Jump to content

Kopl

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  bc.nl
 1. Beste mensen, Bij vrije beroepsbeoefenaren kan het fiscaal interessant zijn (vanwege ondernemersfaciliteiten) om een stille maatschap te hebben, waarbij de DGA en de BV de stille maten zijn. Immers de ondernemer krijgt zijn winstaandeel in plaats van DGA loon hetgeen fiscaal gunstiger belast is. Maar als er personeel is, is hoeverre is dan ook de stille maatschap met BV fiscaal interessant? Of komt dan het gebruikelijk loon weer om de hoek?
 2. Beste mensen, Ik heb vragen over de administratie bij stille maatschap van DGA met eigen BV. Het is me nog niet geheel duidelijk hoe het in de praktijk gaat. De BV treedt naar buiten toe, neemt deel aan het rechtsverkeer. De stille maatschap treedt niet naar buiten. Doordat de BV naar buiten treedt, draagt de BV ook de aansprakelijkheid. De BV neemt het werk aan. Wie doet het eigenlijke werk? De BV of de stille maatschap? Schuift die BV het werk dan door naar de stille maatschap, waarna de DGA via zijn winstaandeel in de stille maatschap inkomen krijgt? In het geval er personeel is, waar zijn die dan in dienst? Bij de BV of de stille maatschap?
 3. Kan ik nu nog wel een ZEZ uitkering aanvragen voor de zwangerschap in 2010? Of is het recht op de zwangerschapsuitkering naar 5 jaar verjaard?
 4. Fiscaal gemak ziet er inderdaad niet onaardig uit. Maar de prijzen exploderen! Ook bij beperkt aantal aangiften voor IB en OB ben je nog ruim 700 euro kwijt. Wat zijn goede online alternatieven?
 5. Wij waren eveneens voornemens om over te schakelen naar Fiscaal Gemak vanwege enerzijds tarieven en anderzijds de online applicatie zodat je niet aan vaste plek gebonden bent. Tarieven gaan blijkbaar bij Unit4 compleet over de kop. ??? Wie weet goede alternatieven?
 6. Wij hebben prima ervaringen met Tecknow Tax. Het is een van de weinige programma's waarbij de interface dusdanig is ingericht dat je in één oogopslag kunt zien wat de resultaten zijn. Andere pakketten hebben dat meestal niet. Tecknow heeft een interessant prijsniveau. Bij een beperkt aantal aangiften heeft Tecknow een prijstechnisch interessant alternatief voor SBR.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept