Jump to content

Ovis

Senior
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.belastingdienst.

Company info

 1. Naar aanleiding van mijn bericht op dit forum zojuist een heel fijn en verhelderend gesprek gehad met Fiscaal Gemak. Ik heb uitleg gekregen over de werkwijze en toekomstperspectieven van Fiscaal Gemak en om heel eerlijk te zeggen ben ik toch wel erg positief geworden over Fiscaal Gemak na dit gesprek. Dat men de moeite neemt in contact te komen na een berichtgeving over een slechte ervaring met hun pakket is natuurlijk iets wat je tegenwoordig eigenlijk bijna nergens meer tegenkomt. Wat dat betreft een dikke pluim voor Fiscaal Gemak. De komende weken ga ik hard nadenken om de overstap te maken naar Fiscaal Gemak, ik heb er in ieder geval weer een goed gevoel bij.
 2. Om het even heel makkelijk te verwoorden: BTW: Voor het onderhoud en gebruik van je auto vraag je de door jou betaalde BTW terug middels de aangifte BTW. Aan het eind van het jaar, in je laatste BTW aangifte, vermeld je ook het privé-gebruik van de auto: 1,5% van de cataloguswaarde. Aftrekposten, als kosten neem je: € 0,19 per zakelijk gereden KM. Verder geen aftrek voor parkeren, onderhoud of gebruik. Hopelijk is het nu wat duidelijker. Gr. Marc
 3. Beste Denise, Wanneer je de auto als privé (voor de IB) aanmerkt heb je inderdaad geen bijtelling voor de inkomstenbelasting. Je mag € 0,19 per KM aftrekken van de winst voor de zakelijk gereden kilometers. Meer dan deze € 0,19 per KM mag je zakelijk niet opvoeren. Zelfs parkeerkosten die je zakelijk maakt zitten al verweven in deze € 0,19 per KM. Voor de BTW kun je de auto inderdaad wel als zakelijk beschouwen. Voor de auto van 26 jaar oud dien je ook de cataloguswaarde te hanteren voor wat betreft het bepalen van het prive-gebruik BTW. De BTW voor gebruik en onderhoud mag je dus terugvragen, aan het eind van het jaar dien je weer 1,5% van de cataloguswaarde terug te betalen. Dit geldt dus in de situatie dat je geen kilometers bijhoudt. groet, Marc
 4. Danny, Uiteraard heb ik Fiscaal Gemak hierover benaderd en hebben zij de fout erkend. Ja, fouten maken kan iedereen gebeuren ik geef alleen mijn ervaring met Fiscaal Gemak weer.
 5. Heb er een proefaangifte mee gemaakt. Als er dan direct een fout in zit m.b.t. het maximum in aanmerking te nemen heffingskortingen dan haak ik gelijk maar af. De partner verdiende ruim genoeg, maar belastingplichtige werd toch gekort in zijn heffingskortingen. De prijzen zijn ook enorm toegenomen inderdaad. Het gehele pakket zou mij nu ongeveer € 230,- excl. BTW per maand kosten. Ik ga even verder kijken in ieder geval.
 6. Als je nu van je beginvermogen het verlies aftrekt, kom je dan op het bedrag uit wat genoemd staat als eigen vermogen op de eindbalans? Met andere woorden, is de mutatie ook daadwerkelijk enkel en alleen het resultaat wat je hebt behaald? Hoe hoog is het verschil? Is het niet gewoon een afrondingsverschil van een paar euro?
 7. Als je toch denkt niet aan de 500 KM grens te komen houd dan een KM registratie bij, je voorkomt hiermee de bijtelling waardoor er geen correctie komt voor autokosten.
 8. Na het afsluiten van een boekjaar had je in het nieuwe boekjaar op 1 januari het saldo op deze rekeningen moeten overboeken naar je kapitaalrekening. Je beginbalans sluit dan netjes aan met de eindbalans van het vorige boekjaar.
 9. Hoi Marcel, Dan heb je geluk dat je nog geen aangiften hebt verzonden voor buitenlandse belastingplichtigen. Gelijk een leer voor volgend jaar, voor half maart doe ik geen aangiften meer. Heb vandaag nog contact gehad met een andere leverancier, een stuk duurder maar goedkoop is uiteindelijk duurkoop blijkt maar weer. Bedankt voor je reactie.
 10. Hallo Brood, Dat heb ik ook zeker gedaan. Wellicht weet je dat er 3 methodes zijn, of liever gezegd waren, om de hoogte van het premie-inkomen te bepalen. Sinds 2013 zijn er nog maar twee methodes toegestaan terwijl de software nog altijd met 3 methodes rekende en daaruit de meest gunstige eruit filterde. Het gekke was wel dat er in de handleiding van de software stond beschreven dat bezwaar gemaakt kan worden indien de belastingdienst tot een hogere premie-inkomen kwam bij het opleggen van de voorlopige aanslag.
 11. Bedankt voor je antwoord Dennis! Het kost me een dag extra werk omdat ik al deze klanten moet voorzien van een nieuwe berekening en ze een mail moet sturen hierover. Een kwartiertje per klant ben je dan al snel bezig. Even slikken en weer doorgaan dus. Thanks
 12. Goedenavond, De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het verzorgen van fiscale aangiften voor buitenlandse belastingplichtigen, in totaal heb ik er zo'n 25 gedaan. Vanmorgen kreeg ik een e-mail van mijn softwareleverancier, ik zal zo netjes zijn de naam niet te noemen, dat in de software een fout zit voor wat betreft de berekening van het premie-inkomen bij personen die gedeeltelijk werkzaam zijn gedurende het jaar en niet meer verdienden dan het maximum premie-inkomen. Dit betekent voor mij dat van 80% van de aangiften de teruggave een stuk lager zal uitvallen. Ik was hier vanmorgen witheet over, een fout kan er altijd in zitten maar zo'n grove fout en die ook pas op 11 maart melden is echt "not done" in mijn ogen. Dit kost mij een extra dag werk, daarnaast moet ik het probleem met mijn klant oplossen. Leg dit maar eens uit aan een Engelsman bijvoorbeeld, dit zou mij ook zomaar klanten kunnen kosten. Loop ik te hard van stapel? Ben ik terecht boos? Wat zijn mijn rechten en heeft een van jullie hier ervaring mee? Ben benieuwd naar jullie reacties, alvast bedankt!
 13. Hallo Maarten, Omdat de investering nu onder de 450,- excl. BTW komt mag je de aanschafkosten direct als kosten boeken. Vergeet niet dat je dan ook niet het gehele BTW bedrag als voorbelasting in aftrek mag nemen maar slechts het zakelijke deel (80%). Het is natuurlijk netjes dat je het op deze manier doet, ik vraag me alleen af of een inspecteur een correctie zal doorvoeren als je de laptop geheel als zakelijk boekt. Het zou dan immers gaan om een extra afschrijvingspost van 20 euro per jaar (5 jaar afschrijven) wat neerkomt op een 7 euro IB op jaarbasis. Groet, Marc
 14. Luuk, De weergave van jouw vermogen was eind 2012 lager dan die had moeten zijn. Je hebt dus juist in 2012 wellicht te weinig for kunnen opbouwen hierdoor.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept