M Sonneveld

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Leusden
  • Telefoonnummer
    0641159935
  • Branche
    ICT/ internet
  • Branche 2
    Life sciences
  • Branche 3
    Financiering & bankwezen

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    vernieuwend ondernemen binnen dezelfde branche om kennis mee te delen of vanuit andere branches om van te leren.
    Respect, openminded en recht door zee

    Als beginnend ondernemen zoek ik mijn weg nog in financieringsmogelijkheden en partnerships / co-creatie
  • Mijn mening over innovatie
    Wat is er nodig voor excellente service? Wat wil de gast?

    www.forbes.com/sites/carminegallo/2012/04/10/how-the-ritz-carlton-inspired-the-apple-store-video/
  • Mijn mening over ondernemerschap
    - Ondernemerschap is voor mij vrijheid. Vrijheid in handelen en vrijheid om te ontwikkelen. Ontwikkelen van familiebedrijf met passie voor food & beverage en locale betrokkenheid.
    Ondernemen in de horeca is voor mij Hostmanship. Gasten het gevoel geven dat ze welkom zijn!

M Sonneveld's trofeeën

  1. Fantastisch om de passie van het scherm af te voelen. Daarmee sta je al direct voor op al je concurrenten. Die kostprijs berekening kom je vast wel uit, ik zou zelf of alles in je kostprijs doen of een vast opslag% en sec voor foodcost gaan. Ik vind je besteding hoog in gezet, zo ook het aantal gasten per uur. UItgaande van 7 dgn in de week open draai je dan wel een super omzet. Als ik het vergelijk met omzetten bij bv Servex op de stations die erg veel traffic hebben, zit je erg hoog. Dat gun ik iedere ondernemer, maar met de berichten van de huidige markt zien we toch eerder een daling dan stijging. (maar bv ook met een La Place Expresse) http://www.outofhome-shops.nl/8834/fsin-en-foodstep-foodservice-verder-onder-druk Daarbij komt dat als je voor 30 euro een afhaalmaaltijd haalt, het of enorm goed moet zijn of jezelf uit de markt prijst omdat je mijns inziens voor 30 euro ook een hoofdgerecht met een glas wijn in een brasserie kunt gebruiken. Ik vraag me dan ook af hoe je die hoge besteding wilt halen. Logischer is dat je meer transacties hebt, lager bon bedrag. Hierdoor heb je ook minder kans op bederf. Hoe is je category mix opgebouwd? Waar verwacht je het meest van? Qua promotie zou ik niet teveel beginnen met kortingen maar meer met acties waarbij je bv iets weggeeft wat je actiematig in kan kopen of krijgen via een leverancier. Het is beter toegevoegde waarde te creeeren dan te stunten met korting. Dan krijg je als consument toch het idee dat je altijd teveel betaald.... (kijk bv naar die coupons van la place). Je ziet veel ""deals"" tegenwoordig, daar kan je vast wat mee. Voor wat betreft je investering in de keuken en in materialen, dat schat je met 20000 euro wel erg laag in. Ik zie ook geen investering voor bv schappen voor de wijn ed. Je zal ook rekening moeten houden met voedselveilig werken. Zeker waarbij je veel gerechten voorbereid is voedselveiligheid erg belangrijk. Indien je wilt dat ik met je meekijk naar het plan en bv de operationele invulling, laat het maar weten. Ik wil je daarmee wel helpen.
  2. Het bedrijf heeft in de stille verkoop gestaan en de deal (met een ""wok""chinees) is afgeketst. Ik ken het bedrijf als gast en de makelaar ken ik door mijn werk al jaren. Verder heb ik geen binding met ze. Ik heb gesprek gehad vanmorgen. Het is allemaal open, maar ik zie en voel bij de eigenaar dat hij het niet meer onder controle heeft en echt wel ""op"" is. Gezien zijn staat van dienst vermoed ik dat hij het schip voortijdig probeert te verlaten en dat zijn aflossingen hoger zijn dat op opbrengsten. Vanmiddag krijg ik de inhoudelijke brochure met kengetallen. Ik ben benieuwd. Ik geloof heilig in de locatie en potentie en eigenlijk hoop ik dat de cijfers vooral slecht zijn, zodat ik er minder voor hoef te betalen :-)
  3. Hi Sabra, Ik werk al sinds mijn 16e in de horeca. Heb ervaring in binnen en buitenland (aruba, egypte, malta, uk en nigeria.) Ik heb zowel middelbare als hogere hotelschool gedaan. In nederland heb ik gewerkt bij luxe bedrijven zoals de seinpost maar ook in leisure bij landal en bij familie in cafe / restaurants. ik kan wel zeggen dat het in mijn bloed zit :-)
  4. Kijk, iedereen is lekker scherp. Heel fijn. - Ik heb morgen een afspraak waarbij ik de details van het bedrijf te zien en horen krijg. - OZ zijn ook ter overname aangeboden, maar huren mag / kan ook. - Ik stel de vraag over de financiering niet omdat ik niet geloof in het bedrijf, locatie en mijn kunnen, meer om erachter te komen wat de beste kanalen voor financiering zijn. Mijn ervaring is dat brouwerijen niet veel investeren in restaurant locaties, mits er voldoende omzet potentie in de juiste productgroepen zitten. (dat heb ik nog niet inzichtelijk) Als de meeste banken de deur bij het woord horeca al dichtgooien, bij wie kan ik dan terecht? Ik heb geen breed financieringsnetwerk. - Zijn er bijvoorbeeld alternatieven die als pacht verstandig? Huurkoop?
  5. Ik begrijp uit veel forum discussies dat de horeca een lastige branche is om te ondernemen. Ik lees ook dat het echt heel moeilijk is een financiering te krijgen voor deze bedrijven. Nu is mij de mogeljikheid aangeboden om een goedlopend bedrijf over te nemen. De zakenpartners zijn sinds 2010 uit elkaar en de overgebleven partner is op leeftijd en kan en wil niet meer tenkoste van alles in de operatie van zijn bedrijf aanwezig zijn. En om zijn huwelijk te redden heeft hij nu het bedrijf ter overname aangeboden. Het bedrijf is zeer bekend in de regio en bestaat al meer dan 40 jaar. Rendement wordt gezien als goed (van horen zeggen, nog niet gezien) Nu vraag ik mij af of ik uberhaupt een kans maak bij banken of investeerders om een financiering te krijgen krijgen om hierin te stappen. Ik begrijp dat daar eerst een zorgvuldig plan en onderzoek aan ten grondslag ligt. Echter als ik mij laat leiden door alle "horror"verhalen lijkt het erop dat de bank al nee zegt voordat ik uberhaupt een plan heb ingeleverd. Wat is jullie ervaring hiermee?
  6. Rogier, Ik ben benieuwd of eea gelukt is. Ik zit zelf in eeen vergelijkbare situatie, waarbij we misschien wat ervaringen kunnen delen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.