Jump to content

johan777

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Joost, bedankt voor je reactie. Ik dacht als ik een auto op naam van de zaak zet de btw terug vraag en de kosten zakelijk opvoer maar vervolgens de auto geheel prive gebruik dan is de BD bijdehand genoeg om te zeggen deze auto behoort niet tot zakelijk maar tot prive en mij hier ook voor aan te slaan. Andersom werkt niet? De rechtsvorm betreft een LLP die door de BD fiscaal wordt gelijkgesteld aan een VOF _____ modedit: dubbelpost en quote verwijderd
 2. Vorige week een aan een auto aangeschaft voor de zaak. Echter aangezien de overschrijving op naam van een in Nederland ingeschreven buitenlandse rechtsvorm niet zo vlotjes ging ( ??? ) heb ik de auto op mijn naam gezet. Ik ben in de veronderstelling dat wat dit betreft het aanmerken, door de BD, als zakelijke auto niet zoveel uitmaakt. Maar van doorslag is hoe de auto gebruikt wordt en hoe deze opgevoerd wordt in de boekhouding. Am i right? Of voor de goede orde toch even bij het RDW ook nog eens feitelijk op naam van de zaak?
 3. Beste Allemaal, ik wil graag de mogelijkheden verkennen om het bewerken van een product uit te besteden in Bulgarij, Polen of Roemenie. Weet iemand of hiervoor een soort 'handelsagenten' zijn die dergelijke werkzaamheden voor je kunnen verrichten. Mijn eigen Bulgaars en Pools is immers wat zwak ; ).
 4. Beste allemaal, Ik heb goederen van buiten de EU laten inklaren in Munchen en laten bezorgen bij een klant van mij. De expediteur die ik hiervoor heb gebruikt heeft de BTW bij invoer in Duitsland voorgeschoten. De expediteur stuur mij een factuur met daarop gespecificeerd de kosten voor de custom clearence etc, duties en de BTW. Mijn vraag is, moet ik die BTW die de expediteur voorgeschoten heeft en mij nu per factuur in rekening brengt terugvragen bij de Nederlandse belastingdienst of bij de Duitse belastingdienst?
 5. Ik wil eigenlijk mijn klant niet belasten met de btw omdat hij deze dan betaalt over mijn inkoopprijs. Ik wil de goederen leveren als intracommunautaire levering dus, 0% aan mijn klant. Maar als ik alles via nl laat lopen kost mij dat een hoop meer geld en tijd. Dus, tja......
 6. Allen, Mijn vraag is niet zo lastig, wellicht het antwoord wel. Hoe kan ik goederen vanuit buiten de eu direct in en naar ander eu land dan Nederland vliegen (lees direct naar klant) en tevens de btw bij invoer terug vragen/opvoeren in Nederland. Of bestaat hier geen oplossing voor en ben ik en elk geval genoodzaakt de btw terug te vragen in het land waar je de goederen heb ingevoerd. Ben benieuwd...
 7. Bedankt voor je reactie!! De swap vind plaats in Shenzen begrijp ik. De goederen worden overgedragen in Shenzen?
 8. Allen, normaliter kopen wij onze goederen FOB Shenzen en voeren meestal de goederen direct in naar EU-land van onze klant. Echter nu wil onze klant het vervoer zelf regelen, dus de goederen FOB ophalen in Shenzen. Ik krijg er nu hoofdpijn van hoe ik dit douna/btw juist regel? Stuur ik mij klant een factuur (intracommunautaire levering). Maarja, ik krijg de goederen natuurlijk feitelijk nooit handen. Laat ik mijn leverancier in Shenzen mijn verkoopbedrag vermelden of haar verkoopprijs? Ik kan mij voorstellen als mijn klant een factuur stuur (intracommunautaire levering) dat zij bij invoer btw betaalt en natuurlijk later over nav mijn factuur........... Ik help hulp nodig? Hoe dit het best te doen?
 9. Dag Joost, Bedankt voor je reactie. Ik bedoel inderdaad een artikel 23 vergunning, Jammer, dat niet alle landen in de EU een dergelijke regeling kennen. Beter nog 1 vergunning voor heel de EU. Wat betreft je laatste opmerking, wij importeren van buiten de EU in veel landen binnen de EU enkel op basis van een EORI-nummer. Het is alleen jammer dat sommige landen je goederen niet vrij geven voordat de BTW is betaald. Dit levert kosten voor opslag op en vertraging.
 10. Beste forumlezers, wij hebben verleggingsregeling om bij import in NL van goederen buiten de EU niet meteen de BTW te betalen. Voor klanten buiten NL kan het voor ons goedkoper zijn om de goederen direct naar een luchthaven buiten NL te vliegen, bijvoorbeeld Hamburg. Echter is onze verleggingsregeling niet van kracht bij de Duitse douna? Is het mogelijk om als ondernemer in NL een dergelijke verleggingsregeling te verkrijgen met bijvoorbeeld de Duitse Belastingdienst?
 11. Bedankt voor de reacties. Ik dacht dat LTD voor de belastingdienst hetzelfde wordt behandeld als een BV, maar dat is dus niet zo. Als je over voorwaarden spreekt, spreek je dan over aanvullende voorwaarden die gelden voor de zelfstandigenaftrekken voor een LTD. Of spreek je over de voorwaarden die in het algemeen gelden voor een de zelfstandigenaftrekken?
 12. Bedankt voor je antwoord. ' Als het gaat om het afschermen van privé-vermogen zijn er nog andere opties die die mogelijkheden bieden.' Ik wel erg benieuwd geworden naar de opties om het prive-vermogen te beschermen in de VOF?
 13. Beste allemaal, het speelt bij mij ons om de VOF om te zetten naar een BV. Nu is mijn vraag heeft iemand ervaring met het verkopen van de VOF aan de nieuwe BV zodat je in de BV de kosten kan aftrekken van de winst. Namelijk kan je bij een activadeal ondermeer de betaalde goodwill afschrijven in de BV. Is dit legitiem en/of zie ik dingen over het hoofd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept