Jump to content

noobster

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, wat vul je in als ondernemer in de IB aangifte bij Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet / Loon zorgverzekeringswet ? De winst die ik heb gemaakt in 2012 of? Normaal gesproken vul je hier je loon Loon zorgverzekeringswet die op je jaaropgaaf staat, maar aangezien ik enkel een onderneming gedreven heb in 2012 en niet in loondienst gewerkt is er dus geen jaaropgaaf. vriendelijke bedankt!
 2. beste Brood, bedankt voor je reactie. De 10.000 is inderdaad de winst. Dit houd ik over na al mijn gemaakte kosten. Einde 2012 had ik nog wel een btw teruggaaf en wat voorbelasting. Deze heb ik in de IB ingevuld bij activa/vorderingen aangezien ik deze nog niet ontvangen had eind 2012. gr
 3. Hallo, Ik doe voor het eerst mijn IB aangifte voor mijn eenmanszaak en nu heb ik in 2012 een winst gemaakt van 10.000. Mijn vraag is kan ik dit toevoegen aan ondernemingsvermogen / eigen vermogen in de aangifte ? Een opsomming van 2012 Begin 2012 Begonnen met een privé storting van 5000 Gedurende 2012 nogmaals een privé storting gedaan van 2500 Inkomsten 2012 =10000 Dan eindig ik 2012 met een eigen vermogen van 17500 ? 5000+2500+10.000 = 17500 Ik heb in 2012 geen privé opnames gedaan. Crediteuren en schulden zijn al verwerkt/ingevuld in passiva in de aangifte. Ik houd dus nu 10.000 over die ik moet invullen maar wil even zeker weten dat ik deze kan toevoegen aan ondernemingsvermogen/eigen vermogen. Graag advies.
 4. Norbert, Ik heb even de screenshot opnieuw erop gezet waarop ook saldo te zien is. Het zijn inderdaad de winst/verlies rekening en de balans rekeningen.
 5. ??? Hallo, Voor het eerst aangifte aan het doen als startende ondernemer en nu lijk ik op een winst uit te komen van 9.946.94. althans dat dacht ik! In mijn boekhoudprogramma krijg ik dit bedrag onder saldo zowel bij verlies als in mijn saldo passiva. Dit is dus toch verlies? (zie screenshots) Ik vind het vreemd, omdat als ik mijn totale omzet (winst) van alles kosten aftrek ik ook op 9.946.94 uitkom. Als ik mijn aangifte invul kom ook op een winst van 9.946.94. Graag advies. screenshots:
 6. Hallo, Voor de opslag van goederen van mijn webwinkel gebruik in een opslagruimte waar ik elke maand voor betaal. Hoe boek je zoiets het beste weg? Op dit moment heb ik het onder "overige verkoopkosten" staan. Hetzelfde heb ik met verpakkingsmateriaal, deze heb ik momenteel ook onder "overige verkoopkosten" staan. Heb ik deze twee goed weggeboekt, of is het verstandig deze anders weg te boeken? Graag advies :)
 7. Het is ook een soort van korting denk ik. (koop ons eigen merk **** en ontvang een gratis ****)
 8. Ok mooi! Ik was namelijk nogal verward omdat sommige mensen dit soort (gratis) producten als relatiegeschenk wegboeken. maar als het gewoon als 0 op de factuur en de btw terug gevorded kan worden is het stuk gemakelijker! bedankt!
 9. Bedankt voor je reactie! En de Btw ? Is die gewoon terug te vorderen aangezien de klant 0 betaald?
 10. Hallo, Ik heb een webwinkel en ik geef ik bij bepaalde bestellingen een gratis product weg. Deze (gratis) producten koop ik gewoon in bij mijn leverancier en heb hier een aparte factuur voor. Hoe verwerk je zoiets het beste in je boekhouding? Vriendelijk bedankt.
 11. Hallo, Als men enkel een onderneming had en overige werk (freelancer) in 2011. Wat vul je dan in onder: Loon zorgverzekeringwet? gewoon €0 of het totale inkomen? Vriendelijk bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept