pascallos

Junior
  • Aantal berichten

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door pascallos

  1. Bij deze het antwoord van de KvK: Bij de Kamer van Koophandel schrijven we de activiteiten in zoals die ook gedaan worden. We kunnen dus bij één inschrijving zowel groot- als detailhandel zetten. De inschrijving bij het HBD komt m.i.v. 1 januari 2014 te vervallen. Voor mij is het nu duidelijk, bedankt voor de reacties
  2. Email gestuurd naar de KvK. Ik denk dat mijn vraag door mij niet helemaal goed omschreven is. Uiteraard kun je zowel een groothandel als webshop in hetzelfde product hebben, maar dan heb je toch twee inschrijvingen nodig? Dit vond ik op een KvK forum: "In (m)enige gevallen zie ik dat ondernemers BEIDE functies (levering aan detaillist en consument)willen vervullen en soms terecht. Een web-winkel die aan particulieren (detailhandel) levert komt een product tegen in Frankrijk die zij hier met succes verkoopt. Zij kan besluiten dit product professioneel te importeren, en het ook via andere detaillisten af te zetten. In dit product wordt zij dan groothandel bij de levering aan andere detallisten en blijft detaillist bij het leveren aan particulieren. Dus haar registratieformulier bij de KvK moet aangevuld worden. Dat is dan in dit product een "verticale integratie". en ik vond dit: "een groothandel heeft bij de Kvk een omschrijving van de werkzaamheden laten vastleggen, daarin wordt bepaald wat de klanten van de groothandel zijn.(Dit kunnen dus ook eindgebruikers oftewel particulieren zijn) " Wat hier voor mij nog niet duidelijk aan is is hoe je dan bij de KvK moet zijn ingeschreven? Als detaillist met een aanvulling van verticale integratie of als groothandel.
  3. Als groothandel hoef je niet aan het hbd af te dragen. Als detaillist wel, dat klopt toch? Maar met betrekking tot mijn vraag....wat kan wel en wat niet. Waar moet je rekening mee houden, hoe moet je je inschrijven. Alvast bedankt
  4. Dacht dat dat zo is, anders zou je als detaillist je bij de KvK inschrijven als groothandel aangezien je dan geen extra belastingen etc. hoeft te betalen zoals het HBD. Toen ik me 4 jaar geleden inschreef bij de KvK met een webshop werd mij gevraagd of het detailhandel of groothandel is. Omdat groothandel niet direct aan de consument mag leveren (werd mij destijds verteld, er kan natuurlijk het één en ander zijn veranderd).
  5. Is het mogelijk om als webshop ook te leveren aan andere detaillisten. Te denken valt dan aan andere webshops en fysieke winkels. Uiteraard hanteren de verschillende verkoopkanalen dezelfde prijs (uiteraard niet vastgesteld). Mag dit? Het gebeurt heel veel, maar mag het want je handelt dan vaak als distributeur/groothandel. Als groothandel/distributeur mag je niet direct aan de consument leveren dat weet ik, maar mag je als webshop wel handelen als groothandel of heb je twee inschrijvingen bij de KvK nodig? Het idee is dat ik het alleenrecht heb om een product te verdelen in Nederland. Ik wil een dealernetwerk bouwen, maar daarnaast ook rechtstreeks aan de consument leveren voor dezelfde prijs als "mijn" dealers.
  6. Dat begrijp ik, maar moet ik ook inkomstenbelasting betalen wanneer ik geen geld onttrek uit het bedrijf? Uiteindelijk zit het geld dan in het bedrijf en heb ik het niet privé. Mocht ik alsnog privé de aangifte doen voor inkomstenbelasting moet het dan bij inkomsten uit overige werkzaamheden denk ik? Met betrekking tot de tijd die ik erin steek, zal dit ongeveer 10 a 15 uur per week zijn. Ik voldoe daarmee niet aan de 1250 urennorm (geen recht op startersaftrek en investeringsaftrek).
  7. Bedankt voor de snelle reactie, met betrekking tot een uitkering. Ik had dit uitgezocht en hoorde van het UWV dat je ofwel een uitkering krijgt ofwel je werkt in je eigen bedrijf. Er zijn wel tussenvarianten zoals: - een periode dat je vrij bent gesteld van solliciteren en je kunt richten op het bedrijf. Mocht je daarna doorgaan met het bedrijf dan vervalt je recht op uitkering - Een percentage van de tijd dat je in het bedrijf steekt gaat dan van je uitkering af. Een andere vraag, in hoeverre hebben de inkomsten uit de eenmanszaak invloed op je privé belastingaangifte etc. in het geval van geen financiële onttrekking uit het bedrijf?
  8. Ik heb een bedrijfs/belastingtechnische vraag met betrekking tot het opstarten van een bedrijf. Onderstaand zal ik eerst een korte schets geven van hoe ik het vooralsnog zie. Vervolgens zal ik wat vragen stellen waarvan ik hoop dat er iemand is die ze kan beantwoorden: Idee/situatie: Ik wil naast mijn huidige baan een eigen bedrijf beginnen. Dit bedrijf heeft niet als doelstelling om direct (veel)winst te maken (zou uiteraard wel leuk zijn). Rustig opbouwen in de beschikbare tijd die ik heb om er later de vruchten van te kunnen plukken zo zie ik het. Daarom wil ik in dienst blijven bij mijn huidige baas om gewoon een vast inkomen te hebben. Een deel van mijn spaargeld wil ik vervolgens in het bedrijf steken t.b.v. voorraad, website, etc.. Mocht er geld worden verdiend door de verkoop van producten is het dan ook niet de bedoeling dat ik dit direct privé wil innen. Het mag gewoon op de rekening van het bedrijf blijven staan om de winst vervolgens weer te investeren. Net zolang totdat het mogelijk is om mijn eigen investering van spaargeld eruit te kunnen onttrekken. In eerste instantie zal ik dus geen loon of vergoeding uit het bedrijf onttrekken. Dat zal wel het geval zijn zodra er genoeg geld is verdiend om dan in ieder geval mijn investering eruit te onttrekken. De bedrijfskosten zijn erg laag omdat ik het vanuit eigen huis kan runnen en de benodigde artikelen zoals een pc, tablet, printers etc. reeds aanwezig zijn. Vragen - Is het mogelijk om een eenmanszaak op te richten zonder werknemers en zonder loonontrekkingen? - Zijn er regelingen met betrekking tot het terugbetalen van een investering vanuit het bedrijf naar de persoon die er geld in heeft gestoken? - Wat als blijkt dat je werkloos raakt en dit bedrijf staat op jouw naam. Het idee is dat er pas later geld wordt verdiend. Als je werkloos raakt heb je niets aan de inkomsten van het bedrijf want die zijn er niet en loop je ook een eventuele uitkering mis? - Kun je het bedrijf ook op de naam van iemand anders zetten (voorbeeld: mijn vriendin)? Dit om bijvoorbeeld te voorkomen dat een uitkering op mijn salaris niet wordt misgelopen en je in rustig tempo (zonder direct winst te maken) verder kan met het bedrijf?
  9. Bedankt voor de snelle en goede reacties. Om het één en ander duidelijk te maken. Ik ben niet van plan om het product te verbeteren, zoals dat bedrijf het heeft geproduceerd was "mijn idee" en verbeteringen lijken met niet nodig. De enige reden om zelf te willen produceren is omdat ze niet mee willen werken het product op de Europese markt te brengen en ik dit juist wel wil. Het is dus een laatste manier/mogelijkheid om met het product aan de slag te gaan, maar dan als producent ipv verdeler/distributeur. Ik wil derhalve geen octrooi en/of patent aanvragen De volgende classificaties staan onder het patent, heb echter geen idee .... Internationale classificatie B62J11/00 Coöperatieve classificatie B62J11/00, B60N3/101, B60N3/10 Europese classificatie B60N3/10B, B62J11/00
  10. De situatie is zo dat ik een idee heb voor een product, maar dat ik een vergelijkbaar product op tegenkwam toen ik in patenten aan het spitten was op google.com/patents. Balen dus, in de tussentijd heb ik contact gezocht met het bedrijf (in de USA) om het product te kopen en te kunnen verdelen in de BeNeLux, echter zonder al te veel resultaat (niet welwillend). Toch ben ik van mening dat het product hier breed gedragen zal worden door de groep consumenten die ervoor in aanmerking komen en wil het dus doorzetten. De ontwikkeling van het product is geen probleem, echter heb ik nu te maken met een patent dat ik wil omzeilen om het product zelf te ontwikkelen/produceren. - Hoe kan ik zien voor welke landen het patent geldig is? - Waar moet ik nog meer op letten? - Zijn er bedrijven etc. die mij hiermee kunnen helpen/adviseren maar die niet de hoofdprijs vragen? Ben namelijk net afgestudeerd en heb dus weinig geld (patenten etc. zijn duur). Alvast bedankt
  11. Hoi Dennis, Ik snap je wel, maar ik mis één ding. Met betrekking tot salaris onttrekken. Je had het over een arbeidscontract maar later dat dat niet kan omdat je vennoot bent. Hierdoor haal ik de zaken door elkaar. Heel concreet, hoe en op welke vorm kan ik per uur uitbetaald krijgen? Hoe regel ik dat in de VOF, onderling en middels het VOF contract (artikel over onttrekkingen) of is er dan een los contract nodig.
  12. thnx wederom. Hoe je tot de VOF toetreedt weet ik. Maar wat ik door elkaar haal is of we nu wel/niet een arbeidscontract aangaan met de VOF. Zo ja dan is het geld dat ik als "salaris" zie toch salaris en onttrek je salaris uit de VOF? De winst is dan hetgeen dat overblijft na de salarissen van de 3 vennoten ervan uitgaande dat we alledrie een arbeidscontract tekenen. Wat ik daarnaast ook niet helemaal snap is hoe het dan zit met je inkomstenbelasting. Want er voor 100 uur werken met salaris a 15 euro per uur is leuk. Maar als dit niet realiseerbaar blijkt het je wel een arbeidscontract dat niet werkt omdat het niet te betalen is. i.vm. je toeslagen etc. is dit nadelig omdat je fictieve salaris dan wel bij je andere baan wordt opgeteld, maar het niet altijd betaald is. Of is de oplossing een 0 uren contract?
  13. Beste Dennis, Allereerst bedankt voor je reactie! Je hebt me/ons al flink op weg geholpen. Echter nog een paar vragen: - Hoe kun je in dienst treden bij de VOF? Bedoel hoe/wanneer is het mogelijk om salaris uit de VOF te onttrekken? Welke zaken moet je daarvoor regelen? - In het begin hebben we geen saldo en kun je dus niet onttrekken. Het kan dan natuurlijk ook zo zijn dat je even uitgaande van jouw voorbeeld 100 uur met elkaar hebt gewerkt ==> 15x100 = 1500 euro loon. Maar dat jaar is er slechts 1000 binnengekomen. Hoe verdeel je het dan? Dan zou je een x aantal uren niet uit kunnen betalen. - Over welk deel van de inkomsten haal je salaris? Want de winst is er pas nadat de kosten eruit onttrokken zijn. De winst zou dus heel laag kunnen zijn omdat je salaris onttrekt?
  14. Beste lezers, Ik heb een vraag die gaat over enerzijds loon/belasting en anderzijds de zorgpremie. Met twee andere net afgestudeerden ben ik een VOF gestart. In eerste instantie was het de bedoeling om ervaring op te doen naast onze banen, echter willen we echt groeien en hebben we besloten om het serieuzer aan te pakken. Omdat de VOF bij lange na geen fulltime salaris kan bieden op dit moment (net gestart) maar we hier wel naartoe willen (iedere ondernemer heeft wensen) hebben we nu naast onze banen afgesproken om er meer tijd in te stoppen. Echter zoals bij iedereen waarschijnlijk zo is, weten we niet wie wanneer wat doet en hoeveel tijd iemand heeft per maand. Daarom willen we betalen naar hoeveelheid werk (uurtje factuurtje). Er ontstaan hiermee gelijk een aantal problemen die wij niet weten op te lossen: - Als vennoot betaal je geen loonbelasting, maar aan het einde van het jaar draag je belasting af over je winst. In de tussentijd kun je geld uit de VOF trekken als salaris. Dat is prima echter zullen de inkomsten heel wisselend zijn en hebben we geen idee over de hoogte ervan. Daarnaast moet je geld in het bedrijf hebben voor kosten etc.. Het makkelijkste is dat je aan het eind van het jaar een verdeling maakt, maar dan heb je maandelijks geen inkomsten uit de VOF….voor mij geen punt voor de andere 2 een probleem. Hoe maak je een verdeling op basis van uren werken en daar de inkomsten over verdelen per maand? - Het kan daarnaast zo zijn dat je in maand A veel werkt maar een deal pas rond krijgt in maand B. In maand B werk je weinig en dus krijg je weinig inkomsten over maand B terwijl je ook weinig kreeg over maand A maar veel gewerkt hebt en door veel effort in maand B wel iets bereikt hebt. Je zou kunnen denken aan provisie….maar je hebt ook iemand die meer achtergrond werk verricht en dan nooit iets zou verdienen. Hoe tackle je dit probleem? Mijn andere vragen gaan over de zorgverzekeringswet. Hoe zit dit precies? Ik las hierover het volgende:”Halverwege het kalenderjaar ontvang je een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet. Hierop staat hoeveel je moet betalen. In de loop van het volgende jaar ontvang je de definitieve aanslag op basis van de aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen/inkomensafhankelijke bijdrage ZVW. Deze definitieve aanslag wordt met je voorlopige aanslag verrekend.” Mijn vragen hierover: - Hoe bepalen ze de hoogte van je aanslag? Waar is deze op gebaseerd? - Hoe kun je dit koppelen aan een maandelijkse betaling van salaris uit winst van de VOF? Je weet immers nog niet wat de hoogte is van de aanslag waardoor het dus kan zijn dat je flink moet terugbetalen. Hopelijk is er iemand die mij op deze vragen antwoord kan geven. Het liefst per vraag zodat ik het overzicht kan behouden. Vriendelijke bedankt voor de gedane moeite
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.