezoek. ? mod-edit:quote gefixed
  6. Veel uitgegeven en niets voor teruggekregen? vraag me af wat je met een hypotheekadviseur moet als je een paar dagen geleden dit topic plaatst? Wil ik u nog wel eens uitleggen, maar volgens mij dwalen we dan erg af van datgene waarom ik mijn bericht geplaatst heb. Het zou fijn zijn als er tips/suggesties/antwoorden/feiten als reactie op mijn geplaatse bericht konden komen, daar kan ik dan wat mee om te gebruiken in het ondernemingsplan. Ik hou me dus aanbevolen voor reakties die met dat bericht van doen hebben, dan kunnen we later evt. wel keuvelen over randzaken. Ik wacht op uw reakties waar ik mee verder kan. mod-edit:quote gefixed
  7. Aha, !! een Rammstein fan. Je hebt gelijk Sherlock Holmes, in de finale zal ik mijn ware identiteit onthullen hahaha. Nee, ik heb deze naam gebruikt omdat ik evt. concurrentie die mij mogelijk kennen niet teveel op de hoogte wil brengen, vandaar. Maar even terug naar mijn eerder ingezonden bericht; heb je ook antwoord of info,en kun je mij evt. op weg helpen. Links, 2,3,4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  8. Wat betreft knaken heb ik al heel wat aan accountant gespendeerd,. Google is ook mijn grootste vriend, maar op dit gebied laat mijn vriend mij in de steek vind ik, maar misschien zoek ik verkeerd. Heeft u evt. links voor mij ? Koninklijke Horeca heb ik nog niet benaderd, is dit vrijblijvend of moet je hier eerst lid van worden ? Bedankt voor uw info tot nu. Groet, Till
  9. Hallo, Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een businessplan voor een Cafetaria ! Nee, het is niet voor school maar serieus plan. Wat ik tot nu toe op papier heb is door aantal personen gelezen en waar nodig gecorrigeerd/aangepast. Deze personen zijn een hypotheekadviseur bij een grote bank, mijn huidige accountant,een ondernemer in deze branche en een formulemanager van een landelijke foodorganisatie. Waar ik nu nog steeds tegen aan loop is dat ik nergens kan vinden hoe vaak gaat iemand per week naar een cafetaria, en wat is het gemiddelde bedrag wat die persoon dan uitgeeft. Zijn er forumleden die deze gemiddelden wel weten, uit ervaring. ? Bijv. Plaats met 15.000 inwoners + 2500 achterland en zomers veel toerisme. Totaal incl. onze op te starten nieuwe locatie cafetaria zijn er dan 2 cafetaria's, 2 snackbars waarvan 1 een heel kleintje en een shoarmatent en verspreid in het centrum 2 koffie/broodjeszaken (dagzaken). Kortom: in mijn ogen 2 concurrenten en 1 kleinere concurrent. Stel ik zeg we delen het aantal inwoners gewoon door 4 zaken, dat is dan 3750 inwoners per zaak. Wat ik via googlen heb gevonden is volgens Rabobank, Kenniscentrum Horeca, CBS, enz. dat besteding per persoon per Maand !!!!!!! aan snackbar 4,80 en bij cafetaria/fastfood 5,90 is. Weet niet of dit klopt, vandaar dit bericht. Volgens mij is dat dan 3750 klanten x 5,90 = € 22.000. Dat zou dan een omzet van ca. 265.000 per jaar zijn volgens mij. Zijn er op dit forum mensen die bovenstaande kunnen onderschrijven, of mensen die vinden dat deze berekening kant noch wal raakt ? Weet iemand of ik met deze berekening veel te laag zit of veel te hoog. Hopelijk zijn er veel mensen op dit forum die mij met bovenstaande '' probleem '' beter op weg kunnen helpen. Daarom is mijn vraag aan u allen; REAGEER AUB MASSAAL. !!! Alvast bedankt, P.S. U zult zich afvragen waarom geven de geraadpleegde personen mij deze info niet, dan is het antwoord dat het tot nu toe al heel wat euro's gekost heeft, en dat accountant nog meer wil en formulemanager wel wil helpen, maar daar toezeggingen van mij tegenoverstelt om bij zijn club te komen. Eigenwijs als ik ben heb ik gezegd dat ik het allemaal nu zelf wel ging uitzoeken, daarom mijn noodkreet !!!! HELP !!! Groet, Till
  10. Hallo, Weet niet of ik hier goed zit, maar zit met een vraag/probleem. Wij gaan een lunchroom huren, deze gaat nog gebouwd worden. Nu zijn er wat onduidelijkheden over de oplevering van het casco gedeelte. Wat is nu voor rekening van verhuurder en wat voor huurder. Voorbeeld: voor wie zijn rekening is de plaatsing, betaling, aansluitkosten van de vetvangput ? Graag hoor ik van u tips en evt. wet of regelgeving hoe een verhuurder een gebouw casco op moet leveren om er een horeca bestemming te kunnen voeren ? Alvast bedankt, Groet, Till [Mod edit: topic afgesplitst en nieuwe titel]
  11. Hallo, ik ben in de running voor een overname van een cafetria/lunchroom/snackbar. Het betreft onroerend goed/goodwill/inventaris, dus koop. Taxatierapport O.G. is klaar, volgende week taxatierapport van bedrijfseconomische waarde van inventaris/apparatuur klaar. Accountant is nu bezig met ondernemingsplan,daarna naar de bank(en). Maar er zijn wel wat opmerkingen. Huidige ondernemers stappen begin van nieuwe boekjaar naar boekhouder en vragen deze dan welke omzet ze het beste op papier kunnen zetten van het afgelopen boekjaar. Daarmee bedoel ik dus dat de aan mij verstrekte jaarcijfers (vanaf 2004) totaal onbruikbaar zijn richting de bank. Om zo goed mogelijk met een plan richting de bank(en) te stappen is het dus belangrijk om een omzetindicatie te berekenen om zo aan te tonen dat er meer omzet zit dan de omzet op papier + de omzet, die huidige eigenaars mij vertouwelijk hebben verteld. Alleen moet ik dezen dan wel op hun woord geloven, want bewijs is er niet, als u begrijpt wat ik bedoel. Daarom heb ik contact gehad met een aantal groothandels die ook een franchiseformule hanteren met de vraag of ze mij kunnen helpen met een evt. omzetprognose/indicatie. Jammer genoeg willen deze hun daar niet aan ''branden'' is hun antwoord, omdat ik bij een evt. samenwerking, ik daarmee hun later altijd mee zou kunnen confronteren dat de door hun verstrekte prognose niet blijkt te kloppen mocht deze dus negatief erg afwijken van hun verstrekte prognose. Mijn vraag aan u allen is dan ook deze; Weet iemand wat de gemiddelde besteding per inwoner per week/maand/jaar is aan de plaatselijke snackbar ?( Toerisme niet meegerekend, howel dit zomers wel gedeeltelijk het geval is voor deze locatie.) Ik heb van een vertegenwoordiger gehoord dat dat zo,n 5,40 euro per persoon per maand zou zijn. (Bijv. 7000 inwoners zou dan betekenen dat er een omzet mogelijk is van ca. 37000 per maand.) Als dat zo is zou dat dus bijv. beteken dat als je met nog een concollega op die 7000 inwoners zit dat je dan +/- 19000 per maand / 225000 per jaar zou kunnen omzetten. KLOPT DEZE BEREKENING VOLGENS U EEN BEETJE, OF IS HET TOCH COMPLEET ANDERS DAN BOVENSTAANDE, DAN HOOR IK DIT GRAAG !!!!!!. Wat ook leuk zou zijn is of het bedrag van 7,46 euro de gemiddelde besteding per klant is, of dat dit volgens u allen ook te hoog of te laag is. Laat maar weten wat u van bovenstaande vind. Alvast bedankt, T. Lindemann
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.