Jump to content

edje242

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Horeca nederland, mi
 1. Gemeente heb ik geïnformeerd en lang gesprek gehad over de zaak. Volgens medewerker schuldhulp verlening wordt een omzetting bij de rechtbank in Zutphen nauwelijks gedaan, Maar zoals u aangeeft hoeft dit ook niet en is het een volwaardige aanvraag. Rest mij nog steeds de vraag moet ik eerst faillissement afwachten of een verzoek indienen. Ik heb ook nog niet helder in beeld hoeveel schuld en bij wie. Tevens speelt mee dat ik wellicht niet of nauwelijks nog kan werken maar heb een aanvraag lopen om een arbeidsmogelijkheden onderzoek te laten doen.
 2. Beste meedenkers, , Kort door de bocht... Ik, man, 52 jaar, chronisch ziek en gescheiden in 2018 Na 23 jaar heb ik in 2018 na verschillende tegenslagen en verwoede pogingen getracht mijn gezonde bedrijf te blijven runnen. Helaas was ik hiertoe niet meer in staat. Derhalve heb ik in maart 2019 noodgedwongen zelf mijn faillissement aangevraagd. ( eenmanszaak ) Om enigszins ergens nog schuldenvrij te komen en nog enig toekomst te kunnen hebben/ bouwen lijkt het mij verstandig om te proberen een wsnp traject in te gaan. Volgens curator moet ikzelf een verzoek indienen bij de rechtbank tot toelating van de wsnp. Voorts schrijft hij dat de verwachting is dat de Rechtbank vervolgens hem zal vragen om advies te geven omtrent mijn verzoek en zijn bevindingen in dit faillissement met de Rechtbank te delen en daartoe eerst zijn werkzaamheden tot vereffening moeten afronden. ( verwachting van curator is in de komende maanden tot afronding te komen) Hij schrijft verder dat ik hem op de hoogte moet houden indien ik en zodra ik een verzoek tot toelating van de WSNP indien. Mijn vragen zijn: Moet ik het nu gaan indienen of eerst afwachten ? Indienen, Is dit dan vragen voor een omzetting van faillissement naar WNSP ? Wie kan mij hierbij bijstaan ? Liefst wil ik uiteraard zo snel mogelijk toegelaten worden.
 3. Hallo, Ik heb een goed lopend restaurant Ik lig sinds januari in scheiding en wil door wegvallen echtgenoot een arbeid ongeschiktheid verzekering. Alleen heb ik een herseninfarct gehad, heb geluk gehad en ben goed opgeknapt en kan "gewoon" werken. Kan ik mij nog verzekeren? en hoe hoog zou een premie ongeveer zijn? [Mod edit: titel verduidelijkt]
 4. Klopt, denk ook en dat kan bijna niet anders dat alles enige tijd al was voorbereid. De onenigheid die we hadden was niet om iets groots maar achteraf gezien denk Het moment om te gaan!
 5. Ik vind ook zaken op internet van het billijk en redelijk zijn en opzegtermijn. Kan ze hier niet ( juridisch ) aansprakelijk voor worden gesteld en het in gevaar brengen van de continuïteit van de onderneming???
 6. Er is geen vof overeenkomst en ik heb een echtscheidingsadvocaat. Heb geen idee hoe ik verder moet of zaken goed moet aanpakken. Nog een advocaat erbij voor vof technische zaken of echtscheidingsadvocaat die kijkt hoe zaken het beste kan worden verdeeld. ( ik loop nu al leeg) Zij heeft ook ons spaargeld meegenomen voor onvoorziene zaken ca. 22.000 en ca. 6.000 cashgeld. Heb dus ook problemen met betalen. Ongelofelijk, ik zoek gelijke zaken op internet maar vind niets hierover. Wij zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd, maar nooit bijgehouden zeg maar ook 50/50.
 7. Hallo, Na een echtelijke twist op 11 januari waarbij mijn vrouw de woning heeft verlaten, heeft zij zich plots op 19 januari uitgeschreven bij de kvk als firmant in onze VOF (man-vrouw) en tevens krijg ik op 23 januari een verzoek tot echtscheiding van haar advocaat. Wij hebben een goed (horeca)bedrijf met een goede winst. Wel hebben wij een financiele druk tot verplichte aflossingen en alsmede ook een druk vanwege een mislukte verbouwing van ca. € 400.000 Echter door haar plotselinge besluit, heeft zij er voor gekozen zich onvindbaar te houden voor ca. 1 maand. Het was op geen enkele mogelijkheid contact met haar te krijgen of te weten waar ze was. Op 14 februari is er een gesprek bij advocatenkantoor over de scheiding. En over de aan te leveren stukken. Hierna alleen contact via advocaten over de scheiding. Na dit drastische besluit van haar is mijn bedrijf vanwege haar afwezigheid in de problemen gekomen. Zij werkte actief mee in de aansturing van de bediening, schoonmaak maar vooral administratie Tot overmaat van ramp krijg ik een herseninfarct waar ik op dit moment redelijk van herstel Uiteindelijk ondervind ik veel schade door haar toedoen. Kan dit zomaar? Klaarblijkelijk voorzag zij problemen, schrijft zich uit en wil een huisje en een baan en rust. Op dit moment wordt de waarde van het pand bekeken en de hoogte van de schulden. Dit kan toch zomaar niet? Graag een advies hierover nu te handelen. Groet Edwin
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept