Jump to content

MvS1985

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Zoals ik al zei spreken de bronnen zichzelf ook wel eens tegen. Onderstaande heb ik hier gevonden: Kosten donatie bij leven De onkosten waarvoor u een vergoeding kunt aanvragen zijn: medische kosten die de zorgverzekeraar niet vergoedt; eigen bijdrage voor Wmo-hulp; reiskosten en verblijfkosten voor diegene die de donor bijstaat; opvang van kinderen; een vast bedrag voor diverse kleine kostenposten (zoals gebruiksartikelen voor een verblijf in het ziekenhuis). Voorwaarden tegemoetkoming donatie bij leven Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, zijn er de volgende voorwaarden: de persoon die uw orgaan krijgt, heeft een zorgverzekering afgesloten; de kosten zijn gemaakt in de periode die eindigt uiterlijk 13 weken (nierdonatie) of 26 weken (leverdonatie) na uw ontslag uit het ziekenhuis; u ontvangt niet op een andere manier een vergoeding voor deze kosten. Nierstichting heb ik al eens gebeld maar werd ik niet bepaald wijzer van, had echter meer met de medewerker te maken vermoed ik, dus dat ga ik komende week ook nog eens doen. Norbert, vraag eens na... wie weet!
 2. Bedankt voor jullie reacties. Gezien ik vooral tegen het financiële gevolg aanhik zoals omzetderving en bijvoorbeeld toekomstige verzekeringen leek me dit juist dé plek om informatie te winnen. De risico's zowel lichamelijk en geestelijk zijn me bekend en in mijn ogen weg te strepen tegen het feit dat ik hem en zijn omgeving een goede kans bied op een fijne toekomst. Helaas zijn dat niet de enige afwegingen die ik moet maken... [mod edit: abusievelijke mod edit ipv quote hersteld]
 3. Misschien staat dit in het verkeerde forum maar voor mij is dit wel degelijk businessplanning. Ik ben sinds 10-2014 (weer) verder gegaan als zelfstandige. Ik heb een handelsonderneming(kje), voer controles uit in een bijzonder vakgebied en verhuur mijzelf gemiddeld een uur of 15 per week in dat zelfde vakgebied. Een goede vriend heeft een nier nodig, hij heeft mij niet gevraagd maar ik wil hem graag helpen. Voor ik het aanbied wil ik uiteraard weten waar ik aan toe ben, buiten het feit dat ik niet de reserves heb om een aantal maanden niet te werken heb ik ook nog de zorg (co-ouderschap) voor mijn dochtertje van 2. Ik hoor graag wie hier ervaring mee heeft, de bronnen die ik op internet heb gevonden komen niet allemaal overeen. Daarnaast is het in de praktijk sowiso vaak anders. Meningen en inzichten hoor ik ook graag... Is het wel verstandig ten aanzien van mijn dochtertje... Stel dat... Alvast bedankt!
 4. Gaat er natuurlijk om op welk gebied je je onderzoek wil toepassen. Het eerste wat mij te binnen schoot was; Ga je voor kwalitatieve informatie of kwantitatieve informatie?
 5. Dit hoeft niet, iedereen heeft toch een bankrekening op zijn naam? Vanuit daar maak je gewoon een euro over na je knab-rekening zodat je naam zichtbaar is tijdens de overschrijving. Ik ben overigens ook erg tevreden over Knab, nadeel is inderdaad dat je maar 1 inschrijving per rekening kwijt kan. Zal geen problemen geven, maar had het wel prettig gevonden.
 6. Bedankt voor je goede advies/inzicht Norbert! Zijn er nog mensen actief op dit forum die min of meer in dezelfde branche zitten en hun mening misschien willen delen?
 7. En wat betreft de laatste casus die ik schets? Is dat gewoon handjeklap dan? Wat zijn mijn verplichtingen daar? Ik wil een klant natuurlijk geen vervelende ervaring leveren maar een goedkoop product waar een risico aanhangt.
 8. Leuk om te lezen man! Ik kan me herinneren dat ik destijds dit topic volgde en het jammer vond dat het eigenlijk doodbloedde (het topic dan hè!)...
 9. Bedankt voor je reactie, vanwege je laatste punt repareer ik ook geen magnetrons of andere artikelen waar ik een risico in zie. Bij een automatische koffiemolen of een kruimeldief bijvoorbeeld is er niet of nauwelijks risico. Is het toegestaan om bij verkoop alle risico over te dragen aan de koper? In het geval van de magnetron voor €10,- geef ik bijvoorbeeld aan dat de werking onbekend is. Vanzelfsprekend is er dan geen twijfel meer mogelijk dat retour of garantie niet mogelijk is. Dit geval is overigens uitzonderlijk, 9 van de 10 keer gaan zulke artikelen bij het oud ijzer. Wat betreft het non-conformiteitsbeginsel is er natuurlijk veel discussie mogelijk. Stel ik heb een tablet t.w.v. 299,-, ik koop deze in voor 50,-, vervang een schroefje en verkoop de tablet vervolgens voor €80,-. De hoogte van dat bedrag i.c.m. mijn winstmarge is voor mij reden genoeg om te zeggen dat mocht er binnen bv. 14 dagen een defect optreden dan geld retour. Daarna vervallen alle verplichtingen van mijn kant. Maar stel nou dat na 6 weken de tablet defect raakt, dan kan ik me voorstellen dat €80,- een hoop geld is om af te schrijven op een tablet in 6 weken.
 10. Met ingang van oktober/november ga ik op wat grotere schaal huishoudelijke artikelen/electronica verkopen. Om mogelijke valkuilen te voorkomen heb ik het de afgelopen maanden op kleine schaal gedaan. Je moet hierbij denken aan pallets met retourartikelen die ik repareer/completeer of deels defect verkoop (bv. magnetron met deuk). Of partijen nieuwe artikelen die niet meer in de winkel komen vanwege het feit dat het bijvoorbeeld verouderde modellen zijn. Mijn verkoopkanalen op het moment zijn via sociale media, marktplaats en via mond-op-mond reclame in mijn omgeving. In de toekomst wil ik verkopen op braderieën/markten en wat actiever via marktplaats/facebook aanbieden. Echter is garantie natuurlijk een heikel punt, fabrieksgarantie is natuurlijk al onmogelijk. Ik heb niet altijd de mogelijkheid om iets te repareren of te vervangen. Voor verkochte artikelen (ongeacht herkomst) wil ik sowieso aanbieden dat het mogelijk is om binnen 7 dagen te retourneren. Bij een defect zat ik eigenlijk te denken aan 30 dagen, maar dit kan me natuurlijk ook in de vingers snijden als ik iets voor bijna niets weg doe omdat ik twijfel aan de werking. Vanwege dat risico verkoop ik dan bijvoorbeeld een combi-magnetron met een nieuwwaarde van €150 slechts voor €10,- en ben ik van mening dat de koper nergens meer recht op heeft. Graag jullie mening/visie over deze situatie.
 11. Ik ben toch maar even achter de laptop gaan zitten. Gezien het stabiele inkomen van een vaste baan (24 uur) wil ik die bij voorkeur in loondienst blijven. Daarnaast wil ik een uur of 20 stoppen in de handel die ik nu drijf. Wat zijn knelpunten in dit scenario, zij er mensen die hier ervaring mee hebben. Mocht het niet lukken om in dienst te treden maar gaat (vanwege de beperkte hoeveelheid werk) de voorkeur naar mezelf verhuren aan het bedrijf dan wil ik deze optie ook openhouden, nadeel is natuurlijk geen vastigheid. Hoe zou ik hier mee om moeten gaan voor wat betreft mijn KVK inschrijving, is de omschrijving Ambulante handel en dienstverlening voldoende. In deze situatie heb ik 1 opdrachtgever (dienstverlening) en een hoop klanten (ambulante handel), is dit voldoende voor een VAR-verklaring? Ik hoop het iets verduidelijkt te hebben zo :D
 12. Ik kan 24 uur per week gaan werken voor een opdrachtgever, we zijn er nog niet helemaal uit. Het bedrijf is zeer gezond, stabiel en wereldwijd actief. De niche waarin ik expertise bezit is bij dit bedrijf nog niet zo groot dat ik fulltime in dienst kan treden. Ik handel sindskort naast mijn reguliere werk in partijgoederen en huishoudelijke apparatuur. Het komt er min of meer op neer dat ik voor iedere 100 euro die ik hierin stop er 300 uithaal. VErkoop gaat via social media, marktplaats en braderien. Aangezien ik nu een vast contract heb, een kindje van 1,5 en volgend jaar wil gaan verhuizen ben ik erg in dubio, mijn huidige baan begint een enorme sleur te worden dus het gras is elders al snel groener. Ik ga overigens niet overeen nacht ijs! Ik zit ook nog met een hoop vragen. De bestpassende rechtsvorm lijkt mij een eenmanszaak. Welke omschrijving moet ik hanteren. Ambulante handel en dienstverlening ofzo? 1. Naast 24 uur in loondienst te werken zal ik meer tijd stoppen in de handel. Zijn er problemen te voorzien bij een parttime constructie? 2. Stel dat ik 24 uur per week werk en deze via mijn bedrijf ga factureren en daarnaast een uur of 20 in de handel stop. Tellen mijn klanten van de verkoop mee als opdrachtgever? Mijn mogelijke toekomstige opdrachtgever vereist namelijk wel een var-verklaring. Ik post dit momenteel via mijn mobiel en heb het idee dat het bericht wat overzicht ontbreekt. Excuses alvast! :D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept