Jump to content

jongondernemend

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. -die 70.000 is idd schuld , word elke maand 600 op afgelost + rente betaald. - ouders zijn nog eigenaar waar we gezamelijk inwonen. - ouders hebben nog een hypotheek erop. de overname is stel op sprong geweest omdat mijn vader een ander idee had en wou emigreren wat mislukt is. dus de begeleiding had beter gekund en hoe het achtergelaten is had ook zeker anders gekund. maar zodoende leert men. wij betalen het liefst zo veel mogelijk af, mijn ouders zijn meer van gaten met elkaar vullen en te snel op de feiten voor op lopen, liek man is een ryk man ( fries gezegde voor , een gelijk man is een rijk man of te wel wie geen schulden heeft is een rijk man) zodoende dat wij op de persoonlijke lening in een jaar tijd ook ca 8000 afbetaald hebben, maar achteraf gezien hadden we dit geld beter achteruit kunnen leggen en als we voor een hypotheek komen dit aanmelden als eigen/spaar geld?
 2. de 70.000 is een persoonlijke lening van ouders op grootouders geweest voor de hypotheek toen des tijds rond te krijgen ivm mijn ouders niet meer konden lenen. maar dor meningsverschillen onderling tussen hun, hebben wij gezegd geef ons dan die persoonlijke lening maar, dan hebben wij een tussentijdse opstap om vast in te lossen, het overname bedrad was destijds ca 290.000 . nu was onze opzet hiervan als we vast de persoonlijke lening overnemen hebben , kunnen we al een deel aflossen en hebben we misschien over 3 jaar al een mooi bedrag afgelost en kunnen we als we zover zijn om het hele hypotheekbedrag dus te kunnen krijgen met 3 jaarcijfers het hypotheekbedrag lager zou zijn dat het eerst was. de huur is totaal 1270, incl btw dus idd op jaarbasis : 15.240 @Michel_S mijn ouders verhuren het zakelijke gedeelte aan ons , en het huis (wat er aan vast zit) wonen wij en mijn vader nog. zou het mogelijk zijn om het perceel op te splitsen en het zakelijke gedeelte bijvoorbeeld eerst over te nemen ?
 3. de hypotheek is 205.000 we hebben eventueel nog een persoonlijke lening die ook ooit is gebruikt voor de overname van het pand maar die zouden we ook prive kunnen houden maar dit is een bedrag van ca 70.000 het mooiste zou zijn een bedrag van 275.000 maar als het al kon dan een bedrag van 205.000 de winst verhouding zou ik pas in april beter kunnen toelichten, want wat is winstverhouding? we hebben namelijk bijna elke euro die er verdient is ook weer in de zaak gestoken, en geinvesteerd in dingen. toch betalen we elke maand al ruime huur van ca 1300euro . dit kunnen we ook elke maand makkelijk opbrengen. heb onze laatste kwartaal er bij gepakt. waar in staat dat de omzet 130.000 is totaal bedrijskosten ca 97,500 zijn dus het winst verhouding zou een ca 32.500
 4. na mijn laatste post ben ik al een tijdje aan meelezen en verder onderzoekend. nu zitten wij erg met het volgende, wij hebben een horecazaak die een 120k omzet op jaarbasis, hier zit nog steeds een stijgende lijn in, wij hebben de zaak sinds november een jaar op naam. nu wij het eigenlijk huren van mijn ouders omdat we het gewoonweg niet rond krijgen voor een hypotheek (denken wij). zijn we eigenlijk benieuwd of de volgende info ook mee helpt bij een bank . - cijfers van de vorige ondernemer ? kunnen die van invloed zijn om voor ons een hypotheek te krijgen? ivm zij wel meer dan 3 jaar gedraait hebben. - woz waarde kijkt een bank daar in mee ? omdat die ook veel hoger is dan de hypotheekbedrag die er op rust, anders kunnen we misschien beter onze woz waarde laten verminderen. - als wij er een horeca taxateur op los laten en het veel hoger zou taxeren dan dat de hypotheek zou zijn, is dit in ons voordeel ? want we hebben al een aantal dingen veranderd wat de waarde zeker vermeerdert. zelf denken we omdat we zelf nog maar 1jaarcijfers kunnen laten zien dat het heel lastig gaat worden. maar met deze bovenste 3 punten dat het voor ons een heel groot verschil zou kunnen maken. graag benieuwd naar jullie kijk hierop
 5. oke bedankt al voor de vele info, hopelijk zijn er nog een paar ''kleine'' ondernemers die misschien iets van een indicatie zouden kunnen geven van zo ongeveer de boekhoud-onkosten? we gaan volgende week een weekje naar egypte (de spanning opzoeken) en vanaf dan zullen we ook hier in de buurt weer een rondje gaan doen bij enkele kleine boekhouders. en zullen we zien wat er uit gaat rollen qua prijzen. ben er nu wel bewust van dat het een stuk goedkoper kan.
 6. @michel s wij hebben alleen alles voor 6% wij verkopen geen alcohol en geen rookwaren. dus wij kunnen over onze volledige omzet 6%btw rekenen. @HeRaFin oke en dit 437,50 reken je per kwartaal. en de jaarcijfers zul je ook nog een keer rekenen. dit is dus 4x 437,50 = 1750 ex btw dus inc btw zal het op ca 2117 euro zitten. en dan de jaarspullen er nog eens bij zit ja op ca max 3000 per jaar per boekhouding compleet. kan natuurlijk verschil in zitten maar ca.
 7. @pj : jij telt dus over je inkomsten 6 % en over je inkoop de procenten dat tel je bij elkaar op en af. en dat geef jij aan je eigen boekhouder door? of zie ik dit nog verkeerd? mvg
 8. aha oke wij hebben dan ook inderdaad - pintransacties dit word dagelijks bijgeboekt op de rekening dus dit zijn er ca 30 in de maand (maar net hoeveel dagen maand telt) - thuisbezorgd boekt 1 maal per week transactie over. en wij werken zonder personeel en zijn een vof wij hebben alle facturen dan niet genummers maar wel per week bij elkaar. en houden dagelijks ook het volgende bij : kassa : pin : contant : en dit elke week. ook hier word elke week bij gehouden welke rekeningen er in deze week betaald zijn. ik snap dat je elk bedrijf niet kunt vergelijken, maar je zou altijd een prijs richting kunnen bekijken. want qua prijzen wat een boekhouder vraagt heb ik geen idee. en nu dus het rekeningoverzicht zag en toch wel zoiets had dit kan goedkoper? @t pj : mag ik je dan vragen hoe jij bijvoorbeeld je investeringsaftrek bij de belasting terugkrijgt ? @HeRaFin wij zitten in leeuwarden.
 9. mede-ondernemers en meedenkers. nu we deze week weer de boekhouding ingeleverd te hebben . stonden we eigenlijk een beetje naar de onkosten van de boekhouding te kijken. vooraf hebben wij gekozen voor deze boekhouder voor de volgende redenen : 1- we wilden een klein kantoor zodat het persoonlijker werd en wij dan ook met iedere vraag per direct contact zouden kunnen op nemen. en ook omdat we pas een jaar aan het ondernemen zijn. 2- ook in de buurt zodat het makkelijker even snel binnen stappen is. 3-deskundig en goed advies van kunnen ontvangen. 4- de onkosten laag te kunnen houden. voor dit jaar zijn we dan ook blij dat een persoonlijke boekhouder hebben gevonden. waar wij vooraf een bedrag hebben gezien en het ons verstandig leek om met 2 boekhouders een afspraak te maken. Waaruit we toch voor de ene gekozen hebben. hebben we nu dan toch ook weer iets wat onze vragen. ik snap dat hoe meer facturen en alles er bij zit hoe meer tijd en hoe meer werk er in gaat zitten. dus natuurlijk moet de boekhouder zijn uren ook uitbetaald krijgen. maar nu hebben wij iets wat een overzicht van onze boekhouder over de rekenen en vond ik het zelf persoonlijk wel aan de vrij prijzige kant (misschien jullie oordeel dat dit veranderd.) zo betalen wij ONGEVEER het volgende voor de kwartalen inclusief btw 1e kwartaal : 350 2e kwartaal : 595 3e kwartaal : 875 4e kwartaal : 1175 ------------------------------ totaal 2995 nu lopen onze omzet cijfers ca ongeveer op de 120k. winters is gewoon rustiger. en zomers zijn onze pieken. ook bij het 4e kwartaal staat het volgende op de rekening 3,5 ordner x 625 = 2187,50 4x aangif btw = 100e af : berekend 1e 2e 3e kwartaal 1300 -------------------------------------------------------- totaal factuur 987,50 incl 21 btw 207.38 Nu neem ik aan dat de jaarcijfers nog niet klaar gemaakt zijn en dat dit pas na het 1e kwartaal van 2013 gedaan word. maar ook hier zullen kosten aan verbonden zijn. nu was ik persoonlijk benieuwd wat jullie van de onkosten van ons vinden. contant en bank word keurig bijgehouden op datums. binnen 5 dagen na het kwartaal afgelopen is worden de spullen overhandigd. per jaar hebben wij ca ongeveer 600 facturen /rekeningen. alvast vriendelijk bedankt.
 10. geachte mede-ondernemers/ deskundigen. na een tijdje meegelezen te hebben hier op het forum over van alles en nog wat, zitten we zelf met enkele vragen. wij (vriendin) en ik hebben sinds november 2011 een eigen cafetaria, in een dorp van ca 1500 inwoners. dan met nog wat kleine gehucht/dorpjes om ons heen ook ca 1500 inwoners. na een moeizame start door wat financiele tegenvallers van de vorige eigenaars waar wij mee kwamen te zitten. weten we zeker dat er voor ons veel potentie in het dorp ligt. we hebben een mooi plek voor toeristen die fietsen door de bossen , die overdag wel komen. en s'avonds hebben we de afhalen en bezorgen van de dorpsmensen. nu is het zo dat wij wel onder cafetaria staan maar geen drank mogen schenken en etc. daar in het dorp nog niet 1 cafe/kroeg is maar wel 1 dag per week het dorpshuis open is om een biertje te halen. die daar een klein van kroeggedeelte erin hebben gezet. een slimme zet want op die 1e dag zit er toch wel een 20 a 30 man te poolen te darten. onder het genot van een biertje. nu kunnen wij naast de zaak heel mooi wonen. maar hadden we misschien het idee om zelf op de bovenverdieping te gaan wonen, en in de benedenverdieping een kroeg/cafe te starten. nu waren mijn vragen, wat voor vergunningen heb ik nodig? ik weet dat ik een drankvergunning nodig heb en waarschijnlijk een omgevingsvergunning. kan ik hulp krijgen met vergunningen ? zoals leveranciers of bepaalde bedrijven etc? omdat ik weet dat er vanuit de gemeente niet snel meegewerkt gaat worden met dit idee. zou de vergunning afgekapt kunnen worden omdat we er zelf boven zouden willen wonen ? of is dit geen probleem? 1 van ons heeft ervaring met cafe/kroeg maar niet met het opstarten ervan. wat zijn de grootste uitgaven die gaan komen ? met verbouwen en interieur en voorraad denk ik dat we al een heel end zijn. maar hoe gaat dit met een tap ? word die hier zo op bruikleen neergezet of zie ik dit verkeerd? er zijn vast wel meerdere vragen maar ben benieuwd naar jullie kijk op dit verhaal en misschien op meerdere antwoorden. alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept