HJM

Newbee
  • Aantal berichten

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  1. Wat ik voor merk bier heb, kan ik helaas niet zeggen uit bescherming voor de brouwer. InBEV is gewoon duur en overigens de producten van SAB Miller ook. Frisdrank is ook aan de dure kant voor zowel Coca Cola als Vrumona. Daar kan met gemak €2,- a €3,- vanaf. De Hanos is niet interessant voor drankinkoop. Het is niet echt belangrijk wat ik voer, mijn punt is dat er nog veel ruimte in de marges zit en voor jou de tip om hier wat mee te gaan doen. Het loont de moeite meerdere partijen te vragen een aanbod te doen. Ook raad ik je aan wat menu engineering toe te passen als je voor je zelf al een kaart klaar hebt. Zo kom je tot reëlere kostprijzen per gerecht.
  2. Zoals John al stelt mis ik heel veel kosten maar ik neem aan dat je daar over nagedacht hebt. Twee dingen wat mij vanuit de horeca opvalt. Ik vind je inkoop van F&B erg duur. Voor bier bijvoorbeeld zit je erg hoog. Tankbier is goedkoper ipv fust. Installatie krijg je vaak in bruikleen wellicht in combinatie met een brouwersovereenkomst. Zonder dat kom je bij mij onder de €1,50 de liter niet binnen. Vooral bij een brouwer uit het oosten was ik doorgaans vrij snel uitgepraat. Voor je beeldvorming ik zit in ieder geval nog onder de €1,20 de liter. Richtlijn, exacte prijs laat ik in het midden. Let er op dat je, om met leerlingen te mogen werken een erkend leerbedrijf moet zijn. Dit gaat gepaard met een cursus. Ook een leerling moet je nagenoeg volledig betalen. Een stagiair wordt een ander verhaal. Hier zit een verschil in. Maar daar moet je ook de cursus voor volgen. Haal in ieder geval een kok binnen die dit heeft. Scheelt weer. Let op de eindtijden. Bij 18(+) mag niet zonder meer alles, hoewel in de horeca de tijden erg ruim kunnen zijn. Bevriende mensen zijn erg fijn maar onverzekerd voor een 'vriendendienst' voor nop. Ten overvloede denk ook aan vergunningen en sociale hygiene.
  3. Als je het zelf wil doen, moet je die €18.000 ,- al voor een goede koffiemachine rekenen
  4. Heb je al uitgezocht hoe gemiddeld een beetje zit met wat je aan restwaarde BPM betaalt als je vanuit Italië invoert? Auto's lijken dan vaak goedkoop maar bij de grens vallen dan een stukje duurder uit so to speak. Over het algemeen genomen ben ik het wel eens met wat de rest zegt, de automotivebranche is op dit moment niet de beste en vooral de concurrentie is hoog
  5. De prijzen kun je in principe wel zelf bepalen. Het is wel beter om het verbruik enigszins in verhouding te hebben met de kostprijs. In principe doe ik hetzelfde in mijn restaurant als ik een totaalprijs per persoon aanbied. Het drankarrangement valt bij mij echter altijd op BTW hoog tarief. Het diner op BTW laag. De totaalprijs voor de gast is dan bijvoorbeeld €50,- waarvan €35,- eten en €15,- drank. Ik maak altijd een uitsplitsing ook om bijvoorbeeld de brutowinstmarge van de keuken te bewaken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.