Jump to content

HJdeGroot

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. HJdeGroot

  Boekhouder

  Mensen toch, Mijn vraag is niet bedoeld om iemand of elkaar te kwetsen. Ik wil gewoon weten waar ik het beste op kan letten bij het nemen van een boekhouder. Het leek me gewoon raar dat de boekhouder waar we waren niet eens onze zakelijke bankafschriften nodig had. Hij moet toch de debiteuren en crediteuren kunnen afstrepen. Ook moet hij toch weten wat er is ontrokken en is gestort. En ook nog eens zei dat we zoveel mogelijk bonnen moesten aanleveren, dus van zowel prive als zakelijke aankopen. Vandaar mijn twijfel. Ik weet dat hier veel deskundigen op het Forum zitten die mij al eens eerder hebben geholpen. Mij is altijd geleerd dat er geen domme vragen bestaan.......
 2. HJdeGroot

  Boekhouder

  Owja, hij gaf ook nog aan dat we alle bonnen konden bewaren. Daarmee bedoel ik van de AH tot aan de Ikea, ook prive aankopen. Als ik op de belastingsite kijk lijkt me dit ook niet te kloppen. Wie kan ons wat tips mee geven waar we naar moeten kijken betreft een boekhouder; - Wat aan te leveren - Welke kosten zijn zakelijk aftrekbaar En bijvoorbeeld een bon van de action (aanschaf mappen), mogen we die wel aftrekken of moet er een BTW bon van zijn. De medewerker wou namelijk geen BTW bon schrijven.
 3. HJdeGroot

  Boekhouder

  Wat bedoel je met bak? :) Maar je begrijpt ons standpunt? Maar hij moet dan toch ook ons ondernemersvermogen kunnen bepalen aan de hand van priveontrekkingen en stortingen?
 4. HJdeGroot

  Boekhouder

  Oke, bedankt. Het leek ons gewoon vreemd. De man moet toch weten wat er binnenkomt en uitgaat op onze zakelijke rekening betreft de balans. Hoeft hij bijvoorbeeld ook niet te weten wat wij opnemen aan geld voor ons zelf?
 5. HJdeGroot

  Boekhouder

  Beste leden, Wij zijn op zoek gegaan naar een boekhouder voor onze VOF. Nu twijfel ik erg aan een boekhouder waar we gister waren. Hij gaf aan dat hij alleen de inkoop- en verkoop facturen nodig heeft en niet onze zakelijke rekening. Hier klopt toch iets niet of wel. Waarom hebben we dan een zakelijke rekening?
 6. Ik weet voldoende heren. Mijn dank is groot!
 7. Wie o wie kan mij dit bevestigen? Ik wil graag weten of we de oldtimer nu wel of niet mogen de activeren. Heb ook navraag gedaan bij de BD, deze wisten mij niet te helpen. Stel we mogen hem wel activeren, de dagwaarde is 2500 euro. Moet deze dan ook voor 2500 op de balans geactiveerd worden? Bij aanschaf is er geen BTW teruggevraagd. Mag je dan geen gebruik maken van de 1,5% bijtelling? En moet dit over de bruto cataloguswaarde? Het is namelijk moeilijk te achterhalen wat de oorspronkelijke waarde is van een auto van meer dan 44 jaar oud. Stel de auto wordt geactiveerd, mogen we dan alle tank- en onderhoudsbonnen inboeken als kosten en de BTW terugvragen? Excuses voor mijn ongeduld
 8. Er wordt denk ik zo'n 5000 zakelijk km gereden. Prive wordt er overigens wel meer gereden ( zo'n 10000) Kosten komen uit rond de 2500 op jaarbasis ( alle tankbonnen en onderhoudsbeurten). Prive wordt dan: 5000*0.19= 950 Zakelijk: 2500-875= 1625 Voor de I.B. is het dus voordeliger. Nu de BTW: Wat belangrijk om te weten is of we de bijtelling tegen 2,7% of tegen 1,5% moeten berekeken. Overigens mogen we echt alle tankbonnen meenemen? Of moet dit ook nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook ben ik wel benieuwd of het wel mag. Dhr. Dings gaf namelijk aan dat je in veel gevallen helemaal geen oldtimer op de zaak mag zetten.
 9. Omdat de bijtelling voor de I.B. erg laag is ( 35%*2000) = 875,- Verder kunnen we dan wel alle tankbonnen- en onderhoudsbonnen fiscaal aftrekken en de btw terugvragen. Of zit ik er nu totaal naast? Wanneer de oldtimer geactiveerd wordt mag je dan nog wel afschrijven? ( auto is immers al 44 jaar en eigenlijk al afgeschreven)
 10. We houden geen gereden km bij. Dit houdt in dat we 2000x 35% moeten gaan betalen neem ik aan ( over een heel jaar gezien) Verder geef je aan dat we dus eigenlijk geen oldtimer op de balans mogen activeren. Veel andere freelancers doen dit wel, ook door advies van hun boekhouder. Je maakt me nu aan het twijfelen. Wat betreft de BTW bijtelling ben ik nog wat te weten gekomen. Ik zag dat wanneer je bij aanschaf geen BTW hebt teruggevraagd je gebruik mag maken bij een percentage van 1.5% * bruto cataloguswaarde. Klopt dit? Bedankt voor je tijd en antwoord!
 11. Beste leden van dit forum, Ik ben bezig met onze winst- en verliesrekening te controleren. Nu kom ik enkele problemen tegen. Probleem 1: Voor een opdracht zijn we naar Oostenrijk gereist met de bus. Wij zijn ingehuurd door een bedrijf om een stukje te schrijven over een ski-piste. Als kosten hebben we hier gemaakt: - de busreis - ski-pas - hotel- en lunchkosten. Nu weet ik dat de hotel- en lunchkosten maar voor 73,5% aftrekbaar is ( inclusief het BTW bedrag) Mijn vraag is of dit ook geldt voor de busreis- en ski-pas, of is dit 100% aftrekbaar? Probleem 2: Wij willen graag een oldtimer op de zaak activeren. Ik weet dat de bijtelling over de dagwaarde berekend mag worden. Op dit moment is het nog een prive auto. De dagwaarde is op dit moment 2000 euro. Wanneer we de auto morgen gaan activeren moet dit dan ook tegen de dagwaarde? Omdat we een VOF hebben rijdt mijn compagnon in de auto. Hij rijdt er ook prive in. Wordt zijn I.B. bijtelling voor 2012 dan 25% van 2000 /365 dagen x aantal gereden dagen in 2012? Wat wordt de berekening voor de BTW bijtelling? Ik las namelijk dat dit niet meer via de I.B. bijtelling berekend wordt maar via de bruto cataloguswaarde x 2,7%. Geldt dit ook voor Oldtimers? Dan is mijn laatste vraag: Omdat we nu nog 1x per jaar aangifte O.B. moeten indienen hebben we een heel bedrag apart staan op onze zakelijke spaarrekening. Valt dit bedrag bij de aangifte I.B. ook onder box 3, of gedt dit alleen voor priverekeningen. Ik dank jullie alvast! Groeten Henk Jan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept