Ik loop met een nieuw idee in mijn hoofd rond ik zoek positief kritische feedback… mijn omgeving bestaat of uit mensen die altijd positief zijn.. of alleen maar beren op de weg zien… kan ik dus niet zo veel mee.
Even kort wat achtergrond info over mij: Ik ben ondernemer 35 jaar en had een redelijk succesvol consultancy /advies bureau, door een reeks dramatische gebeurtenissen in de privé sfeer kon ik de energie gewoon niet meer opbrengen om hier mee verder te gaan. En nu 1,5 jaar later heb ik ook absoluut niet meer de behoefte om in die business verder te gaan… te veel lucht en te weinig inhoud voor mij.
Ik wil mij nu storten op iets waar ik echt blij van word en dagen over kan praten… eten en wijn.
Mijn idee is om een biologische traiteur te gaan beginnen met een groot wijn aanbod, maar het wel toegankelijk te houden… simpel en lekker eten. En gelukkig word ik niet gehinderd door enige kennis in deze branche :)
Om mijn business plan verder te ontwikkelen moet ik een aantal aannames doen… Dus schiet u maar aub…
1) Mijn kost prijsberekening ziet er nu zo uit: (Ingrediënten + (tijd in minuten*uurloon/60minuten))* (1 +percentage niet verkocht) = kostprijs kostprijs/porties + 40% marge = verkoopprijs per portie
2) Gemiddelde besteding per klant 30,-
3) Gemiddelde marge op wijn, kaas en delicatessen 35%
4) Aantal sales per uur 9? (openingstijden 10.00-20.30)
Iets over de omgeving waar ik deze winkel wil gaan beginnen. 22% van de inwoners verdient meer dan 2k modaal, 60% van de inwoners bestaat uit alleenstaande of gezinnen zonder kinderen, 43% van de bevolking is tussen de 25-45 jaar oud. In totaal wonen er net geen 10.000 mensen in deze wijk. Verder heeft de wijk een redelijk percentage kantoren, ik schat dat er ongeveer 7.500 mensen werken in de kantoren in de wijk.
In een straal van 750meter, bevinden zich 3 supermarkten, 2 bakkers, 8 lunchrooms/broodjeszaken en 2 x een gall en gall, kaaswinkel en een biologische winkel. Ohh en niet te vergeten… 2 fitness scholen. Afhaal winkels: 3 * een toko, 2* chinees, 1*thai, 1*india’s, 1* turks, 1* pizza en 3 snackbars
Als ik het aanbod kant en klaar maaltijden in onze albert vergelijk met een ander albert… moet het percentage klanten wat deze koopt in deze wijk bovengemiddeld zijn. Dit sterkt mij alleen maar meer om dit verder te ontwikkelen….
Investeringen, het pand wat ik op het oog heb (160m2) is redelijk geschikt… hoeft niet veel aan te gebeuren. Het plaatje ziet er nu zo uit:
1) Verbouwing 8.000 (alleen wat leiding werk , 80m2 tegels en schilderen)
2) Keuken 20.000
3) Toonbank 10.000
4) Marketing/website 10.000
5) Overige 2.000
Budget is misschien een beetje krap...maar ik denk dat ik het daarvoor voor elkaar krijg.
Ik heb nog veel meer info… maar overkill is ook zo dodelijk, dus collegae ondernemers… wat vinden jullie van het idee… waar zitten de valkuilen, waar moet ik echt op letten… wat moet ik vooral niet doen en wel… ect. schiet aub.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
foodlover
foodlover
Ik loop met een nieuw idee in mijn hoofd rond ik zoek positief kritische feedback… mijn omgeving bestaat of uit mensen die altijd positief zijn.. of alleen maar beren op de weg zien… kan ik dus niet zo veel mee.
Even kort wat achtergrond info over mij: Ik ben ondernemer 35 jaar en had een redelijk succesvol consultancy /advies bureau, door een reeks dramatische gebeurtenissen in de privé sfeer kon ik de energie gewoon niet meer opbrengen om hier mee verder te gaan. En nu 1,5 jaar later heb ik ook absoluut niet meer de behoefte om in die business verder te gaan… te veel lucht en te weinig inhoud voor mij.
Ik wil mij nu storten op iets waar ik echt blij van word en dagen over kan praten… eten en wijn.
Mijn idee is om een biologische traiteur te gaan beginnen met een groot wijn aanbod, maar het wel toegankelijk te houden… simpel en lekker eten. En gelukkig word ik niet gehinderd door enige kennis in deze branche :)
Het aanbod wat ik wil voeren:
1) Diner: Maaltijdsoepen / salades / stofschotels / quiches/ verse pasta’s ect.
2) Lunch: Broodjes / quiches / soepen
3) Wijnen
4) Kaas en vleeswaren
5) Overige delicatessen en halffabricaten
Om mijn business plan verder te ontwikkelen moet ik een aantal aannames doen… Dus schiet u maar aub…
1) Mijn kost prijsberekening ziet er nu zo uit: (Ingrediënten + (tijd in minuten*uurloon/60minuten))* (1 +percentage niet verkocht) = kostprijs kostprijs/porties + 40% marge = verkoopprijs per portie
2) Gemiddelde besteding per klant 30,-
3) Gemiddelde marge op wijn, kaas en delicatessen 35%
4) Aantal sales per uur 9? (openingstijden 10.00-20.30)
Iets over de omgeving waar ik deze winkel wil gaan beginnen. 22% van de inwoners verdient meer dan 2k modaal, 60% van de inwoners bestaat uit alleenstaande of gezinnen zonder kinderen, 43% van de bevolking is tussen de 25-45 jaar oud. In totaal wonen er net geen 10.000 mensen in deze wijk. Verder heeft de wijk een redelijk percentage kantoren, ik schat dat er ongeveer 7.500 mensen werken in de kantoren in de wijk.
In een straal van 750meter, bevinden zich 3 supermarkten, 2 bakkers, 8 lunchrooms/broodjeszaken en 2 x een gall en gall, kaaswinkel en een biologische winkel. Ohh en niet te vergeten… 2 fitness scholen. Afhaal winkels: 3 * een toko, 2* chinees, 1*thai, 1*india’s, 1* turks, 1* pizza en 3 snackbars
Als ik het aanbod kant en klaar maaltijden in onze albert vergelijk met een ander albert… moet het percentage klanten wat deze koopt in deze wijk bovengemiddeld zijn. Dit sterkt mij alleen maar meer om dit verder te ontwikkelen….
Investeringen, het pand wat ik op het oog heb (160m2) is redelijk geschikt… hoeft niet veel aan te gebeuren. Het plaatje ziet er nu zo uit:
1) Verbouwing 8.000 (alleen wat leiding werk , 80m2 tegels en schilderen)
2) Keuken 20.000
3) Toonbank 10.000
4) Marketing/website 10.000
5) Overige 2.000
Budget is misschien een beetje krap...maar ik denk dat ik het daarvoor voor elkaar krijg.
Ik heb nog veel meer info… maar overkill is ook zo dodelijk, dus collegae ondernemers… wat vinden jullie van het idee… waar zitten de valkuilen, waar moet ik echt op letten… wat moet ik vooral niet doen en wel… ect. schiet aub.
Alvast mijn dank voor jullie tijd.
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/37159-een-nieuw-begin/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
15 antwoorden op deze vraag