Jump to content

DeWadloper

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Het is maar ene plek voor 2 mensen. En als ik het zou verbouwen om er een deel van mijn huis van te maken denk ik niet dat ik met een paar planken en spijkers van de bouwmarkt klaar ben :-). Daar komt wat meer bij kijken omdat het ook dan, met tekeningen, goedgekeurd zou moeten worden door de gemeente. Wat bedoel je dat het makkelijk is om iets op te zetten voor de financiering in zo'n geval?
 2. Natuurlijk is het uiteindelijk een gewone overnachting, maar wat is er mis met een creatieve oplossing? Operationeel trouwens niet, dat wil ik vanaf maart dit jaar. Mij wel. ik krijg nou niet het gevoel dat ik in jou bedrijf investeer. Ik blijf het toch meer zien als gewoon de overnachting afrekenen. Te meer daar je zelf al meldt dat de B&B al volledig operationeel is. Nogmaals het is niet meer dan een creatieve ´´oplossing´´ om jouw probleem met de gemeente op te lossen. Maar de financiele en juridische risico´s dek je er toch echt niet mee af.
 3. Het grote verschil zou zijn dat ik er niet mee op crowdfundingsites zou staan, maar op bed and breakfastsites. Daar komen geen investeerders maar mensen die op zoek zijn naar een overnachtingsplek. EN voor hen maakt eht niet uit of het geld dat ze betalen voor de dienst van de overnachting of dat eht geld gebruikt zal worden om de B&B goedgekeurd te krijgen./ Het bedrag blijft hetzelfde.
 4. Het tuinhuis hoeft niet meer gebouwd te worden, het is een bestaand gegeven. Wat ik dan bedoel is dat als ik geen toestemming krijg voor het tuinhuis ik het op de een of andere manier aan het huis vast wil koppelen waardoor het wel kan. Als ik nu gasten krijg en ze betalen een x bedrag aan 'huur' of ik vraag hetzelfde bedrag en noem het investering dan is het toch anders. Er is dan niets om door te prikken. De optie van het een unit te noemen is wel interessant. Ik zoek nog door. Het liefst heb ik het gewoon simpel weg met een ontheffing van de gemeente. De kans daarop is er nog steeds. Ik heb inmiddels ook even overlegd met de ambtenaar van het loket wonen en kreeg wel tips waar ik op kan letten bij de aanvraag. Wie weet is eht voor hun ook een manier om aan inkomsten te komen. DE gemeente hier is niet zo rijk :) en dat gun ik ze best De route die ik hier noem is meer het onderzoeken van een optie. En het voortborduren op een gedachte die ik kreeg. @ Edo. Het ie eigenlijk ook zo dat de groep dan alleen zo genoemd wordt tot ik het dan verbouwd zou hebben tot iets dat el wordt toegestaan. Daarna wordt het legaal een B&B. Het is ook niet zo dat de B&B ook nog niet klaar is, dat istie wel. geheel ingericht om te verblijven. Dus de overnachting die een 'investeerder' zou nemen is hetzelfde als dat ik het gewoon een verhuur zou noemen.
 5. Ka ik niet gewoon op de site van mijn B&B aangeven dat betaling voor een overnachting betekent dat je investeert? Het is trouwens nog waar ook, want ik wil, zeker de eerste jaren, het geld dat ik ermee verdien, direct steken in de verbetering van de plek. Maar goed, eerst ga ik proberen het via de gemeente voor elkaar te krijgen dat ik ontheffing krijg voor de woonbestemming en gewoon wel iets mag beginnen. Ik blijf wel benieuwd naar de mogelijkheid om iets te beginnen onder deze noemer.
 6. Dat is bij mij het probleem. Het gaat om een tuinhuis. Een B&B inpandig het eigen woonhuis is geen enkel probleem, een tuinhuis wel.
 7. Het is niet zo dat ik investeerders zoek. Wat ik zoek is een constructie waarbij ik geen vergunning krijg van de gemeente maar wel een mogelijkheid zoek om te verhuren. Het gaat dan alleen om de vorm. De gasten worden namelijk op deze manier 'investeerders',
 8. TAV het tuinhuis: ga je nu proberen om de vergunning te krijgen en als dat niet lukt toch starten...? Dat weet ik nog niet. Ik moet dan wel een basis hebben waarop ik kan beginnen, een vorm. Ik weet van een crowdfunding project "Buitengewoon varkens" waarbij een inleg wordt gedaan. Het geld komt niet terug, maar wel vleeswaren ter waarde van het bedrag plus wat extra. Dat betekent dat ik wel kan gaan voor een vaste bijdrage en dat kan koppelen aan een overnachting. Wat er extra is, als ze dat willen is dat ze op de hoogte gehouden worden van het proces naar een volwaardige B&B. Het gaat in deze voor natuurlijk alleen om de vorm. Want een gemeente zal mij niet kunnen verbieden om logees op mijn terrein te hebben, toch? Of zie ik iets over het hoofd?
 9. Ik ga een Bed and Breakfast beginnen, althans dat wil ik graag. In het tuinhuis bij mijn huis. Nu geeft de gemeente aan dat ik dat niet mag, dat er een woonbestemming zit op het perceel. Ik mag wel in brandonveilige, niet gecontroleerde zolderkamertjes een B&B runnen, maar in een tuinhuis niet. Eerst zal ik proberen om een omgevingsvergunning te krijgen voor het handelen in strijd met regels van de ruimtelijke ordening. Maar als dat niet lukt, overweeg ik om via crowdfunding toch te kunnen starten. Ik stel me dan voor dat ik het presenteer als: Je investeert een bedrag in mijn project (ik zou dan het tuinhuis willen vast bouwen aan mijn huis zodat er geen probleem meer is) en mag daarvoor in ruil overnachten in mijn tuinhuis. Is dat een slimme zet, of kom ik dan toch ook allerlei addertjes tegen? Is er iemand die zoiets al eens heeft gedaan? Of die er meteen leuke gedachte kronkel bij heeft?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept