Dennis van Orsouw

Junior
  • Aantal berichten

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dennis van Orsouw

  1. Dat ga ik zeker doen. Mensen die ik vertrouw om me heen verzamelen waarbij we dingen kunnen delen / uitzoeken. Ik ken zelf wel degelijk mensen die meer dan 10 jaar aan 1 project werken en waarbij het nog niet rond is allemaal. Ondertussen wel al ver gevorderd hoor. Ik heb ook mensen om mij heen die dit vaker gedaan hebben. Die mega projecten van idee tot opening gedaan hebben. Probleem is dat deze mensen snel met je idee zelf verder gaan. Mensen om je heen hebben is niet zoiets als mensen direct alles toevertrouwen natuurlijk. Zeker als je weet dat zij wel het netwerk en kapitaal hebben om het zonder mij te doen :) Dus ik ga later zeker wel naar deze mensen toe, maar nu nog niet. Dit is nog een te vroeg stadium denk ik.
  2. Dank jullie wel voor de goede reacties. Hier kan ik zeker meer mee. Even een paar kleine puntjes van jullie kritiek / opmerkingen. Ik weet dat ieder idee bij iedereen geweldig is. Zo ook bij mij. Maar om verder te kunnen gaan moeten toch wat dingen vooraf onderzocht worden. Het idee is nog zo vers dat er nog geen ondernemingsplan is, nog geen vooronderzoek en dergelijke. Maar alvast een paar stappen hoe te beginnen, waar en bij wie zijn zeer welkom geweest. En nee, ik ga niet hier het complete idee uitleggen. Simpelweg omdat het nog te vroeg is. Ik moet later zeker dingen gaan uitleggen en presenteren, maar dan zijn we al veel verder. Met een periode van 10 jaar bedoel ik dat het misschien wel 10 jaar duurt voordat de deuren geopend kunnen gaan worden. Misschien eerder als alles meezit natuurlijk. Ik ga daar eigenlijk niet vanuit. We blijven in Nederland, alles gaat door vele molens en het idee is nogal abitieus te noemen waardoor vele dingen uitgevoerd moeten gaan worden die nog niet eerder gedaan zijn. Dus daar moeten oplossingen voor gaan komen. Kortom, mijn idee staat nog steeds :) Nu eerst uitzoeken wat ik precies zou willen zien in het complex en hoe dat uit te voeren zou zijn. Eerst grote plannen en ideeen op papier zetten, dan wegstrepen wat echt te abitieus is. Als het goed is, blijft er dan een mooi concept over.
  3. Ik zou wel willen, maar het is een groot project dat enorm veel inspanning zal gaan vergen. Dit is iets wat echt grootschalig moet, dat is juist de eigenschap van het geheel. Fronsen van de wenkbrouwen is goed. Doe ik ook.
  4. Goedemorgen allemaal. Sinds enige tijd loop ik met een idee rond waarvan ik echt denk dat het enorm kan worden. Het is echter zo dat het echt verschrikkelijk grootschalig is wat ik van plan ben. Maar lukt het, dan zijn we de eerste in de wereld waarbij het concept zeker over de hele wereld uitgevoerd zou kunnen worden. Helaas is het een megaproject waardoor de stappen die ik zou moeten gaan doorlopen ook lastig gaan worden. We praten namelijk over tientallen miljoenen aan investeringen. Milieu, innovatie en dergelijke zijn zeker belangrijk in het idee. Het gaat nu nog niet om het idee zelf. Maar meer over de stappen die ik zou moeten gaan doorlopen. Om het idee uit te voeren heb ik namelijk niet alleen verschikkelijk veel geld nodig (investeerders), maar ook erg veel grond waarop gebouwd moet gaan worden. We hebben het over een complex bouwen, parkeren en de complete omliggende infrastructuur. Hoe begin je? Eerst opschrijven wat ik precies van plan ben. Wat zeker meegenomen moet worden en hoe het eruit moet komen zien als het klaar is. Wat de doelstellingen zijn en wat er allemaal in en om het complex mogelijk moet gaan worden. Al die mogelijkheden moeten uiteraard perfect ingericht zijn en dergelijke. Het moet ontworpen worden uiteindelijk. Investeerders gezocht worden, een locatie waar het allemaal kan en mag en nog veel meer. Ik verwacht dat dit een project is van zeker 10 jaar hoor. Dus ik verwacht niet snel een resultaat. Maar wat zijn de stappen, waar kan ik terecht, hoe begin ik het naar buiten te brengen en aan wie?
  5. Wij werken er nu ook een paar weken mee. Bevalt uitstekend. Is wel erg toegespitst op urenschrijven en IT werkzaamheden (met name consultancy). Maar met een paar aanpassingen is het zo in te zetten in een productie bedrijf of een warehouse. Ik heb wat tips gegeven hoe wij normaal gesproken werken. Snelle response en het word ook nog aanpast ook. Zo komen er als het goed is binnenkort wat dingen in die ik voorgesteld had. Jong en gedreven team zit erachter die graag ook kritiek aanhoort en er echt iets mee doet. Niet alleen zij willen een beter product. Is ook belangrijk voor ons als gebruiker natuurlijk.
  6. Ik zal hier eens induiken. Goed idee! Ondertussen ben ik een proefperiode aangegaan met GoFaso. Is een online offerte en facturatiepakket voor signmakers. Inclusief calculaties en dergelijke. Echter tot nu toe erg lastig om te doorgronden. Zeker de calculaties en dergelijke.
  7. Het gaat in dit geval om offertes van spullen die niet op onze website staan. Wij leveren namelijk voor de (meestal zakelijke) klanten ook andere dingen. Wel zelfklevers meestal. Maar altijd maatwerk opdrachten. De ene klant wenst 4000 stickertjes op vel van 2x8cm te hebben. De andere klant 10 spandoeken met ringen om de 50cm en omzoomd. Dit soort opdrachten komen regelmatig langs, maar altijd met andere aantallen en andere maten. De prijzen varieren natuurlijk enorm omdat de prijs niet alleen van de maat afhankelijk is (oppervlakte), maar ook van de afwerking (met of zonder beschermende coatinglaag, op handzame velletjes of los versneden). Voor contour gesneden stickers telt ook nog eens de complexheid van het ontwerp omdat het handwerk is om de stickers te 'pellen'. Ieder stukje dat niet bij de sticker hoort is gesneden door een snijplotter maar wordt er met de hand uit gehaald zodat het uiteindelijke ontwerp overblijft. Supermooi resultaat, maar soms heel bewerkelijk. Dat moeten we vooraf ook goed inschatten. Vandaar dat er voor dit soort offertes eigenlijk niet zoveel standaard dingen zijn. Ik zoek eigenlijk een pakket (online het liefst) waarmee het volgende kan: - Invoeren van offerte's. Liefts zoveel mogelijk standaard regels natuurlijk. Maar ook de mogelijkheid om compleet vrij te zijn met de invoer. - Het systeem moet bijhouden of een offerte bijna verloopt. Dan heb ik de mogelijkheid om erachteraan te bellen bijvoorbeeld. - De offerte moet ook een begeleidend iets hebben. Een soort voorblad. Daarop kunnen we netjes bedanken voor het aanvragen van de offerte, en kort uitleggen wat onze voordelen voor de klant zijn. - Ik moet een offerte kunnen markeren als een 'sale'. - Facturen zijn niet nodig. Omdat bijna alle offertes van nieuwe klanten (nou ja... ze hebben nog niets gekocht...) komen zijn deze NAW gegevens natuurlijk niet bekend in het offertesysteem. Dus als er een manier zou zijn om snel een offerte in te voeren met NAW gegevens direct in de offerte zou perfect zijn. Dus niet vooraf eerst alle gegevens invoeren, dan bij nieuwe offerte de klant kiezen. Zijn eigenlijk al teveel stappen. Let wel, we maken meer dan 20 offertes per dag. Dus het loopt aardig in het invoeren van allen klantgegevens alleen al. En laten we hopen dat hierdoor de ratio van offerte naar order hoger word :)
  8. Hallo allemaal, Ik begin een beetje door de bomen het bos niet meer te zien. Zit namelijk met het volgende: Wij maken per dag vele offertes. Voor bedrijven en particulieren. De inhoud van de offertes is heel divers en we onze producten zijn niet allemaal hetzelfde met dezelfde soort prijzen. Dus iedere offerte is een stukje maatwerk. Maar ik wil het ondertussen graag een heel eind standariseren. Een mooie layout geven en dergelijke. Het resultaat van een offerte hangt uiteraard ook mede af van hoe de offerte opgesteld is en dergelijke. Ook wil ik graag de offertes gaan opvolgen en de klanten de mogelijkheid geven om de offerte op een eenvoudige manier goed te keuren. De meeste offertes zijn van nieuwe klanten die dus nog niet ergens met NAW gegevens ingevoerd zijn. Ik heb al gekeken naar moneybird, maar ik weet niet of dit het voor mij is. Veel pakketten zijn ook vrij groot voor mijn gevoel. Kortom, wie kan mij de goede kant op sturen voor een pakket. Mag een online pakket zijn, maar ook eventueel gehost op onze eigen server.
  9. Ik kwam dit forum gisteren pas tegen, en waarom ik dit niet eerder gevonden heb is mij een raadsel. Wat een geweldige plek om mede-ondernemers tegen te komen die elkaar ook nog eens eerlijk en open willen helpen! Uiteraard wil ik hier graag deel van uitmaken. Maar eerst mezelf voorstellen. Dat is wel zo netjes. Mijn naam is dus Dennis van Orsouw en ben geboren en getogen in Oss. Ondertussen woon ik in het dorpje Kruisstraat (vlakbij de Autotron). Sinds 2003 heb ik een webshop. www.stickerland.nl is de shop. In dat jaar ben ik getrouwd en vlak na mijn trouwen had ik het idee om mijn auto eens 'apart' te maken. Ik had (en heb nog steeds) een bijzondere MR2 turbo en daar moest iets op komen. Stickers dus. Ik zoeken en zoeken, maar niet even makkelijk iets te regelen. Dus .... PING.... idee! Zelf ontwerpen en maken. Kijken wat ik hiervoor nodig had en dat eigenlijk in een impuls aangeschaft (plotters, software, en dergelijke) Ging erg veel fout hoor, maar daar leer je van. Uiteindelijk een mooi ontwerp gemaakt, gesneden en geplot en op de auto gezet. Mensen die mij zagen rijden (vol trots uiteraard) spraken mij aan en wilden ook wel zoiets. Hey... dit kan handel zijn! Maar dan wilde ik het met vooraf ontworpen stickers via een website proberen. Dus een site gebouwd, stickers erin en draaien maar. Liep wel een beetje, maar niet echt hoor. Omdat er zoveel opties mogelijk zijn met stickers en er moet zoveel uitgelegd worden was het beter om een shop te maken. Deze gebouwd en online. En warempel. De url was goed, de producten ook. En het ging vrij vlot met de eerste orders. Sterker nog.. Meteen de eerste maand was het direct al druk. Binnen 8 maanden was een slaapkamer van ons huis niet voldoende meer. Ik had ook al de zolder erbij gepakt voor de productie van stickers. Toch maar op zoek naar een grotere locatie waar ik ook kon monteren en eventueel een soort van showroom erbij. Ook die werd vrij snel gevonden. Daar heb ik tot eind vorig jaar lekker in gewerkt en stickers gemaakt. Ondertussen is mijn vrouw fulltime mee komen helpen, want het werd drukker en drukker. In november vorig jaar naar onze nieuwe locatie in Kruisstraat verhuisd. Nu hebben we een productieruimte van 600 vierkante meter. Een showroom van 120 vierkante meter. En een kantoor van ongeveer 40 vierkante meter. Wat kan het toch uit de hand lopen zeg. Maar het voelt nog steeds aan als hobby. Zo leuk is het om iedere dag ontwerpen te maken, stickers te maken, emails te beantwoorden. Ik vind het heerlijk. Ondertussen is het bedrijf al veerl meer geworden dan alleen een webshop. We leggen ons steeds meer toe aan het aanbieden van totaaloplossingen voor bedrijven. Grote en kleine. Totaaloplossingen op het gebied van reclameuitingen en dergelijke op bijvoorbeeld auto's (beletteringen), kleding, stickers, labels, spandoeken, meshdoeken, domingstickertjes, en dergelijke. Eigenlijk leveren we alles waar een (toekomstige) klant van een bedrijf het eerste tegenaan kijkt en waar het bedrijf zelf vaak als laaste aan denkt. We maken uiteraard best veel mee met klanten, bedrijven en instanties. Hier heb ik best veel van geleerd. Mijn doel hier op het forum is eventueel mijn ervaringen delen met anderen. Ik wil iedereen graag helpen om ook vooruit te komen met hun bedrijf. Niemand hoeft te vallen in dezelfde valkuilen als ik gedaan heb als ik diegene daarvan kan behoeden is het mij al voldoende. Omdat wij zelf nu ontzettend hard gegroeid zijn zijn we op een punt aangekomen om stappen te nemen. Het anders aan te pakken, echt door te groeien. Hiervoor moet ik mijn veilige omgeving gaan verlaten en op pad om bedrijven en dergelijke te gaan bezoeken en zo meer werk te genereren. Hiervoor zullen we ook personeel moeten gaan aannemen. Ons doel is om binnen 2 jaar een bedrijf te hebben dat zonder mijn vrouw en ik toch gewoon kan opereren en produceren. Personeel is niet het doel, maar het middel om dit voor elkaar te krijgen. Probleem van mijn kant is echter.... hoe ik dit voor elkaar ga krijgen. Want eerlijk gezegd, ik ben een "achter de pc' man, die het liefst zo alle zaken regelt. Maar dit is niet reeel natuurlijk en kan niet. Dus ik moet veranderen, dingen leren en dingen gaan doen. Welke? Dat hoop ik mede door dit forum te leren. Ik hoop in raad (en eventueel) daad bijgestaan te worden door diegenen die dat leuk vinden. En dat mijn bedrijf op deze manier door kan groeien. De basis is heel goed. Er is al gezaait... nu nog leren oogsten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.