Jump to content

Ondernemer Amsterdam

Senior
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. het geld is juist bestemd voor de BV, dus daar heb ik niet zoveel aan. het agio is dus van de BV. betekent dit dat alle aandeelhouders er proportioneel aanspraak op maken bij bijv. liquiidatie?
 2. toch nog een vraag. de investeerder stort dus 4500 maal 1 euro nominale aandelen en het verschil (100.000 minus 4500 = ) van 95.500 in de agioreserve. Valt dit agio dan ook toe aan de overige aandeelhouders? deze hebben in dit voorbeeld dus 80% van de aandelen. zitten hier voor en nadelen aan voor de investeerder die 20% krijgt en of voor de aandeelhouders die de 80% houden? Dank en groet, Peter
 3. dank. inderdaad 4500. waar kan ik hier over lezen/zekerheid over deze methode vinden. het is niet zo dat ik je niet geloof, ik moet dit alleen zwart op wit hebben..?
 4. Hallo Ik heb de volgende vraag. ik overweeg om aandelen in mijn BV te verkopen. stel dit zou gaan om 100.000 euro voor 20%. eerst is de balans (Stel) bank 18.000 aan EV 18.000 (18k aandelen voor 1 euro) kan ik dan 20% nieuwe aandelen uitgeven (boven op de 18.000, circa 3600) en deze verkopen voor 100.000. nominaal koopt de investeerder dan dus 3600 aandelen. het verschil (96.400) komt dan in agio terecht. nieuwe balans is dan bank 118.000 aan eigen vermogen (geplaasts) 21.360 (waarvan 18k van mezelf en 3600 van investeerder) aan eigen vermogen (agio) (restant circa 98000) en nu heeft de investeerder een belang van 22,5% in mijn BV. klopt dit? wie kan me hiermee helpen? dank en groet, Peter
 5. komt ie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0020420/Hoofdstuk10/i106/Artikel91/geldigheidsdatum_04-11-2012 dank en gr,
 6. dank heren. het gaat echter niet om die kapitaalseis. het gaat om een kapitaalseis van financiele toezichthouders.
 7. dank voor je reactie. mijn vraag is dus: kunnen deze kosten worden geactiveerd onder materiële vaste activa of anders financiële vaste activa? de reden van mijn vraag is vanwege kapitaals eisen aan een bv.
 8. Hallo Is het ook mogelijk om als je een bedrijf hebt dat een website uitbaat, de ontwikkelkosten van een deze website (zoals bijvoorbeeld een veiligsite, funda of een marktplaats) op de balans te zetten als vaste activa (en dus niet als immateriële activa). Hoor het graag. dank
 9. inderdaad ik snap die vraag. ik heb met mijn BV een subsidie gekregen om een ding te kopen. nu koop ik dit dit ding en zet hem op mijn balans. ik schrijf de subsidieverstrekker de rapportage en daarna heb ik toch dit ding op mijn balans nog staan met een bepaalde waarde?
 10. hoi budget en schuld, dat klopt maar na deze boekingen blijf ik toch nog met een subsidieverplichtingen aan de credit kant van de balans over?
 11. dat begrijp ik niet. stel dat de gehele subsidie wordt aangewend om het internet platform aan te schaffen. daar heb ik die subsidie voor gekregen. waarom zou ik hem dan terug moeten betalen?
 12. ik hou het liefste het internet platform als een asset op de balans, dat zou in dat geval niet werken, toch?
 13. Hallo Stel ik heb een subsidie gehad van 100k voor een internet platform. bij binnenkomst boek ik: bank 100 aan subsidieverplichtingen 100 bij aanschaf internetplatform boek ik internetplatfom 100 aan bank 100 en subsidieverplichtingen aan XYZ? wat moet er hier komen? als er geen post hier komt te staan dan moet ik VPB betalen omdat er dan een saldo in de verlies en winst overblijft. Dat kan niet de bedoeling zijn. met andere woorden: ik wil een subsidie aanwenden voor kapitaalinvesteringen, maar geen VPB betalen over de subsidie, hoe boek ik dit? dank en groet, Peter
 14. Dank! hoe noemt met deze geactiveerde assets? (juridische kosten geactiveerd)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept