Jump to content

froukje1

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Kan iemand mij helpen op mijn laatste twee vragen?
 2. Bedankt! Hoe dat voorgaande jaren is geweest weet ik niet. Dat heeft mijn accountant gedaan. Maar wat ik zo vreemd vind is dan hun via de mail mij wel hebben aangegeven dat de lesruimte als ondernemersvermogen moet worden gezien, maar dat er niks op de balans staat. Er moet toch ook altijd een restwaarde worden aangehouden voor deze ruimte? Overigens zag ik ook dat hun de BTW (28) over 150 euro, prive gebruik accountant, bij mijn kosten hebben opgeteld.
 3. Hallo Dennis, Er is wel rekening gehouden met een restwaarde zag ik. Ik weet ook dat ik al te laat ben. Ben alles even op een rijtje aan het zetten en heb de belastingdienst al een brief gestuurd. Wat vind je nog meer vreemd dan? Al mijn vragen staan nu op het forum. Alleen heb ik t/m het 3e kwartaal 2011 een accountant gehad. Moet ik hier rekening mee houden in de aangifte i.b. Ik zag dat de voorgaande jaren elke keer 150 als correctie is opgegeven. Wat moet ik dan met de betreffende BTW doen? ( in 2011 28 euro) Moet dit in een suppletie worden goedgemaakt en worden ingevuld bij 1d?
 4. Mijn piano is in 2010 gekocht. Dat jaar is het voor 50% afgeschreven. De helft kan ik nu nog maar afschrijven. Hoe moet ik dat doen? Normaal is het ieder jaar 20% maar omdat de helft er al af is twijfel ik.
 5. haha, die computer is niet meer te verkopen.
 6. Hallo Marcel Het is een koopwoning. Wanneer de keuze op ondernemingsvermogen is gevallen dan moet het toch ook op de balans staan?
 7. Bedankt belastingdienst. Ik zie in mijn jaarstukken dat er in 2005 een verbouwing van mijn lesruimte is geactiveerd op de balans. In dat jaar ben ik ook begonnen. Deze is al compleet afgeschreven zonder restwaarde. Verder zie ik ook op mijn laatste jaarstukken, die van 2011 dat mijn vorige accountant geen electra en energie heeft opgegeven als kosten. Waarom staat er dan wel verbouwing lesruimte op de balans, mag dat dan wel? Ook zie ik dat er 1 computer op staat zonder restwaarde. Mag dit wel? Ik las ergens dat je altijd een restwaarde moet gebruiken. Kan iemand mij aangegeven of ik dit goed heb verwerkt; Het stemmen van mijn piano, kosten 111 incl BTW Verhouding vrijstelling en belast is 63/37 bank 111 aan kosten onderhoud 103.87 aan voorbelasting 7.13 Dank voor jullie tijd
 8. Duidelijke taal Roel. Misschien domme vraag he, maar bij het nemen van een verhouding moet ik dan kijken naar de omzet belast inclusief de BTW of exclusief de BTW. Voorbeeld; Totale omzet; 1000 Onbelast = 600 Belast = 400 excl BTW ( 21%) Voorbelasting = 10 Mag ik dan 40% van alle voorbelasting terugvragen? ( 4 euro) Wordt dit dan mijn aangifte; af te dragen: 84 Terug te vragen 4 Te betalen: 80 Hier heb ik de KOR dan niet meegenomen. Weet iemand of ik ook bepaalde energie kosten kan aftrekken. Ik werk namelijk vanuit mijn prive huis, maar werk er wel veel zakelijk. Wanneer ik de kleine ondernemersregeling wil toepassen ben ik afhankelijk van de verhouding van mijn gemengde kosten neem ik aan. Al mijn voorbelasting zal gemengd zijn. Ik heb ik mijn aangiftes al wel de KOR ingevuld. Hier heb ik rekening gehouden met de volledige BTW. Ik zal dus een aardig bedrag moeten terugbetalen?
 9. Och jah, je hebt helemaal gelijk. In mijn enthousiasme schreef ik 19% op. Sorry en bedankt!
 10. Ik hoop dat jullie mij op dit forum kunnen helpen. Ik zit met het volgende; Voor het eerst doe ik mijn aangiftes zelf. Ik ben een pianolerares en heb te maken met vrijgestelde BTW, 6% BTW en 19% BTW. Voor de concerten reken ik 6%. Lesgeld is gedeeltelijk vrijgesteld en gedeeltelijk belast met 19%. Wanneer je ouder bent dan 21 jaar moet er 19% BTW berekent worden. Mijn vragen; - Het vrijgestelde bedrag heb ik ingevuld bij vraag 1e op de aangifte omzetbelasting. Klopt dit? - Omdat ik thuis lesgeef heb ik ook te maken met warmte en elektriciteit. Mag ik hier een gedeelte van mijn winst aftrekken en een gedeelte BTW terugvragen? - Omdat ik voor zeker wel 70% aan BTW vrijgesteld factureer twijfel ik ook of ik wel al mijn voorbelasting mag aftrekken. Ik las namelijk ergens dat je een verhouding moet nemen. Geldt dit ook voor mij? Zo ja, moet er dan ook onderscheidt worden genomen over de 6 en 19%? Groetjes Froukje
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept