Jump to content

Popeye the Sailorman

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Oosterhout
 1. Het is me nu veel duidelijker. Ik hoef dus geen argwaan te hebben dat iemand zomaar mijn boek overneemt en zijn/haar naam eronder zet (en die van mij verwijderd). Omdat het een zeer algemeen onderwerp is, is er ook ontzettend veel informatie te vinden. Het is dan wel een non-fictie geschreven stijl, maar het is zeker geen weergave in eigen woorden van een passage uit een andere publicatie. Het boek gaat over de economisch impact van de crisis, en daar is zoveel informatie over te vinden. Het is mijn eigen creatie, waar ik de bron vermeld als ik relevante informatie heb gebruikt.
 2. Dan is er toch iets mis met je eigen research :). Ieder werk is auteursrechtelijk beschermd, tenzij jij daar uitdrukkelijk afstand van doet. Het feit dat jij informatie uit andere bronnen hebt gebruikt doet daar niets aan af: jouw samenstelling/compositie is uniek en daarom auteursrechtelijk beschermd Kijk eens aan, hier heb ik wat aan! Stel, het onderwerp van mijn boek zou 'de economische crisis' zijn. Hier is ontzettend veel informatie over te vinden, waarbij ik dus idd relevante informatie heb opgezocht. Ik lees in talloze boeken dat andere schrijvers dezelfde bronnen hebben gebruikt. Maar waar het mij vooral omgaat, is dat mijn boek 'zomaar gestolen kan worden'. Ik ben nog niet volledig klaar met het boek, maar ik zal idd nog eens research doen. Vriendelijk bedankt.
 3. Ik denk dat dit meer een kwestie is van 'gewoon uitgeven'. Naar aanleiding van mijn eigen research lijkt het erop dat hier geen concrete bescherming van toepassing is.
 4. Die site ken ik idd. Ik had eigenlijk gehoopt dat er enige wettelijke regels van toepassing waren, zodat ik niet in situaties verwikkeld raak, waarbij ik ineens aan moet zien te tonen dat het 'mijn boek' is ipv iemand anders...
 5. Waar het mij echt om gaat is dat iemand anders mijn boek letterlijk overneemt, en dan zijn naam eronder zet. Dat probeer ik te voorkomen.
 6. Hallo, Bedankt voor uw antwoord. Is er bijvoorbeeld niet iets mogelijk van patent of octrooi? Dat ik mijn boek wettelijk bescherm?
 7. Geachte heer, mevrouw, De vraag is helder; Ik ga binnenkort mijn eigen geschreven non-fictie boek afronden. Een boek met informatie over een bepaald onderwerp zonder foto's. In sommige gevallen heb ik de informatie ergens vandaag gehaald, bijvoorbeeld het internet. In alle gevallen heb ik de bronvermelding erbij gezet. Ik heb de informatie van de betreffende bronnen niet letterlijk gekopieerd, maar als toegevoegde waarde gebruikt. Bijvoorbeeld; 'in 1927 ging 70% van de bevolking.....' (Bron; cwi.nl) En zo heb ik soms uit andere boeken relevante informatie gebruikt, en nauwkeurig opgelet dat ik de bronvermelding erbij heb gezet. > Nu kan ik straks via het internet/uitgeverij mijn boek laten afdrukken, mijn eigen kaft ontwerpen, 100 exemplaren van bestellen en te koop aanbieden. De vraag is hoe zit ik met mijn 'bescherming'? Anderen kunnen mijn boek zo overtypen, hun eigen kaft ontwerpen en zo hun eigen naam eronder zetten etc etc. Op het internet is er zoveel informatie te vinden met betrekking tot auteursrechten, waar sommige zelfs aangeven dat dit niet beschermd wordt. Een eigen creatie mag dus zomaar gekopieerd worden. Wie kan hier iets over vertellen? Hoe ben ik beschermd met auteursrechten? Heeft hier iemand enige ervaring in? - Ik heb vaker gebruik gemaakt van Higherlevel en ben zeer tevreden over dit platform. Toch vind ik dat het af en toe lijkt dat sommige de hele dag op dit forum zitten, om dergelijke vraagstelling ' aan te vallen'. U heeft alle vrijheid om een eigen boek te typen, maar ga mij aub niet aanvallen dit brengt enkel frustratie mee. Die personen hoeven niet te reageren. Ik vraag dit omdat ik zoveel tegenstrijdige antwoorden tegenkom op het internet, dat ik hoop dat iemand mij iets beter uitleg kan geven. MEt vriendelijke groet, Mr. Popeye
 8. Hallo, Goeie tip, daar zal ik idd eens naar op zoek gaan.\ Om het kort samen te vatten; ik heb via een kennis dus een mooie deal kunnen sluiten waardoor de investering interessant en lucratief is.
 9. Beste, Zojuist contact gehad met de moderater en dit topic is weer heropend. Buiten het feit dat ik wellicht extra informatie had moeten geven, verbaasd het mij dat sommige mijn bericht werkelijk als aanval zien. Begrijp ik niks van en ik wil daar niet teveel tijd aan kwijt. Degene die zojuist vervelende berichten hebben geplaatst hoeven van mij dan ook niet meer te reageren. Ik ben een startende ondernemer op het gebied van wijn en gedistilleerd en sta ingeschreven in de KvK. Ik heb een investering gedaan omdat ik daar de kans in zag. Buiten mijn eigen netwerk (met aandacht dat ik startende ben) leek Higherlevel mij een uitstekend platform om een kans voor mezelf te creeëren. Immers, deze investering zal zeker niet een eenmalige handel zijn. Kortom, mijn vraag omtrent de pallet luid: ik heb zelf research gedaan en nu blijkt het zo dat ik niet zomaar wijn mag verkopen op, bijvoorbeeld, een rommelmarkt. Dit is verboden. Ik heb geen winkelpand maar wil wel graag aktie ondernemen want er staat een pallet bij mij in de garage. Welke ziel heeft een fris idee hoe ik aan verkoopkanalen kan komen? Het is vrij moeilijk om dit in een keer te verkopen, omdat ik dus niet op evenementen en/of rommelmarkten mag staan. Ik kan het via marktplaats aanbieden, maar ik vroeg mij af of ik soms iets niet weet wat een ander wel weet? Graag uw brein.
 10. Beste, ik sta open voor kritiek. Indien jij zelf niet ondernemend bent en/of capabel bent om mee te denken aan een concept, wil ik wel vragen aan je of je dan degene die wel het risico neemt, in zijn waarde te laten. Als je kritiek op nog enige humor zou bevatten, dan kon im nog een glimlach krijgen. Maar om je dan toch wat extra info te gecen omtrent jouw inzicht: ik verkoop deze wijn al ruime tijd. Ik heb vanuit Frankrijk een mogelijkheid gekregen (iets wat jou niet lukt) om een hele pallet in te kopen. Ik ben akkoord gegaan. Uiteraard gaan nu alle verkoopkanalen door mijn hoofd; ik ben dus ook dmv een forum op zoek naar frisse ideeen die mij kunnen helpen. Wellicht kun jij wat spinazie gebrukliken, dan heb je tenminste nog iets. Mvg.
 11. Beste mensen, Ik heb het initiatief genomen om een hele pallet wijn in te kopen. Dit zijn 50 dozen van 6 flessen per doos, witte en rode wijn. Het is een wijn die erg goed te drinken is en komt op € 6,- per fles. Ik krijg deze wijn goed verkocht. Ik ben op zoek naar goeie ideeën om deze pallet te verkopen. Heeft iemand een goed. fris, grappig, leuk idee om 50 deozen aan te bieden? Op een rommelmarkt / evenement e.d. mag niet. Hopelijk kan iemand zijn ervaring delen. Ik sta open voor kritiek en ideeën. Met vriendelijke groet, Popeye the Sailorman [titel verduidelijkt - mod]
 12. Beste Paul, Je hoort nog van me! Lijkt me een goed plan. Mvg Adriaan Wat is je persoonlijk emailadres?
 13. Beste Paul, Dit is heel vriendelijk aangeboden. Ik heb nog geen fabriek uitgekozen, want ik was nog in het stadium van "samples" aanvragen. Allen vragen aan mij om de transportkosten te betalen, en zou ik een gratis sample kunnen ontvangen. De verzendkosten komt neer op € 50,-. Beetje veel voor een sample, vond ik. Vandaar dat ik mijn opdracht aan het verfijnen ben. Hiermee bedoel ik dat ik een selectie ga maken van de artikelen die ik wil inkopen, en deze ook meteen ga bestellen. Geen grote bestelling, maar de minimum afnames. Wellicht kan ik dus wel gebruik maken van jouw hulp. Kun jij mij wel samples verzorgen? Want zo kan ik jou een fabriek opgeven inclusief contactpersoon. Voor zover ik al contacten heb gelegd, weet ik dat de meeste fabrieken (thans, de fabrieken waar ik dus contact mee heb gehad) in het "Mainland" zitten. China Mainland. Zit jij daar in de buurt? Met vriendelijke groet, Adriaan Koenraadt
 14. Hallo, Wie van jullie heeft ervaring met de site www.alibaba.com? Ik heb rechtstreeks contact met de fabriek, minimumafnames varieren van 250 stuks tot 500 stuks. Kortom, Zijn zij betrouwbaar? Dit is eigenlijk wat ik nog wil weten, voordat ik inkopen ga doen. Alvast bedankt voor de info! Groet, Adriaan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept