Jump to content

Joke de Vries

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ok, bedankt voor de reacties tot dusver. Ik blijk niet duidelijk genoeg te (kunnen) zijn. Ook niet in de antwoorden die ik naar mijn idee wel geef op de vragen. Dat is jammer, maar misschien moet ik dan ergens anders op zoek naar een antwoord. De reacties worden echt wel zeer gewaardeerd, en ook ik draag (onder een andere naam en op een ander gebied weliswaar ;-) ) mijn steentje bij aan dit forum. Sommige dingen moet je gewoon even niet onder je eigen naam doen, vandaar.
 2. Correct. Besef je je dat vrijwel elke vraag die in dit topic aan jou gesteld wordt onbeantwoord blijft? Dat komt eigenlijk omdat mijn initiële vraag ook onbeantwoord blijft. Mijn vraag is eigenlijk handreikingen voor CAO's, huisregels, dat soort dingen. Ik probeer na jaren van overdadig maatwerk en investeren iets te standaardiseren. We hebben financieel zoveel in onze medewerkers geïnvesteerd dat we er nu het schip mee in gaan. Je vroeg eerder wat ik er zelf in gedaan heb, en dat heb ik verteld. Ik heb opmerkingen gemaakt over lunchen en daar werd op gereageerd of ik wat belachelijks stelde. Daarom vraag ik me dus af wat reëel is. Ik vond het zelf heel reëel namelijk, maar ik kreeg me toch een gezeik. De medewerkers zijn er zeer zeker van op de hoogte dat het geen walhalla is op de bankrekening. Ik ga ze echter geen openheid van zaken geven, want in een eerdere situatie schoten mensen er van in paniek. Wij doen specialistisch werk, hebben jaren geínvesteerd in mensen, ik wil niet dat ze wegrennen om niks. Ik zou willen dat ze in hun eigen tijd naar de dokter gingen en wat betere afwegingen zouden maken. Omdat ik zelf natuurlijk misschien wat loyaler ben aan de zaak dan een werknemer, vraag ik gewoon om voorbeelden. Ik probeer te toetsen, of ik nou zo'n rare dingen verwacht van mensen. Dat wil ik graag toetsen vóór ik ze ga vragen.
 3. Dus kom je op een gemiddelde van 200 per werknemer wat een koopje is :) Dat moet een grapje zijn ??? Van jou dan toch, zeker? Ok, ik vind het een zeer vreemde conclusie. Ik vind het zelfs onzin, aangezien je helemaal niet weet wat er verder nog geïnvesteerd wordt. Heb jij trouwens zelf medewerkers Dennis?
 4. Dus kom je op een gemiddelde van 200 per werknemer wat een koopje is :) Dat moet een grapje zijn ???
 5. Nog geen 200 euro per werknemer zou ik een fantastische investering vinden ;D Geen idee waar je dat bedrag vandaan haalt? -die 1000 euro was voor één medewerker, en wegens een karaktertrek die enorm veel invloed heeft op de werksfeer, de uren die daar in de tijd van het bedrijf aan gespendeerd zijn staan buiten die 1000 ;-) -
 6. Op het oog niet. Maar nogmaals, denk onder de streep (wat levert het uiteindelijk op). Wat er dan boven de streep gebeurt is niet zo relevant. Dus als je zeker weet dat als de werknemer na 30 minuten zegt: "ik ga weer verder, orders van de baas." en dit geen enkel effect heeft op het imago van jouw bedrijf en de houdbaarheid van jouw werknemer zeg je niks raars. Het levert dus onder de streep niet meer op, dat is de conclusie. Dat investeren in klanten oplevert weet ik zelf ook wel ;) Ik zou willen dat er niet zo spastisch over gedaan werd, maar dat mensen dat zelf wisten te verzinnen. Blijkbaar gaat dat niet, dus dan moet je daar dingen over afspreken. Dat wil ik graag, maar ik ben zoekende naar wat reëel is.
 7. Heb je hier niet een mooie insteek om dingen te verbeteren? Of men deelt de tijd niet goed in, maar het kan ook zijn dat men de tijd niet goed kan indelen omdat ze er de tools niet voor hebben. Dat heeft niet te maken met opleidingsniveau of intelligentie en alles met ontwikkeling. En in ontwikkeling kun je als werkgever een grote ol spelen. Er zijn methodes als Getting Things Done waar zelfs heel grote bedrijven voordeel mee hebben behaald. Zou het een idee zijn om het bedrijf zo'n kant op te sturen door een training te laten verzorgen? Ik vermoed namelijk dat je gewoon tegen een klassiek probleem aanbotst dat te verhelpen is. Soms is er alleen maar een beetje nieuw elan nodig ;) Nou, ik denk dat je hier wat voorbarige conclusies trekt ;) Ik weet heel goed waar het bij die medewerker aan ligt, ik heb net 1000 euro en heel wat uren (in mijn tijd ja) in een coachingstraject geïnvesteerd. Ik heb het liever over wat nou reëel is om te vragen van mensen en wat niet, dan in wat nou de specifieke oplossing voor mijn salarisprobleem is.
 8. Ik denk dat dat een beetje terug komt in mijn vorige posting. Het is zo dat men altijd op "overige" heeft geschreven in die gevallen. Sinds een half jaar gebruiken we een fancy systeem, en heb ik gevraagd om dat "overige" iets beter te specificeren. Nu komt dus aan het licht wat dat "overige" dan inhoudt. Ik heb wel eens aangegeven dat ik het niet fijn vindt dat men bij een verjaardag een uur op kosten van het bedrijf gaat zitten lunchen en dat viel wat vreemd. Men is niet verplicht om pauze te houden, maar áls je dan pauze houdt vind ik wel dat het in de pauzetijd moet en niet in de baas z'n tijd. . Zeg ik nou zo'n rare dingen?
 9. Nee, men schreeuwt dat men het werk niet af krijgt, maar besteedt intussen tijd aan niet declarabele dingen. Ofwel, men deelt gewoon de tijd niet goed in. Dan vind ik het niet juist om 10 uur per week te besteden aan het lezen van het intranet van de klant of nieuwsbrieven of taartrondeelmailtjes. En liever al helemaal niet in de baas z'n tijd aan het eind van de dag als de rest al afgewerkt is, naar de dokter. Netwerken, graag, socializen, prima, maar in verhouding graag ;) Als er nou geen werk was, dan was het iets anders. Wat ik zelf denk, is dat het nu met de urenregistratie die we sinds een half jaar voeren pas echt aan het licht komt dus. Ik heb het nu inzichtelijk, en het is niet ineens veranderd, het is waarschijnlijk altijd zo geweest. En daar schrik ik heel erg van, en dat zou ik graag wat anders doen.
 10. jij wordt als externe ook gevraagd [...] Had die medewerker trouwens gewoon door kunnen werken terwijl alle collega's naar de uitvaart waren? Of had hij/zij dan 3 uur onbetaald vrij moeten nemen? Ik heb niet de indruk dat ze gevraagd is hoor, en doorwerken is geen enkel probleem. Gewoon naar kantoor komen ;) Overigens is dit een voorbeeld hè, het is niet het enige issue. Wij hebben een medewerker gehad, die ons intussen flink genaaid heeft en nou weg is, maar dit terzijde, die het helemaal niet zo nauw nam. Ik ben bang dat men daar een beetje door aangestoken is. Ook omdat wij dat zelf niet (tijdig) een halt toegeroepen hebben. Omdat we er niet duidelijk genoeg in zijn geweest wil ik graag ook mensen die duidelijkheid geven. En, eerlijk is eerlijk, de ene houdt er andere standaarden op na dan de ander.
 11. Dat is precies wat ik denk dat er aan de hand is. Omdat we veel flexibiliteit vragen hebben we dat ook altijd van ons uit gegeven. Maar het schiet gewoon door nu, en dat doet dan ook wel pijn. Dat mensen allemaal dingen gaan doen waar ze eigenlijk niet voor betaald worden. Wat ik zoek is een vorm waarin ik dat goed kan doen, én ik ben ook op zoek naar wat reëel is. Omdat we eigenlijk nooit zo duidelijk gesteld hebben wat wel en wat niet de bedoeling is, leek het me goed om dat eens op te schrijven.
 12. Misschien dat het zo zonder de context vreemder overkomt dan het eigenlijk is. Het is lastig uitleggen zo op een forum merk ik. Zeker omdat ik die persoon natuurlijk wel al heel lang ken en jij bijvoorbeeld niet. Punt is wel dat mijn partner en ik al drie maanden geen salaris hebben gehad, dus het begint een beetje te nijpen. Dan is het vreemd dat iemand die gewoon voor je werkt, een dagdeel besteedt aan een uitvaart van iemand waar je niet mee samenwerkt maar die wel werkzaam was binnen een organisatie van 800 man. Dat icm met al die andere dingen maakt het dan wat zuur.
 13. Maar wat als door de aanwezigheid van die werknemer er zoveel goodwill gekweekt wordt dat er extra omzet uit voortkomt? Niet meetbaar, maar wel degelijk het resultaat van het slimme handelen van jouw medewerkster. Het is een misplaatst gevoel van fatsoen, zij is geen zzp-er of zo ;) Probleem wat wij hebben is dat veel andere externen die bij die klanten ingehuurd zijn, vaak van detacheringsbureau's komen. Die worden 36 uur ingehuurd en het maakt verder niet veel uit wat die dan doen in die tijd. Die moeten er zitten en klaar. Wij echter moeten specificeren tot op het kwartier.
 14. Dat was ook de vraag aan haar, 1 dagdeel zou ik al heel wat vinden ;) Als je nooit bij je collega's bent krijg je een totale vervreemding van je collega's. Wat ook gebeurt. Dat dus. 1 uur doktersbezoek, niet declarabel, wel op de plusurenlijst.
 15. Die fixed price, dat is nou net iets dat niet zo makkelijk kan bij ons, tenzij ik een belachelijke fixed price zou afspreken. Waarmee de klant eigenlijk altijd duurder uit is. De dienst die wij leveren is eigenlijk niet van te voren in uren te berekenen. Wel ongeveer, maar het kan ook voorkomen dat het ineens 6x meer is en dat kun je van te voren niet voorzien. Beetje vaag allemaal, ik weet het, maar we zitten in een dergelijke nichemarket dat ik zo te traceren ben als ik ga noemen wat we doen ;) En ook voor onze klanten geldt, men wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang ;) Daarnaast hoort bij dat beroep dat wij doen ook avond- en zelfs nachtwerk. Daarom zijn we ook heel flexibel. Als jij overdag wat moet doen (hypotheker of weet ik wat), dan ga je lekker een paar uurtjes weg als het werk dat toelaat, die uren worden wel ingehaald. Het gaat mij overigens echt niet om een keer een half uurtje niet declarabel werken hoor. Het gaat om 30% bij sommigen. En dat zijn dan allemaal van die randgevallen. Probleem wordt natuurlijk straks dat ik gewoon de boel niet meer kan betalen. Ik wil niet dat die medewerker 3 uur op een uitvaart van iemand zit die ze eigenlijk niet kent, ik wil graag dat die medewerker op dat moment geld verdient voor ons bedrijf.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept