Jeroen1992

Junior
  • Aantal berichten

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

Jeroen1992's trofeeën

  1. Een vraagje: Indien mijn belastbaar inkomen negatief is kan dit verrekend worden met voorgaande jaren, te beginnen met 3 jaar geleden. Dus een verlies van 2013 kan verrekend worden met 2010. De vraag is als volgt: verandert er nog iets aan de heffingskortingen (bijvoorbeeld arbeidskorting) die op mijn aanslag 2010 staan als gevolg van de verliesverrekening of veranderen alleen het belastbaar inkomen en de te betalen belasting? Met vriendelijke groet, Jeroen Smolenaers [titel aangepast - mod]
  2. In het bericht waarheen wordt verwezen had mijn vraag op hetzelfde betrekking maar hierin speelde het punt van veranderend bijtellingstarief niet. Vandaar dat ik deze vraag nogmaals stelde via dit bericht. Voor het stuk over de MIA is het volgende me duidelijk geworden in voorgaand bericht van April dit jaar: De datum aangaan investeringsverplichting is leidend voor wat betreft de eisen (de milieulijst) die van kracht zijn. Als je in 2013 de betalingsverplichting aangaat, moet je de investering aangeven in je aangifte inkomstenbelasting van 2013. De aftrek in 2013 is echter nooit meer dan het bedrag van de aanbetaling. Als de totale aftrek groter is dan de aanbetaling, wordt het deel dat je niet benut in 2013 meegenomen naar 2014. Ik vroeg me af wat is de eis om nog gebruik te mogen maken van huidige bijtellingstarieven. Alleen de investeringsverplichting hiervoor aangaan is onvoldoende je moet volgensmij de auto op kenteken hebben staan voor 1-1-2014. Vraag is dan heb je op het moment dat de auto op kenteken is gezet de auto al ingebruik of is dit pas als je de auto hebt verzekerd en er ook daadwerkelijk mee gaat rijden. Waardoor je voor KIA/MIA gebruik kunt maken van art. 3.44 Wet IB 2001, met name het deel 'maar niet later dan in het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel in gebruik wordt genomen'.
  3. Dat is de vraag niet. Ik was zelf al tot de conclusie gekomen dat deze regels vervallen. Maar hoe kan ik hier nu allemaal optimaal nog van profiteren zoals in mijn bovenstaande 2 berichten aangegeven. Ik wil nog MIA, KIA en lage bijtelling en de MIA en KIA pas in 2014 aanwenden d.m.v. aankopen in 2013 maar betalen en in gebruik nemen in 2014
  4. Een andere optie is om een 14% bijtelling auto te kopen. Echter valt dan ook mijn oog op een aantal auto's die in 2013 nog 14% bijtelling hebben en in 2014 20%. Wat wil ik: 5 jaar profiteren van 14% bijtelling (i.p.v. 20%) KIA en MIA grotendeels in 2014 toepassen d.m.v. grootste deel van de betaling in 2014 te doen. En als ik het goed begrijp mag ik de auto willekeurig afschrijven omdat ik starter ben en het een personenauto betreft waar de investeringsaftrek op van toepassing is. (kan iemand dit bevestigen?) Moet ik de auto nu om van die 14% bijtelling te profiteren voor 1-1-2014 op kenteken hebben staan? en kan ik dan wel pas KIA/MIA in 2014 toepassen als ik de auto alleen op kenteken laat zetten voor 1-1-2014 en voor de rest nog niet verzeker en pas mee ga rijden na 1-1-2014 zodat in mijn ogen de ingebruikname in 2014 ligt.
  5. Hallo, Ik ben overwegende de Toyota Prius Plug-in aan te schaffen alleen is mijn winst in 2013 niet hoog genoeg om optimaal te profiteren van KIA en MIA. Daarom was het plan om in 2013 een 15.000 euro aan te betalen en de rest in 2014 zodat ik in 2013 15.000 aftrek heb en het overige in 2014. Nu lees ik in artikel 3.44 Wet IB de voorwaarde 'maar niet later dan in het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel in gebruik wordt genomen'. Verder zou ik ook graag de komende 5 jaar van de 0% bijtelling profiteren maar dan moet de auto vóór 1-1-2014 aangeschaft worden. Is het mogelijk aan zowel de voorwaarde van art. 3.44 als aan de 0% bijtelling voorwaarde te voldoen? De auto zou dan aangeschaft moeten worden voor 1-1-2014 en in gebruik genomen na 1-1-2014. Wat is de datum van aanschaf, is dit het moment dat die op kenteken gezet wordt? Als ik de auto op kenteken heb staan en vervolgens helemaal niet mee rijdt tm 1-1-2014 dan heb ik de auto feitelijk toch pas ingebruik na 1-1-2014.
  6. Bedankt voor de antwoorden. Het is me allemaal weer wat duidelijker geworden.
  7. Als je vanuit een WW uitkering besluit een bedrijf te gaan starten. Je blijft wel door solliciteren maar ondertussen werk je ook aan een heel ondernemersplan en ga je zelf uitzoeken of er markt is voor je ideeën er wordt nog geen euro verdiend alleen wat kosten gemaakt. Is het mogelijk om in deze fase recht te houden op volledige WW uitkering?
  8. Waar is deze berekening dan voor: http://www.uwv.nl/Particulieren/bedrijf_starten_vanuit_een_ww-uitkering/ik_ga_door_met_mijn_bedrijf/rekenhulp_zzp_met_WW.aspx Afhankelijk van het aantal maanden dat je startersperiode en je winst in de eerste 2 boekjaren moet je een bedrag terug betalen of krijg je wat terug van het UWV
  9. Hallo, Als je een WW uitkering hebt en gebruik maakt van de startersregeling wordt je 26 weken lang 29% gekort op je WW uitkering. Als je in deze periode winst uit onderneming behaald wordt dit dan ook nog eens (deels) met je WW uitkering verrekend waardooor je dus nog een lagere WW uitkering resteert? Krijg je de uitkering van deze 26 weken pas zodra 2 boekjaren voorbij zijn en je een definitieve aanslag binnen hebt gekregen onder de nieuwe regels vanaf 1-1-2013?
  10. Hallo, Als ik eind 2013 een betalingsverplichting aan ga voor een 14% bijtellingsauto en deze in 2014 pas betaal is het dan mogelijk om milieuinvesteringsaftrek in 2014 toe te passen omdat op de milieulijst 2013 staat dat 14% bijtellingsauto's recht geeft op MIA en aangezien ik de betalingsverplichting in 2013 aan ben gegaan. Of moet er dan toch naar de milieulijst 2014 gekeken worden? Ik heb in 2013 niks aan de milieuinvesteringsaftrek en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek omdat ik over dat jaar nauwelijks winst verwacht en de vooruitzichten voor 2014 beter zijn.
  11. Hallo, als ik een VOF op zou gaan richten met een vriend van me is er dan nog een VAR verklaring nodig? Opdrachtgevers huren het bedrijf in niet mij persoonlijk dus kan er in mijn ogen sws al geen sprake meer zijn van een gezagsverhouding omdat de opdrachtgever niet eens weet wie van de twee zal komen. Opdrachtgever heeft werkzaamheden en huurt het bedrijf hiervoor in wij bepalen zelf of we beide komen of één van de twee en op welke manier we de werkzaamheden uitvoeren.
  12. Joost, Ik was er inderdaad over na aan het denken om dit lijstje naar de fiscus te versturen zodat hun kunnen bevestigen welke btw-tarieven juist zijn zodat er na het indienen van de aangifte ook zeker geen discussie meer mogelijk is over de gehanteerde tarieven. Op de site van de belastingdienst staat: U kunt alleen met ons e-mailen als u van ons een e-mailadres hebt ontvangen. Wij gebruiken geen centraal of algemeen e-mailadres. Wij verstrekken e-mailadressen alleen nadat wij dat telefonisch met u zijn overeengekomen. Tijdens dit telefoongesprek geven wij u het e-mailadres dat u kunt gebruiken. Dus ik denk dat ik het beste telefonisch contact kan opnemen met de belastingdienst en dan vragen of het mogelijk is om de lijst door te sturen zodat deze beoordeeld wordt. gr's Jeroen
  13. Ik had zelf al op de site van de belastingdienst gekeken. Maar hier staan een heel aantal specifieke werkzaamheden die ik ga uitvoeren niet op. Het schoonmaken en desinfecteren van stallen is 6% maar als je de buitenmuren en het dak zuiver gaat spuiten is het 21%. De vraag is dan waar valt schoonmaken van de mestloods, de tractor, de kar waar biggen (varkens) in vervoerd worden de gang waar geen dieren komen en de eierinpakker onder? Ook over andere werkzaamheden zoals in mijn eerste bericht vermeld bestaat enige twijfel.
  14. Hallo, Per 1-1-2013 begin ik als zzp'er en kunnen boeren mij inhuren voor hulp bij het uitoefenen van hun ondernemingsactiviteiten en bijbehorende werkzaamheden. Ik spreek met de boeren vaste prijzen af voor bepaalde werkzaamheden (zoals hieronder beschreven), maandelijks zal ik dan een factuur opsturen met al mijn werkzaamheden die ik in die periode heb verricht. Ik twijfel echter bij een aantal activiteiten welk btw-tarief ik moet hanteren. Hieronder heb ik mijn werkzaamheden opgesomd en erachter gezet welk btw tarief naar mijn idee van toepassing is. Kan iemand deze tarieven bevestigen of de juiste tarieven noemen. Schoonmaak centrale gang waar eierband loopt (hier komen geen dieren) 21 Schoonmaak eierinpakker en eierinpakruimte 21 Schoonmaak eieropslagruimte 21 Schoonmaken buitenterrein rondom stallen 21 Schoonmaak luchtwasser 21 Schoonmaken stalinrichting 6 Schoonmaken varkensstal (binnen) 6 Schoonmaken kippenstal (binnen) 6 Schoonmaken mestloods 21 Desinfecteren stal 6 Schoonmaken tractor 21 Schoonmaken biggenwagen (kar die achter de tractor kan waarmee we de biggen van de ene stal naar de andere stal vervoeren) 21 Schoonmaken plus desinfecteren dragende zeugen 6 Enten varkens 6 Insemineren varkens 6 Biggen behandelen (biggen oornummer geven en enten) 6 Spenen (biggen bij de moederzeug weghalen en in een aparte stal doen) 6 Voeren van de varkens 6 Reparatie voermachine 21 Reparatie stalinrichting 21 Reparatie waterleiding 21 Reparatie ventilatoren 21 Verzorging plus controle van de varkens of kippen 6 Varkens laden (varkens die naar de slachterij moeten uit de stal halen en naar de vrachtwagen begeleiden) 6 Madendood in de put doen ter bestrijding van vliegen 21 Andere bestrijdingsmiddelen in de stallen verspreiden 21 Sluipwespen in de kelder strooien ter bestrijding van vliegen 21 Strooisel (o.a. schaafsel) aanbrengen in de stal 6 Bloedprikken kippen 6 Eieren sorteren en inpakken (d.w.z. de 2de soort eieren handmatig tussen de 1ste soort eieren uitpakken en de 1ste soort eieren met behulp van een inpakmachine inpakken en opstapelen op pallets) 6 Kippen laden (kippen die weg moeten uit de stal in kratten doen en deze naar de vrachtwagen brengen) 6 Kippen lossen (kippen die nieuw op het bedrijf komen in de stal vrij laten) 6 Sloopwerkzaamheden (t.b.v. verbouwing stal) 21 Montagewerkzaamheden (t.b.v. stalinrichting) 21 Onkruid plukken op de akker 6 Wisselen van wielen tractor (van dubbel lucht naar enkel of andersom) 21 Spuitmaterialen achter de tractor hangen 21 Reparatie- en/of onderhoudswerkzaamheden aan de tractor 21 gr's Jeroen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.