foodlover

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

foodlover's trofeeën

  1. ja misschien is 9 erg optimistisch... maar vind het echt lastig om te bepalen wat reeel is... iemand een idee? Ik ben wel van plan online bestelling aan te nemen, zeker voor het food gedeelte... grootste issue bij een traiteur is volgens mij het percentage niet verkochte product... dus zit ik aan een kortingsoptie te denken voor pre orders... maar hoe ik dat ga realiseren weet ik nog niet... een apje klussen lijkt mij op dit moment te duur. In mijn fin. plan heb ik 5 man personeel begroot... ben opzoek gegaan naar enigszins vergelijkbare winkels... en heb het gemiddelde genomen...
  2. ik zou niet weten hoe... dat zijn te veel variabelen denk ik... en een standaard opslag lijkt mij lastig, omdat de verkoopprijs per product nogal kan verschillen... maar als je een formule hebt... graag! [Mod edit: hele reactie cursief is niet nodig, krijgt iedereen een stijve nek van :)]
  3. alleereerst bedankt voor je reactie Ik heb mijn doelgroepen verdeeld in een 2 delen A de levensgenieter, houdt van de goede en lekkere dingen in het leven, gaat voor kwaliteit... B bewust gezond, spendeert veel aandacht aan een goed dieet en sport veel Hoe krijg ik deze in mijn winkel.... a) dmv kortingvouchers via de 2 sportscholen b) proeven... zit 200 meter van een druk kruispunt... stuur mooie dames met heerlijk eten daar naar toe om te proeven, het zelfde zal ik ook doen tijdens de lunch bij een paar grote kantoren. c) wat minder spannend... maar een goede dm in de wijk staat ook op het programma Het doel is natuurlijk wel dat er geld verdient wordt, maar ik heb een redelijke buffer. [Mod edit: quotes en reactie gescheiden voor de leesbaarheid. ]
  4. Ik loop met een nieuw idee in mijn hoofd rond ik zoek positief kritische feedback… mijn omgeving bestaat of uit mensen die altijd positief zijn.. of alleen maar beren op de weg zien… kan ik dus niet zo veel mee. Even kort wat achtergrond info over mij: Ik ben ondernemer 35 jaar en had een redelijk succesvol consultancy /advies bureau, door een reeks dramatische gebeurtenissen in de privé sfeer kon ik de energie gewoon niet meer opbrengen om hier mee verder te gaan. En nu 1,5 jaar later heb ik ook absoluut niet meer de behoefte om in die business verder te gaan… te veel lucht en te weinig inhoud voor mij. Ik wil mij nu storten op iets waar ik echt blij van word en dagen over kan praten… eten en wijn. Mijn idee is om een biologische traiteur te gaan beginnen met een groot wijn aanbod, maar het wel toegankelijk te houden… simpel en lekker eten. En gelukkig word ik niet gehinderd door enige kennis in deze branche :) Het aanbod wat ik wil voeren: 1) Diner: Maaltijdsoepen / salades / stofschotels / quiches/ verse pasta’s ect. 2) Lunch: Broodjes / quiches / soepen 3) Wijnen 4) Kaas en vleeswaren 5) Overige delicatessen en halffabricaten Om mijn business plan verder te ontwikkelen moet ik een aantal aannames doen… Dus schiet u maar aub… 1) Mijn kost prijsberekening ziet er nu zo uit: (Ingrediënten + (tijd in minuten*uurloon/60minuten))* (1 +percentage niet verkocht) = kostprijs kostprijs/porties + 40% marge = verkoopprijs per portie 2) Gemiddelde besteding per klant 30,- 3) Gemiddelde marge op wijn, kaas en delicatessen 35% 4) Aantal sales per uur 9? (openingstijden 10.00-20.30) Iets over de omgeving waar ik deze winkel wil gaan beginnen. 22% van de inwoners verdient meer dan 2k modaal, 60% van de inwoners bestaat uit alleenstaande of gezinnen zonder kinderen, 43% van de bevolking is tussen de 25-45 jaar oud. In totaal wonen er net geen 10.000 mensen in deze wijk. Verder heeft de wijk een redelijk percentage kantoren, ik schat dat er ongeveer 7.500 mensen werken in de kantoren in de wijk. In een straal van 750meter, bevinden zich 3 supermarkten, 2 bakkers, 8 lunchrooms/broodjeszaken en 2 x een gall en gall, kaaswinkel en een biologische winkel. Ohh en niet te vergeten… 2 fitness scholen. Afhaal winkels: 3 * een toko, 2* chinees, 1*thai, 1*india’s, 1* turks, 1* pizza en 3 snackbars Als ik het aanbod kant en klaar maaltijden in onze albert vergelijk met een ander albert… moet het percentage klanten wat deze koopt in deze wijk bovengemiddeld zijn. Dit sterkt mij alleen maar meer om dit verder te ontwikkelen…. Investeringen, het pand wat ik op het oog heb (160m2) is redelijk geschikt… hoeft niet veel aan te gebeuren. Het plaatje ziet er nu zo uit: 1) Verbouwing 8.000 (alleen wat leiding werk , 80m2 tegels en schilderen) 2) Keuken 20.000 3) Toonbank 10.000 4) Marketing/website 10.000 5) Overige 2.000 Budget is misschien een beetje krap...maar ik denk dat ik het daarvoor voor elkaar krijg. Ik heb nog veel meer info… maar overkill is ook zo dodelijk, dus collegae ondernemers… wat vinden jullie van het idee… waar zitten de valkuilen, waar moet ik echt op letten… wat moet ik vooral niet doen en wel… ect. schiet aub. Alvast mijn dank voor jullie tijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.