Jump to content

impact1984

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat mag in dit voorbeeld inderdaad niet gezien het een originele naam is. Het mag wel als het om een generieke, beschrijvende domeinnaam gaat, iets als 'stofzuigerwinkel.nl', wat als merk niet echt te beschermen is. Als het je veel omzet oplevert zou je natuurlijk wel kunnen proberen de handelsnaam alsnog te bemachtigen. Daarvoor moet je bij de curator zijn. Die zou een bod op de handelsnaam toch moeten overwegen als dat wat oplevert voor de schuldeisers, zelfs als dat bod heel erg laag is gezien hij de domeinnaam al heeft laten verlopen en de handelsnaam zonder domein tegenwoordig niet zoveel meer waard is. Je zou gewoon heel cheeky 200 euro kunnen bieden, en vervolgens eens kijken waarom de curator dat niet wil aanvaarden (of de mazzel te hebben dat ie het wel doet). En het onderscheppen van de mail middels een catch al, wat vinden jullie daarvan?
 2. Dat mag in dit voorbeeld inderdaad niet gezien het een originele naam is. Het mag wel als het om een generieke, beschrijvende domeinnaam gaat, iets als 'stofzuigerwinkel.nl', wat als merk niet echt te beschermen is. Als het je veel omzet oplevert zou je natuurlijk wel kunnen proberen de handelsnaam alsnog te bemachtigen. Daarvoor moet je bij de curator zijn. Die zou een bod op de handelsnaam toch moeten overwegen als dat wat oplevert voor de schuldeisers, zelfs als dat bod heel erg laag is gezien hij de domeinnaam al heeft laten verlopen en de handelsnaam zonder domein tegenwoordig niet zoveel meer waard is. Je zou gewoon heel cheeky 200 euro kunnen bieden, en vervolgens eens kijken waarom de curator dat niet wil aanvaarden (of de mazzel te hebben dat ie het wel doet). Goed idee, het bedrijf had bijna een miljoen euro omzet per jaar. Misschien toch de moeite waard... Het faillissement is nog niet beëindigd
 3. Mijn dank is groot voor deze info, niet doen dus :) Heb het domeinnaam nu gewoon doorgelinkt naar mijn eigen website.
 4. Maar ik heb dus een compleet nieuw logo verzonnen voor de betreffende bedrijfsnaam, en dat gebruik ik ook als communicatie naar de klant toe. Wat voorheen dus bijvoorbeeld #Blokker BV# was is nu #Blokker# maar dan met een ander logo, kvk en adres uiteraard. Mag dat ook zomaar?
 5. Weet niet t voelde gewoon alsof het niet zou kloppen. Niet dat ik straks in de problemen kom. De handelsnaam staat ook niet meer in het kvk register.
 6. Hallo ondernemers, ik heb onlangs van een leverancier die failliet is gegaan de domeinnaam geclaimed (deze was namelijk weer vrij) en hier een nieuwe webshop van gemaakt. Nu krijg ik zo nu en dan nog een aanvraag bedoeld voor het oude bedrijf die failliet is. Ik mail dan netjes terug met dat ze failliet zijn maar dat wij ze het ook kunnen aanbieden voor een scherpe prijs. Hoe zou dit juridisch zitten, ik heb er namelijk een slecht gevoel over of dit wel helemaal eerlijk is. Graag jullie mening. [mod edit: typefout in titel hersteld]
 7. Het wordt je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Je hebt gelijk had beter moeten zoeken :-[ weet ook wel hoe het zou moeten zijn, maar wou alleen even een soort van bevestiging van jullie forummembers
 8. Die overstap is niet de discussie, van de 100-150 klanten in 3 jaar tijd is dit de 3e die overstapt, vandaar dat ik me er ook nog niet zo ik had verdiept. En de reden van overstap hoeft niet altijd een negatief iets te zijn toch?
 9. Hallo ik heb een reclamebureau, maak vooral veel websites en heel af en toe wil er wel eens een klant overstappen naar een andere webbouwer. Nu is dit laatst ook weer gebeurd maar deze webbouwer heeft de website (volledig door mijn ontwikkeld, dus ook het ontwerp en zelfs het cms) gewoon met een website grabber gekopieerd, en er de tekst onder geplaatst "Realisatie door: bureau **** " en mijn realisatielogo heeft hij verwijderd. Kan dit zomaar? Ik ben niet zo goed in die juridische dingen maar in mijn algemene voorwaarden staat dat dit niet mag zonder toestemming van mij. Heeft iemand hier ervaring mee / tips? Heb hem al verteld dat ik het hier niet mee een ben maar hij geeft verder geen oplossing.
 10. Dát is wel irritant want die andere partij gaat geheid de importeur benaderen. kun je geen afspraken maken met je leverancier?
 11. weet je ook al waar jeje inkoop gaat doen? ik zou het logo idd lekker fris en simpel houden zodat mensen het onthouden. bijvoorbeeld compuservice zuid of compukarel enz of je houdt rekening met de toekomst en noemt het bijv. (achternaam) automatisering wie weet ga je later ook meer bedrijven doen enz, exchange etc etc. heb zelf ook een computer bedrijf en dat heet achternaam ict
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept