Jump to content

BartjeF

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Higherlevel.nl :)
 1. Nuttige feedback. Dank je wel. Ga hier mee aan de slag!
 2. Ik heb inderdaad al een lijst van 50 makelaars en hun mailadressen. Ik ben ook zeker bereid om hier tijd in te steken. Denk je dan dat een telefoontje of mail voldoende is? Mijn inschatting is dat ik beter kan bellen met de vraag of ik mijn idee mondeling mag toelichten.
 3. Helder en begrijpelijk. Toch heb ik persoonlijke motieven om dit wel te gaan verkennen. Vandaar mijn initiële vraag over het marktonderzoek. Ik waardeer de vragen die je stelt. Kun je ook advies geven over de benadering van mijn doelgroep
 4. Ik weet niet zeker of ik het direct een probleem moet noemen. Meer een extra mogelijkheid. Mijn dienst brengt makelaar en potentiële koper sneller dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat een makelaar een potentiele koper actief kan benaderen in plaats van passief zoals bij Funda (een makelaar moet wachten totdat een potentiele koper contact opneemt) En tegen welke prijs? Wat bedoel je hier precies mee?
 5. Uit het onderzoek moet ook blijken hoe ik de dienst ga aanbieden. Nu denk ik nog in de vorm van een app voor de woningzoekende en een web-applicatie voor de makelaar. Dit heeft verscheidene redenen die ik nu zelf bedenk. Maar het onderzoek kan uitwijzen dat dit anders moet. Makelaars kunnen een abonnement afsluiten voor gebruik van de dienst. Voor de woningzoekende denk ik aan een gratis app en een betaalde.
 6. Al typende merk ik dat ik het lastig vind om een goede intro te geven. Ik trap dus maar gewoon af. Ik heb een idee en ben deze de afgelopen dagen aan het uitwerken. Naar aanleiding van deze column: https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/629 probeer ik vat te krijgen op het idee. Deze uitwerking behoeft zeker nog verbetering, maar we zijn onderweg! Mijn doelgroep moet ik nog verder specificeren, maar voor nu zijn dat makelaars en woningzoekenden. Hierbij moet ik zeggen dat de dienst allebei groepen raakt en ik er automatisch vanuit ga dat dit dan ook mijn doelgroepen zijn. Mocht het beter zijn om me op 1 doelgroep te focussen, dan hoor ik dat graag. Mijn idee is een dienst die voor beide groepen voordelen gaat opleveren. Tenminste, zo denk ik nu. Navraag bij woningzoekers en een makelaar levert tot nu toe positieve berichten op. Uiteraard kan ik daar niet op varen en wil ik een gedegen marktonderzoek doen. Is mijn dienst haalbaar!? Over hoe dit marktonderzoek in te steken, zou ik graag jullie advies willen hebben. Na veel lezen zie ik dat je een marktonderzoek erg uitgebreid kunt aanpakken. Omdat ik volgens mij een hele specifieke doelgroep heb, is het mijn idee om vooral in gesprek te gaan met de doelgroep. Ik weet wat de concurrentie is en wil eigenlijk graag weten hoe mijn idee/dienst bij de doelgroep(en) valt. Voor de woningzoekende zie ik bij dit onderzoek volgens mij niet zo snel problemen. Alleen nog de vraag hoe ik makkelijk met een grote groep in contact kom, maar dat is een ander onderwerp. Het gaat me vooral om de makelaars. In eerste instantie zou ik makelaars vooral gaan opzoeken en ook hen het idee/dienst presenteren. Face-to-face uitleggen waarom dit voor hen een voordeel is en wellicht ook al cijfers overleggen uit het onderzoek naar de woningzoekende. Ik vraag me echter af of dit de juiste manier is. Ik kan me namelijk voorstellen dat het presenteren van een idee veel te abstract is waar een makelaar snel nee tegen zal zeggen. Kan ik niet veel beter een goed werkend prototype maken om ze warm te krijgen en te laten meedoen? Nadeel is dat dit waarschijnlijk veel tijd, energie en geld gaat kosten terwijl het uiteindelijk misschien niets gaat opleveren. Of is dat juist ondernemen. Part of the deal, slikken en weer doorgaan! Heel verhaal, maar ik hoop dat het enigszins duidelijk is. Schiet maar waar je schieten kunt. Ik moet nog veel leren. Vraag maar waar het onduidelijk is. En heb je tips, ik hoor ze natuurlijk graag! Groet, Bart
 7. Dag ondernemers! Bij deze wil ik me ook introduceren. Momenteel heb ik een vast dienstverband in het hoger onderwijs, heb ik een lieftallige vrouw en 3 schatten van kinderen. Zoals velen voor mij, ben ook ik de afgelopen jaren vooral een lezend lid geweest. Wel, het is tijd voor verandering! Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen ondernemer pur sang. Ik ben er niet mee opgegroeid en heb hier ook geen opleiding voor gedaan. Wel loop ik continu met ideeën in mijn hoofd over van alles en nog wat. De grote wens is dan ook om een dergelijk idee tot bloei te laten komen. En daar gaat een grote uitdaging voor mij liggen. Ik denk dat ik vaak goede ideeën heb, maar een idee maakt nog geen succesvolle onderneming. Ik vergelijk mezelf wel eens met een bloem. Het zaadje als idee wordt geplant en komt in de daarop volgende weken/maanden tot bloei. Mogelijkheden te over!! Totdat ik de focus verlies, te veel apen en beren op de weg zie en het idee uiteindelijk uitgebloeid is. Ook nu denk ik een mooi idee te hebben met potentie. En daar wil ik deze keer werk van maken. Aanpakken, doorzetten en er voor gaan. Hierover zal ik hier zeker nog genoeg vragen gaan stellen. Ik leer hier al veel en zal nog ontzettend veel meer gaan leren Groet, Bart
 8. Dank voor jullie bijdrage! In mijn geval zal de prijs zeker boven de €454 liggen. Nog enige nuance in de speluitleg van 'S. van de Griek'. De speler kan zelf niet bepalen op welk moment de pixels zichtbaar worden. Deze worden direct na aankoop van een item zichtbaar. De speler kan zelf bepalen op welk moment er een poging wordt gedaan om te raden wat er op de afbeelding staat. Toch zie ik wel in dat het verstandig is om nog ruggespraak te houden met een jurist op dit gebied.
 9. Ik denk niet dat ik een vergunning moet gaan aanvragen voor een gewoon kansspel. Als ik de voorwaarden lees "Het is verplicht om de opbrengst van de loterij te besteden aan doelen van algemeen belang. Voorbeelden hiervan zijn: de bouw van een nieuw clubgebouw, dakrenovatie van een kerk of de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten voor een muziekvereniging. De opbrengst van de loterij mag geen commercieel of particulier belang (eigen gewin) dienen. " Het zal dus onder de noemer 'promotioneel kansspel' moeten vallen. Hier is namelijk geen vergunning voor nodig. Lees 'promotionele kansspelen'. Als ik dit zo lees dan lijk ik prima aan de gedragscode te kunnen voldoen.
 10. Is er anders iemand die mij kan zeggen waar ik mijn concept kan laten doorlichten zodat deze voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden. Moet ik dan inderdaad bij een jurist zijn die gespecialiseerd is op het gebied van kansspelen of zijn er nog andere instanties die mij kunnen helpen.
 11. Heb ik reeds contact mee opgenomen. Dit was hun antwoord "Allereerst wil ik aangeven dat de kansspelautoriteit geen goedkeuring of instemming kan geven met betrekking tot (spel)concepten of ideeën. Of het spel dat u wilt organiseren een kansspel is, hangt uiteindelijk af van de uitvoering van het spel (dus hoe het in de praktijk vorm heeft) en de omstandigheden waaronder zo’n spel wordt uitgevoerd. Dit blijft ter beoordeling van een rechter, daarom kan de kansspelautoriteit daar geen uitspraak over kan doen. U zou daarom kunnen overwegen een juridisch adviseur in de arm te nemen om uit te zoeken of uw concept voldoet aan de wet- en regelgeving. Hieronder geef ik u graag wat algemene informatie. Er is sprake van een kansspel indien er gelegenheid wordt gegeven om mee te dingen naar (kans te maken op) prijzen en premies. Een spel is een kansspel indien de spelers een prijs of premie kunnen winnen en zij geen overwegende invloed op de uitkomst van het spel hebben. Inleg is hierbij geen vereiste. U kunt ook gratis deelnemen aan een kansspel. " Ik zit voornamelijk met de vraag of ik het volgens mijn concept mag uitvoeren, ook al is het een promotioneel kansspel.
 12. Allen, Naar veel zoeken op google en dit forum ben ik over gegaan tot het plaatsen van mijn vraag op het forum. Ik ben bezig met een webconcept waarbij een bezoeker van mijn website een item kan kopen en hier reclame voor zichzelf aan kan koppelen. Deze reclame is in de vorm van een verwijzing naar een eigen website. Het item dat men koopt kan in prijs varieren van €3 tot ongeveer €15. Ik zal niet te veel in details treden over bovenstaande, maar laten we zeggen dat dit het hoofddoel is van de website. Nu wil ik ter promotie een spel aan mijn website koppelen. Het spel zal ik beschrijven: Er is een afbeelding, bestaande uit 25000 pixels. Deze afbeelding is niet zichtbaar. Iemand die een item koopt van de website, krijgt de mogelijkheid om te raden wat er op de afbeelding te zien is. Het aantal euro's wat men betaalt voor een item, is ook het aantal pixels dat zichtbaar wordt in de afbeelding en is ook het aantal keren dat iemand mag raden wat er op de afbeelding staat. Stel ik koop een item voor 7 euro, dan worden er 7 pixels duidelijk op de afbeelding en mag ik 7x raden. Het moment dat ik een poging doe om te raden mag ik zelf uitkiezen. Pixels die zichtbaar worden, blijven zichtbaar. Oftewel, hoe langer je wacht des te duidelijker wordt de afbeelding maar ook des te groter wordt de kans dat iemand anders het raadt. Wanneer iemand het juist raad, stopt het spel direct en krijtgt de winnaar bericht. De prijs is een geldbedrag. Ik hoop dat het concept duidelijk overkomt. Ik zit vooral met de vraag of dit een kansspel is. Iemand heeft geen invloed waar de pixels zichtbaar worden. Dit gaat willekeurig. Iemand heeft wel invloed op het moment dat er geraden wordt. En wanneer dit een kansspel is, kan ik dit dan op deze manier inzetten als promotioneel kansspel? Ik heb contact gehad met KVK om een advocatenspreekuur te bezoeken maar ze zeggen dat dit te specifiek is. Verder is er voldoende te lezen over promotionele kansspelen en waar je aan moet voldoen. Ik heb het idee dat ik daar prima aan kan voldoen, het is alleen de definiering van dit spel. Voordat ik inderdaad met een specialist op dit gebied om tafel ga, zou ik graag nog gebruik van de expertise op dit forum gebruik willen maken. Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept