Eucalypta

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eucalypta

  1. Nee, een product toevoegen of tekst e.d. kunnen we uiteraard allemaal zelf. Het CMS is dus geen probleem. Het ging zich inderdaad meer om functionaliteit e.d. Maar we zijn er inmiddels dus wel uit. Toch bedankt voor je reactie!
  2. Eigenwijs is goed ;D ;D ;D Ik hou daar wel van! Mijn eisen omtrent Wix zijn volgens mij verkeerd begrepen. Wix voldoet inderdaad totaal niet, temeer omdat zelfs bij betaling er ergens in je URL een # wordt tussen geplaatst. Dat is uiteraard rampzalig wanneer men professioneel bezig is. Ik ben zelf met meerdere sites bezig en ik heb er 1 laten ontwikkelen die echt helemaal zo is ingericht dat ik alles zelf kan aanpassen en waarbij de betreffende developer zichzelf eigenlijk buitenspel zet. Maar dat loopt uiteraard tevens flink in de papieren... We blijven voorlopig dus gewoon bij Joomla en onze developer vooral ook omdat onze webshop het eigenlijk goed doet. Dus wat dat betreft hebben we geen klagen...gelukkig. Het was eigenlijk meer dat we een manier zochten om niet telkens een beroep hoeven te doen op de developer.
  3. Ten eerste even een kleine verontschuldiging voor mijn ontzettend late reactie! Er kwamen wat persoonlijke omstandigheden tussen...daarna in de vergetelheid geraakt. In ieder geval allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties...wel ben ik het met o.a. Ward eens dat het nu te technisch wordt. Ik dacht, misschien wat simplistisch, dat de regels voor een goed functionerende website vaststaan, net zoals vast staat dat 1 en 1, 2 is en dat er om die reden veel programma's zijn die zouden kunnen afvallen omdat ze niet meer voldoen aan de huidige normen. Het CMS beheer is het probleem dan ook niet, dat kunnen we prima zelf. Maar het ging zich erom dat je dan toch vaak een beroep moet doen op een developer. En uit jullie reacties blijkt wel dat de ene developer een heel ander antwoord kan geven dan de andere... Het is dan ook behoorlijk lastig om als leek de goede developer eruit te halen.
  4. Aha...Peter... weer wat bijgeleerd. Thnx! Ik was namelijk in de veronderstelling dat dit wel grotendeels afhankelijk was van de specifieke software die die HTML genereert. Dat gezegd hebbende....hoe kijken jullie dan tegen Concrete5 aan?
  5. Bedankt Richard voor je overzicht. Erg interessant om die verhoudingen eens te zien. Ook bedankt Bob de webbouwer voor je heldere uitleg over voor en nadelen. Jochem...de SEO zal beslist veel uitmaken maar het is lastig om hiermee te spelen als je daarvoor telkens een webdeveloper in moet schakelen. Ik zoek dus inderdaad een optie waarmee we zelf zoveel mogelijk kunnen aanpassen. Bij de betaalde versie van Wix kun je je URL wel aanpassen maar Wix zet er een # tussen. Dat schiet dus inderdaad niet op.
  6. Nee, het gaat zich niet specifiek om de webdeveloper die er nu is. We willen hem gewoon wat minder nodig hebben ;-) Tevens ben ik ook van mening dat Joomla wel zijn beste tijd heeft gehad? Of vergis ik me daarin? Het lijkt er nl. op dat andere (gratis) versies van onze website het beter doen in de Google resultaten dan onze professionele website?
  7. Dankjewel voor de lijst, Ward! Velen zijn ons bekend maar er zitten er enkele tussen die we nog niet gezien hebben. Ik ga er eens tussen snuffelen.
  8. We zitten al enkele jaren in de verkoop van relaxfauteuils. Het probleem bij de betaalde versies is vaak dat er een limiet aan de uploadmogelijkheden zit, of dat de uitstraling flink te wensen overlaat. Zoals gezegd, is wix.com eigenlijk een prima optie ware het niet dat je hier dus met een .com domein zit met een # in je URL. En van de webdeveloper willen we dus grotendeels af...
  9. Dankjewel Mikky voor je tip. Daar had ik al tussen gekeken maar daar komt toch allemaal vrij technische kennis bij kijken en die kennis hebben we helaas zelf niet in huis.
  10. Wij hebben een website voor een webshop. Momenteel loopt deze over Joomla...maar we zijn op zoek naar andere mogelijkheden omdat wij telkens een webdeveloper nodig hebben voor de aanpassingen en dit loopt nogal in de papieren. Nu zijn er 'kant en klare' websites te vinden zoals bv Jouwweb...maar deze heeft niet z'n mooie uitstraling en kent zijn beperkingen. Wix.com heeft daarentegen wel hele mooie versies maar daar krijg je een # in je URL (ook bij betaling). Daarbij is het een .com waar wij op zoek zijn naar een .nl domein Wij zijn dus op zoek naar zoiets met de uitstraling van Wix.com maar met mogelijkheid tot het uploaden van behoorlijk wat bestanden en dan uiteraard met een schoon .nl domein. Kunnen jullie tips geven? Bvd [verandering: titel]
  11. Nou, de ontwikkelingen volgen zich nu snel op. Net een schrijven binnen van het bureau waarin ons 'aangeboden' wordt 15% van het totaalbedrag ineens te ontvangen tegen finale kwijtschelding van het restant. Ben nu dus bezig met een lijstje klanten en we gaan ism deurwaarder beslag leggen waar we kunnen. Nogmaals bedankt voor al jullie tips, advies en goede raad
  12. @Y Happy Level Ik weet niet of we daar iets mee bereiken. Is waarschijnlijk meer om druk ietwat op te voeren. We hebben geprobeerd om hun nog eenmaal de kans te geven op een betalingsregeling volgens onze voorwaarden. Dit heeft de rechter ook zo bepaald in het vonnis. Maar ook dat leggen ze naast zich neer. Ik vind het ronduit shocking dat een dergelijk bureau dit aan zijn klanten adviseert. Maar goed.... de volgende stap zal worden ingeleid. Dankjewel voor de link!
  13. @Branko Collin Je schrijft "Wat de kosten van de deurwaarder betreft, je moet je advocaat vragen om de rechter om toestemming te vragen de nakosten te verhalen op de schuldenaar. Wist niet dat dit eventueel mogelijk was. Bedankt voor de tip! @Steven K O??? Dat kan??? Is dat dan een soort derdenbeslag? Ik weet inderdaad dat hij klanten heeft (en ook wie het zijn) waar hij vaste, wekelijks terugkerende opdrachten krijgt. Ben op dit gebied een vreselijke nitwit...misschien maar goed ook :P
  14. We zijn er nu druk mee bezig om uit te zoeken. We hebben het schuldhulp bureau in kennis gesteld dat hun schadeplichtig zijn als ze het vonnis tegenhouden. Er schijnt een brief naar ons onderweg te zijn van dit kantoor, deze zou vandaag binnen moeten komen. We wachten deze even af en anders zal morgen inderdaad de deurwaarder opnieuw ingezet worden. Bedankt voor jullie reacties en ik zal jullie op de hoogte houden van verloop. Groetjes,
  15. Beste Highio, Een deurwaarder kost ook weer geld. Stel wij leggen beslag op een bankrekening en deze heeft een negatief saldo. Geld kwijt en weer opnieuw kosten voor deurwaarder betalen? Dat is toch een gebed zonder einde? We hebben al zoveel verloren en weten even niet wat wijsheid is.
  16. Hallo TheoInteron Volgens mij niet. Daar dreigen ze trouwens wel telkens mee. Maar het incassobureau zegt dat een inbeslagname via bank alleen zin heeft als hier ook geld op binnenkomt omdat het een momentopname is. Nu weet ik dat de tegenpartij hun facturen indient bij een factoringcompany. Deze betaalt hun dus uit en int dan de facturen bij de bedrijven. Kun je op zo'n factoring geen beslag laten leggen? Ik snap namelijk niet waarom ik naar de rechter ben gestapt als dat geen enkele invloed heeft?
  17. Hoi Allemaal, daar ben ik weer De uitspraak van de rechter is dus geweest maar tegenpartij houdt zich nog steeds niet aan een betalingsregeling. Nu zegt de tegenpartij dat hun niets meer aan ons mogen betalen van het schuldhulpbureau ??? Mag een schuldhulpbureau een gerechtelijke uitspraak zomaar naast zich neerleggen?
  18. Even een update... Naar aanleiding van jullie reacties heb ik gelijk een incassobureau ingeschakeld die op zijn beurt snel door had dat hij te maken had met een wanbetaler. De tegenpartij bleef afspraken maken om zich er vervolgens niet aan te houden. Dit is ook gebeurd onder toeziend oog van de rechter. De rechter heeft dan op 4 maart besloten het vonnis in zijn geheel aan ons toe te kennen omdat ook deze inzag dat wij geen andere mogelijkheid hadden dan de rechtsgang te zoeken. De kosten voor rechter en deurwaarder liggen nu dus ook bij de tegenpartij. We moeten hun nu nog 1 keer de mogelijkheid tot een betalingsregeling geven, op onze voorwaarden....anders mogen we andere mogelijkheden zoeken (zoals beslag).
  19. Tsja...Y Happy Level waarschijnlijk heb ik mijn eigen vraag al beantwoord ;) In ieder geval bedankt voor jullie reacties...
  20. De brief die ik heb ontvangen is inderdaad van een schuldhulpbemiddeling. Hierbij de begeleidende tekst; "Bovengenoemde heeft zich tot ons gewend met het verzoek te komen tot een oplossing voor de slechte financiële situatie waarin het bedrijf zich momenteel bevindt. In opdracht van gemeente ... vindt een onderzoek naar de levensvatbaarheid van het bedrijf plaats. Op basis hiervan zal de gemeente een financiële oplossing bieden in het kader van de regeling Bbz waarbij openstaande vorderingen afgehandeld zullen worden. Wij verzoeken u ons een overzicht van de openstaande vordering(en) te sturen en in afwachting van bovenvermeld onderzoek geen verdere incasso maatregelen met betrekking tot deze vordering(en) te treffen. Wij verwachten het onderzoek ongeveer twee maanden in beslag zal nemen. Met cliënt is afgesproken, dat vanaf heden alle lopende verplichtingen voldaan worden, zodat er tussentijds geen nieuwe schulden ontstaan. Zodra wij uitsluitsel hebben omtrent het onderzoek nemen wij contact met u op met betrekking tot de afhandeling van uw vordering." Hiermee ben ik persoonlijk natuurlijk echt niet geholpen....en heb ook niet veel vertrouwen in de uitkomst aangezien ik geen vertrouwen heb in de betreffende personen. Helaas heb ik dat ook niet in zo'n bureau....die zijn ingeschakeld om deze personen te helpen. Ik denk dus eigenlijk dat ik misschien meer kans maak op mijn geld als ik persoonlijk druk uit blijf oefenen. De tegenpartij vindt het nl. wel makkelijk zo'n bureau....dan hoeven ze niemand meer te woord te staan, alles wordt voor hun geregeld en uit handen genomen en waarschijnlijk veel schuld kwijtgescholden. En ik heb niet zo veel zin om daarin mee te gaan. Het verhaal zou anders zijn als de tegenpartij niet betaald was geworden door opdrachtgevers...dan had ik nog begrip gehad. Maar deze partij heeft het geld ontvangen maar in zijn zak gestoken. Ik vraag me dus echt even af wat nu wijsheid is...?
  21. Dank voor de snelle reacties. Ja, ik heb een schrijven van een schuldhulp bureau die nu gaan bekijken of zijn bedrijf levensvatbaar is of niet. Dit onderzoek duurt 2 maanden en er wordt betalingsuitstel gevraagd. Vanmorgen even telefonisch boos op de betreffende personen geworden en nu ontvang ik het volgende schrijven... "Wij hebben geen slechte bedoelingen we willen alleen een snelle oplossing voor het probleem. daarom zijn wij naar bbz gestapt . Daar is het verhaal doorgewezen naar ... . deze partij zorgt voor de afhandeling van alles zodat iedereen krijgt wat hem toekomt. welnu zijn er 2 opties 1 we halen jullie uit de regeling en gaan op de huidige voet verder met 160 euro per week 2 we laten de regeling doorgaan met 50 euro in de week en het restant wordt via bbz betaald op snellere wijze ." Huh?!? nu snap ik er helemaal niets meer van. Eerst geven ze door aan het betreffende bureau dat wij 1 van de schuldeisers zijn en nu willen ze ons eruit halen? Kan dit zomaar? Hun bepalen dit nu toch niet meer aangezien ze het uit handen hebben gegeven? Op zich heb ik interesse in optie 1 want ik heb niet veel vertrouwen in het bureau...daar staan we waarschijnlijk achteraan op de lijst. Vooral ook omdat ik heb begrepen dat aan overheidsinstanties (belasting e.d.) voorrang wordt verleend vwb afbetalingen? En nee...er zal waarschijnlijk verder niets te halen zijn. Dus bij beide opties weet ik niet zeker of ik iets terugkrijg en hoeveel.
  22. Hallo allemaal, Een klant waarvoor wij charterdiensten hebben uitgevoerd betaalde zijn rekeningen niet. Na veel druk van onze kant (en om het netjes proberen op te lossen, zoals iedereen adviseert terwijl ik hem het liefst even thuis zou gaan bezoeken) is er een betalingsregeling ontstaan. Deze is ineens gestopt en nu blijkt dat hij de bbz heeft ingeschakeld en uitstel van betaling is aangevraagd. Het gaat om een behoorlijk bedrag dat ook voor ons onmisbaar is. Wat kan ik nu nog doen? Of is het weer n gevalletje daders worden geholpen en slachtoffers in de steek gelaten? Het kan toch niet zo zijn dat hij nu wordt geholpen na overal schulden te hebben gemaakt en dat wij als gevolg hiervan ons dadelijk ook bij de gemeente moeten gaan melden? Ik zoek dus enig advies over wat nu mijn opties nog zijn? MVG
  23. Aha..Hartstikke bedankt voor de hulp! Groetjes, Ida
  24. @Joost Inderdaad denk ik aan een dergelijke opzet. En ook aan het aftoppen e.d. is gedacht. De vraag is nu hoe ik dit schriftelijk dicht kan zetten. Geldt een zgn. participatieovereenkomst, zoals eerder vermeld door Nico, ook voor eenmanszaken? Of moet ik naar een ander soort overeenkomst zoeken? Ik zou graag willen weten of er voorbeelden zijn die ik kan aanhouden? In ieder geval alvast bedankt voor jullie tips. Groetjes, Ida
  25. Thnx voor de snelle reaktie! Daar zit hem dus de moeilijkheid. Een Commanditair Vennootschap komt niet in aanmerking. Dit is al onderzocht. Ik zal proberen er iets dieper op in te gaan...want ik begrijp je 'kritiek' punten heel erg goed. Ik heb 2 partijen (inderdaad in directe omgeving) die mij geld 'geschonken' hebben om te kunnen starten. Ik heb het hier nu over een 'schenking' omdat in het geval dat dit bedrijf echt niet gaat lopen, of om welke reden dan ook stopt onder mijn beheer, de partijen dit geld dus ook echt kwijt zijn en hier geen aanspraak op kunnen maken. Ik wil hier een bepaalde winstdeling tegenover zetten bij goed verloop van dit bedrijf. Doordat het hier een eenmanszaak betreft weet ik ook dat ik dus schriftelijk moet vastleggen wat deze winstdeling exact inhoudt. Maw zorgen dat hierin goed beschreven staat over welke 'winst' dit percentage zou moeten gelden dus na aftrek van investeringen, kosten, BTW, eigen onderhoud en ga zo nog maar even door... Alleen is de vraag dus als wij dit uitgebreid schriftelijk vastleggen of dit dan ook rechtsgeldig is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.