Jump to content

Jabacham

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Twinklemagazine
 1. Beste Evaisabella, Wellicht is het voor jou interessanter om binnen de grenzen te gaan kijken naar groothandels. Zelf was ik ook een tijdje opzoek geweest naar 'sokken' na heel wat tijd en moeite ben ik er achter gekomen dat Nederlandse groothandels ook mooie prijzen gaven voor relatief kleine afnamen. Indien je van mening bent dat je het in het buitenland goedkoper kan krijgen, zou ik eerst een exporteur of een groothandel benaderen. Die zijn wel bereid om kleinere hoeveelheden te verkopen. Ik wens je succes met de zoektocht!
 2. Beste HL-leden & professionals, Enkele debiteuren van ons sturen een factuur met daarin welk bedrag zij gaan uitbetalen. Wij bieden op enkele sites (partnersite) onze producten die voor een paar dagen staan. Achteraf sturen zij ons de hoeveelheid verkochten goederen en hoeveel zij ons daarvoor gaan uitbetalen. Dit wordt ook daadwerkelijk enkele dagen later uitbetaald. Vraag1: Zou ik deze debiteuren alsnog moeten factureren wat zij ons uit moeten betalen? Vraag2: Indien het factureren aan die debiteuren niet nodig is, hoe boek ik die 'credit factuur' dan in? (het zelfde als een verkoopfactuur die ik zelf aanmaak?) (op 'Credit factuur' van de partnersite staan het aantal verkochte producten en de prijs per product dat wij krijgen. plus totaal te ontvangen bedrag) In afwachting van jullie reacties. Alles is welkom :)
 3. Beste, Excuses ik heb mij vergist. Ik had de zaak duidelijker moeten formuleren. Het ging als volgt: Storting vanuit prive naar de holding onder de omschrijving: Storting aandelen kapitaal/agio (ieder 100 euro) Om onze aandeelhoudersverhouding naar voren te laten komen moest eerst de gene van 30% aandeelhouderschap 30 euro vanuit zijn holding naar werkmaatschappij storten. en de ander 70 euro .. totaal is 100 euro.. Voor de storting van werkkapitaal hebben we inderdaad gekozen voor een RC-verhouding. De eerste aandeelhouder storte eerst een bedrag van bijv. 1000 naar Holding. en vervolgens leende de holding die 1000 aan de werkmaatschappij. Dus graag wil ik het volgende weten gezien vanuit de werkmaatschappij: Hoe boek ik die lening die mijn werkmaatschappij is aangegaan met de Holding.. ? IN EXACT ?? Ik denk dat de boeking: Bank Aan/ Lening (...) Beheer BV (Dat is mijn holding naam)
 4. Beste HL-leden, Afgelopen maand heb ik met een vriend van mij een Flex BV opgericht met als constructie: ieder persoon zijn eigen BV (Holding) en beide zijn we eigenaar van een werkmaatschappij (30/70) Weet iemand hoe ik de oprichting kan boeken in Exact online, indien we respectievelijk 30 en 70 hebben gestort vanuit onze holding in de werkmaatschappij? Of iemand tips hoe en waar ik kan leren om met exact online kan werken? Alvast bedankt
 5. Beste Joost, Erg bedankt voor je reactie/antwoord. Dus als ik het goed begrijp indien je geen bedrijfsmiddelen en geen Stakingsregelingen heb je per saldo geen stakingswinst of verlies. Volgens mij was ik nog een stap vergeten in dat lijstje van mij: - de eind afrekening van de OB? als het goed is moet ik van mijn voorraad die ik per ultimo balansdatum heb de reeele waarde vaststellen en daarover btw afstaan aan de fiscus? indien me voorraad dus daad werkelijk een waarde heeft van 580 en het zijn gewoon luxegoederen. moet ik in verband daarmee 121.80 betalen, uitgaande van 21% tarief. (omdat deze voorraad naar mijn prive gaat) ++++ Uiteraard de verschuldigde OB vanaf me laatste kwartaal aangifte? Indien er andere leden van HL opmerkingen hebben lees ik die graag !!
 6. Beste forum leden, Per 1 december 2012 willen wij, in naam van een VOF bestaande uit totaal 2 vennoten, onze onderneming staken. Deze was het zelfde jaar in April opgericht (dus we hebben het 8 maanden volgehouden) Heb me al een beetje georienteerd op het gebied van staking van een vof. Helaas geven de meeste posten niet de informatie die ik graag wil. De meeste gaan of over voortzetting van de vof in andere vorm of door andere vennoten, of er komt bij de staking iets anders kijken dan bij mij het geval is. Het volgende wil ik duidelijk maken: Onze activiteiten waren het importeren van goederen en deze te verkopen aan consumenten. (Belangrijk is om te weten dat we geen site hebben, en ook geen winkel. We hebben contracten gesloten met webwinkeliers die onze goederen tegen een bepaalde vergoeding worden aangeboden op hun site. Bij de staking moet je het volgende doen (heb ik begrepen, klopt dat?) - uitschrijven handelsregister - per brief afmelden bij de belasting dienst - berekenen van de Winst/verlies over de bedrijfsactiviteiten tot aan je staking? - berekenen van de stakingswinst - Uiteindelijk afrekenen met de fiscus - En later de eventuele winst uit onderneming en de stakingswinst aangeven in de inkomsten belasting 2012 NU is mijn vraag hoe berekenen wij ons stakingswinst? Onze Debet zijde balans bestaat uit: Voorraad 580 euro en liquide middelen van 13.000 euro. Credit zijde is alleen eigenvermogen dan van 13.580 Verder was onze investering in het begin van de onderneming 4000 per persoon. Winst verdeling is 50/50. We maken geen gebruik van goodwill, de stille reserves, de fiscale reserves en de desinvesteringsbijtelling. Als er onduidelijkheden zijn of vragen ik hoor ze graag!
 7. Om jullie even op de hoogte te houden, en misschien handig voor mensen die met de zoekfunctie hier terecht komen: Met veel bedrijven uit dit topic hebben wij contact gehad maar de eerste reactie was voor ons het beste! Metmeer (en contactpersoon Lars Roubroeks) zijn zeer gedreven en hebben erg veel kennis van zaken. Ziet ernaar uit dat wij met hen in zee gaan dus. Lars kwam tijdens het gesprek direct al met allemaal ideeen, precies wat ik verwacht van een goede webshop bouwer! Ook hebben zij alle kennis in huis zodat er zo goed als niks extern ingekocht hoeft te worden. Heel erg bedankt voor je tip dus! Groetjes
 8. Dat topic heb ik inderdaad gelezen en heb er veel nuttige tips uit gehaald. Onder andere dat je alles tot in de detail moet vastleggen wat je wilt hebben voor webshop/website, om problemen te voorkomen. Daar zijn we dan op dit moment dus ook druk mee bezig. Toch bedankt!
 9. Iedereen bedankt voor de reacties tot dusver! Tips zijn duidelijk, ik moet dus gewoon offertes (blijven) aanvragen en dan in zee gaan met een bedrijf waarmee ik een klik heb. Maar daar ligt ook direct het probleem, bij welke bedrijven zal ik offertes gaan aanvragen? Ik heb al enkele links gekregen, dank daarvoor! Daar ga ik zeker binnenkort als de rust in de zaak is gekeerd contact mee opnemen. Maar verdere tips zijn zeker welkom! Vooral van bedrijven waar jullie dus goede ervaringen mee hebben. Fijn om te horen dan 10.000 een goed budget is voor een duidelijke webshop. Er zijn inderdaad zat bedrijven die het voor een heel stuk minder kunnen doen maar wij willen het direct gewoon goed hebben. Dus veel contact met de websitebouwers (= meer uren die erin gaan zitten = hogere prijs). Wij weten uiteraard dat we er met een alleen een webshop nog lang niet zijn. Je kan dan nog zo'n goede webshop hebben, als er dan geen bezoekers komen heb je er inderdaad weinig aan! Maar daar hebben wij uiteraard rekening meegehouden en ook redelijk budget voor. (zowel voor adwords, als affiliatie en andere advertentiekanalen). Mijn vraag is nu dus heel simpel: Kunnen jullie doorgaan met het opnoemen met webshopbouwers waar jullie goede ervaringen mee hebben? Dan kunnen wij een selectie maken en er offertes gaan aanvragen. Het liefst objectief. We zullen jullie ook op de hoogte houden van hoe het is gegaan uiteindelijk. Zo hebben wij wat aan jullie ervaringen en andere lezers van dit topic ook wat aan de onze:) Alvast bedankt!
 10. Hallo allemaal, De plannen beginnen steeds concreter te worden! Naast ons huidige bedrijf willen we ook een webshop laten bouwen. Heb al de hele avond diverse sites bekeken en gisteren offertes aangevraagd maar er zijn zoveel bedrijven die dit doen. Veel werken met een template waar wijzigingen aan worden gebracht, anderen weer met een compleet eigen design, of dat zeggen zij in ieder geval. Wij hebben een redelijk budget voor de webshop (10.000, wat meer of minder kan ook) maar dan verwachten wij ook een top webshop, zonder al teveel problemen. Enkele eisen die wij hebben: -Dagaanbieding -Custom Design -Koppeling met boekhoud programma -Orders automatisch in bijvoorbeeld een excelbestand onder elkaar. -Op maat gemaakt dus -Magento Waar hebben jullie je webshop laten bouwen? Ik heb erg veel negatieve dingen gelezen over webshopbouwers (onder andere op dit forum) en wil dat graag voorkomen. Dus ik hoor graag tips van goede (magento) webshop bouwers. Het liefst natuurlijk gewoon objectieve ervaringen. Alvast bedankt allemaal!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept