Thirteen

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thirteen

  1. Hallo Linda, Bedankt voor uw leuke reactie!! :) Fijn dat het goed werkte! Mijn interpretatie van de slogan was meer van: Laat zien wie je bent, durf je eigen dingen samen te stellen/ combineren etc. De optie van het cross-selling idee vind ik erg leuk! Dit neem ik ook zeker mee in de ontwikkeling van de webshop! Bedankt!
  2. Klopt ben ik inderdaad nog mee bezig, groot gemis tot nu toe! Wat is uw advies om mijn SEO nog te verbeteren?
  3. Hier heb ik eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht. Aangezien we nu toch een webshop hebben en er op de facebook duidelijk naar de webshop wordt gelinkt lijkt mij dit een beetje overbodig.
  4. Bij veel webshop software is er de mogelijkheid om ook te kunnen bestellen zonder verplicht een account te moeten aanmaken. Misschien is het op mijn website vekeerd verwoord, maar het is niet zo dat je je account nog moet activeren etc. Nadat de gegevens ingevuld zijn kan men meteen door naar de volgende stap. Met het accout dat men krijgt kan men het proces volgen (bestelling wel/niet verstuurd) en bij de volgende bestelling inloggen. Dit is echter een keuze, ze moeten niks.
  5. Hallo Bugno, Erg leuke reactie, dat geeft me veel energie om er mee verder te gaan! Productfoto's was in het begin nogal een groot probleem, maar uiteindelijk met een camera'tje van €100 opgelost!:) Van die header zat ik ookal soms naar te kijken, probeer het op te lossen! Ook de kleine letter ''d'' zal ik aanpassen! Bedankt voor je reactie!
  6. Haha, ja ik kwam er zelf ook achter dat ik tegen Sabra ''je'' had gezegd toen ik op UW ;) bericht reageerde. Het leek me wel zo netjes om U te zeggen.
  7. Hallo John, Ook u bedankt voor uw reactie. -Zal misschien wat groter kunnen ja -Ga ik zo meteen oplossen -Zoals mijn voorgaande reactie al aangaf, zou ik niet weten hoe ik dit anders zou moeten doen -Aangepast: vanwege mijn doelgroep alleen meer ''je'' en ''jouw'' gebruikt -Daar heb ik ook al over na zitten te denken. Aangezien ik een student ben en vaak in colleges zit kan ik mijn telefoon niet opnemen. Er is denk ik niets zo irritant als een bedrijf dat niet opneemt. Vandaar heb ik besloten om klachten etc alleen via de mail af te handelen. Dan kan ik er zeker van zijn dat ik snel terug kan reageren. -Nog een keer alles goed doorlezen
  8. Hoi Sabra, Bedankt voor je waardevolle reactie! -Ik zal het erover hebben met degene die mijn webshop maakt, productomschrijving kan ik integendeel zelf doen! -Home link in mijn navigatie verwijst bij mij gewoon naar home hoor? -Wat zou je dan hiervoor aanraden? -Zou kunnen, maar daar richt ik me momenteel nog niet op. -Ik moet toch de gegevens hebben om het op te kunnen sturen? -Is een hele goede! Nogmaals bedankt;)
  9. Omschrijving van je concept: Djongos verkoopt hippe armbanden en kettingen. De webshop wil vooral mode gericht en betaalbaar zijn. Ook willen wij een zo goed mogelijke service bieden. Dit is de website/ facebook: www.djongos.nl www.facebook.com/djongos.nl Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: -Webshop (laten) bouwen -Ontwerp gemaakt webshop -Productfoto's gemaakt -Klein beetje begonnen aan promotie (woensdag op homepage van cosmopolitan.nl, verschillende mode tijdschriften gemaild, contact gehad met een aantal schoonheidsspecialisten die interesse hebben) -administratie Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ik wil dames een goed alternatief bieden voor de hedendaagse merksieraden met een belachelijk hoge prijs! Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het concept is niet echt drastisch verschillend dan andere concepten. Ik zie deze webshop vooral als een soort ''leerschool'' voor mijzelf. Daarnaast zou het leuk zijn om er een extra zakcentje aan te verdienen. Wat voor feedback hoop je te krijgen: -Feedback over ontwerp/functionaliteit webshop -Feedback over het assortiment (Onder het kopje overig staan momenteel nog geen producten, ben er nog druk mee bezig)
  10. Begin het nu denk ik te begrijpen. Even voor de duidelijkheid, de factuur van mijn leverancier wordt pas verstuurd wanneer ik een bestelling binnen krijg? Alvast bedankt in ieder geval!
  11. Ik begrijp nu het deel van mijn kant van de omzetbelasting. Alleen moet mijn leverancier over die 80% ook weer belasting betalen? Dan is het toch dubbel op, eerst betaald de klant 19% btw aan mij, vervolgens moet mijn leverancier over die 80% ook weer btw betalen?
  12. Hallo allemaal, Ik ben nu druk bezig met het opzetten van een webshop. In principe lijkt de opzet erg veel op dropshipping. De klant koopt bij mij in, ik verzorg alles behalve de verzending en het voorraadbeheer, dit doet mijn leverancier. Voor deze dienst ontvang ik 20% van de verkoopprijs. Mijn vraag is hoe het zit met de btw. In principe koop ik niks in, dus hoef ik ook geen btw te betalen. Ik reken de btw wel door aan mijn klanten, deze btw zou ik dus weer af moeten staan aan de belastingdienst. Maar vervolgens stort ik 80% van het bedrag weer naar mijn leverancier. Moeten zij hier dan ook weer btw over betalen? Over welk deel moet nu belasting betaald worden? Alvast bedankt voor de hulp! Edit: titel wat verduidelijkt
  13. Oh nou dat zal al een grote stap vooruit zijn! Zal het eens grondig door gaan lezen! Bedankt!
  14. Ja dat idee van die brommer/fiets met een box zou ook nog kunnen. Tot nu toe heb ik er verder geen ambities voor in de toekomst. Ik zit nog met een ander idee waar ik ook nog over zit te dubben en dat idee is denk ik winstgevender. Daar wil ik liever niet al teveel over kwijt. Wanneer ik met de spekkoeken verder ga horen jullie het nog;) Bedankt in ieder geval! Met vriendelijke groet, Thirteen
  15. Weet ondertussen eigenlijk nog steeds niet hoe ik het moet gaan doen. Ik denk dat het onmogelijk is wanneer ik wil voldoen aan alle eisen hier in Nederland. Misschien kan ik me beter gaan richten op de particuliere markt, die graag een spekkoek willen hebben voor een verjaardag ofzo. Wat meer informeel. Allemaal bedankt voor de opbouwende reacties!
  16. Nou 2 uur hoef ik sowieso niet te reizen, de maximale tijd is 20 minuten. Verder zitten er bij die 4 Euro aan kosten al taartdozen bij. Dit lijkt mij redelijk professioneel overkomen en natuurlijk niet onbelangrijk hygiënisch.
  17. Nou natuurlijk heb ik daar in mijn achterhoofd al aan gedacht, maar ik moet voor mijzelf als eerst op een rijtje zetten of ik het product überhaupt wel kan produceren. -Hierna ga ik langs alle restaurants in de buurt, stel dit zijn er een stuk of 100, hiervan hoeft maar 5% klant te worden en ik heb genoeg klanten om mijn huidige loon voorbij te streven. -Ik ken toevallig een toko die ook spekkoeken verkoopt, die loopt erg succesvol. Zij verkopen de spekkoeken voor 11 Euro, aan consumenten! Gelukkig zit deze toko aan de andere kant van Nederland. -Als eerst probeer ik de restaurants in mijn eigen stad te verkopen, hierdoor zijn de kosten 0 Euro, als ik hier te weinig afzet heb ga ik naar Eindhoven, doordeweeks heb ik OV dus dat kost ook niks, in het weekend 3,40 Euro heen en terug. -Mijn afzetgebied is dus mijn eigen stad en de omliggende steden. -Klanten kopen bij mij, omdat het product door nog niemand anders wordt aangeboden (niet vers althans), en zij met mijn product een mooie winst kunnen maken.
  18. Ik denk dat ik over het huren van een keuken inderdaad te inflexibel heb gedacht. Dit zou zeker een oplossing kunnen zijn. Alleen vraag ik me dan af hoe ik het moet gaan aanpakken qua bestellingen. Ik zou niet zomaar wanneer ik wil de keuken in gebruik kunnen nemen, maar op afspraak. Hoe moet ik dit dan doen als een restaurant bijvoorbeeld 's avonds besteld en het product 's morgens wil hebben? Misschien dat de klant een paar dagen van te voor moet bestellen? EDIT: @Roel: Denkt U trouwens dat een bakkerij dit zal doen voor hooguit een paar spekkoeken per week? Ik denk het eerlijk gezegd niet, want spekkoeken zijn over het algemeen te duur voor de gemiddelde consument om deze aan te schaffen, ookal wordt die in delen verkocht. Hierdoor zal de bakkerij er nauwelijks winst op maken. In tegenstelling tot een restaurant die de spekkoek in veel kleinere delen verkoopt tegen een veel hogere prijs.
  19. Nou mijn allereerste intentie voordat ik op dit forum kwam was zo: Verkooprijs: €10,- Ingredienten: € 4,- Brutowinst/ nettowinst (Omdat ik het dan zwart doe): € 6,- Voor mij als student zijnde is dit een heel mooi bedrag per uur, omdat ik nu bij mijn huidige bijbaan €4,- per uur verdien. Hier komt voor mij bij dat ik hiervan leer en dit aansluit op mijn studie en ik bezig kan zijn met mijn passie koken.Het gaat er uiteindelijk niet om, om rijk te worden maar meer als een soort bijbaantje. Nu kwam ik dus hier op dit forum en werd er verteld dat restaurants mijn product nooit zonder te voldoen aan de regelgeving zouden kopen. Dat is dus het probleem, ik moet een oplossing weten te vinden om te voldoen aan de wetgeving van de voedsel waren autoriteit. Het ''wit'' verkopen is verder geen probleem, wanneer de belasting daadwerkelijk 1.85% is. Natturlijk kan ik het product altijd nog verhogen naar €11. Met deze twee combinaties zou ik uiteindelijk nog op een netto winst van €6 uit komen. De hamvraag blijft het ''legaal'' maken van de productie.
  20. Het snelle leveren is in principe geen probleem, zou elke dag wel 3 of meer koeken kunnen bakken. Het probleem is dat ik alleen zo snel kan leveren wanneer ik in mijn eigen keuken kan produceren. Een keuken huren zou misschien kunnen maar deze zou ik maar een keer per week kunnen huren, anders worden de kosten veel te hoog. En hierdoor ontstaat weer voorraadvorming waardoor mijn product weer niet vers is. Het probleem waar ik dus eigenlijk mee zit is, hoe zou ik mijn productieproces (thuis?) kunnen legaliseren zodat deze voldoet aan de voedsel waren wet?
  21. Ik zal even per persoon reageren: @Brendboos: Die 4€ is dan toch mijn belastbaar inkomen? Of over welk bedrag moet ik belasting betalen in mijn geval? 1.85? Zo weinig? Ik had namelijk gehoord dat het 32% was, of verwar ik die 32% met iets anders? @Wouter: Lijkt me een goed idee, alleen kunnen de cakes maximaal 5 dagen bewaard worden om de echt verse smaak te waarborgen. Het moet wel een kwaliteit product blijven, daar betaald de klant immers ook voor. Niet voor een cake die al een week in de koelkast ligt, dan kunnen zij net zo goed bij de sligro een diepvries spekkoek van 5 euro kopen. @John: Een cake kost bij hen inderdaad 6 euro, maar daar komt nog is 6.75 euro verzendkosten bij en is de cake 2 cm kleiner. @Paradocx: Hoe bedoelt U dat er nu een manier is om de koeken in te bewaren? Misschien kan ik er 4 maken in 3 uur, maar dat is wel echt de max. Tevens moeten er dan wel 4 besteld worden, want anders heb ik een voorraad die na een aantal dagen al bederft. Over het lageloonlanden produceren: Ik denk eigenlijk niet dat dit werkt, omdat er dan in grote getallen ingekocht moet worden om een rendabele winst te behalen. Ook hier geldt dan het feit dat de restaurant beter een diepvriesspekkoek kunnen inslaan. De meerwaarde van mijn product zou moeten zijn dat het naar origineel oud recept op de traditionele manier wordt gemaakt en het product natuurlijk kakel vers is. Verder wil ik jullie nogmaals bedanken voor het intensief meedenken aan mijn product! Dat waardeer ik enorm!
  22. Ja tuurlijk, het product dat ik wil aanbieden zijn spekkoeken. Ik weet niet of je er bekend mee bent, maar als je wilt kun je voor het plaatje altijd even googlen ;). Het is een ambachtelijke indische cake die laagje voor laagje gebakken wordt in de oven, omdat het laagje voor laagje gebakken wordt vergt het enige tijd en is het niet eenvoudig om te maken. Wanneer het ene bakblik in de oven is, kan bij het andere bakblik de deeglaag erop gesmeerd worden. Hierdoor ben je voor 1 cake 3 uur kwijt, maar voor 3 caken dezelfde tijdsduur. De bedoeling is dat de cake als nagerecht moet dienen, of voor bij de thee. Uit een cake gaan ongeveer 25 tot 30 plakjes, hierdoor zal het voor een restaurant zeker winstgevend zijn. Stel een restaurant verkoopt 3 plakjes met bijvoorbeeld chocoladesaus voor €6. Hopelijk heb ik je hiermee wat meer geinformeerd;).
  23. Haha nee laten we dat maar niet doen ;) Nou, het product moet als verkoopprijs +- €10 gaan worden, de kostprijs is alleen aan ingredienten al €4,- (en dit is redelijk grootschalig ingekocht), dan moet ik die keuken nog huren stel 2 euro per product. Heb ik 4€ aan brutowinst, hierover moet ik dan nog 32% belasting betalen, dat is ongeveer 1.30, dan hou ik €2.70 over per product. In 3 uur kan ik 3 producten maken, maar wanneer ik een order heb van bijvoorbeeld maar 1 product duurt dit ook 3 uur om te produceren. Dat is niet winstgevend genoeg lijkt mij. Iemand nog meer tips? :)
  24. Bedankt voor de reacties alvast! Daar heb ik erg veel aan en haalt een hoop onduidelijkheden weg. Mijn idee was meer om dat product te verkopen en dat het restaurant dan net doet of die het zelf heeft gemaakt bij wijze van, of moeten zij ook verantwoorden hoe zij dat maken en van welke materialen? Dus dan komt het erop neer dat mijn bedrijfje helemaal niet bestaat voor de buitenwereld. Graag zou ik hier ook nog wat feedback op willen. Alvast hartelijk bedankt.
  25. Hallo allemaal, Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen: Ik ben 18 jaar oud en studeer Small Business & Retail Management. Sinds kort denk ik er over na om een bedrijfje te starten in het verkopen van een horecaproduct aan restaurants. Dit omdat ik erg veel van koken hou en omdat, het product dat ik aanbied nog niet veel aangeboden wordt en niet makkelijk te maken is voor de restaurants zelf. Het enige probleem wat ik heb, is dat ik mijzelf niet kan aanmelden bij de kvk, omdat er dan voldaan moet worden aan verschillende eisen. Denk aan de voedsel waren wet etc, deze keuren een standaard huiskeuken nooit goed, hoe schoon deze ook is. Verder weet ik niet veel van de regelgevingen in Nederland af en voornamelijk op het gebied van belastingen. Ik heb gelezen dat een student ongeveer €13000 in een jaar mag bijverdienen, hoef ik daar dan ook geen belasting over te betalen? Zouden jullie het aanraden om mijn product ''zwart'' aan te bieden in plaats van ''wit'', omdat het gaat om relatief lage bedragen? Hebben jullie misschien tips hoe jullie dit in mijn positie aan zouden pakken? Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt voor het lezen!:) Vriendelijke groet, Thirteen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.