Jump to content

Gogita

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  HigherInnovation
 1. Update! Ik heb mijn eerste proefsnede gedaan met carbon fiber en alles waar redelijk naar verwachting. Er was echter 1 punt wat ik niet had verwacht en dat was de schade dat werd aangebracht bij de carbon fiber. Bij de lead-in raken de lagen van de carbon fiber los van elkaar. Volgens het bedrijf dat het voor mij sneed is dit iets wat altijd zal gebeuren bij het initiële punt waar de waterstraal het carbon voor het eerst raakt. Ik vroeg mij af of dit waar is of is het omdat het bedrijf iets verkeerds doet, omdat zij te weinig ervaring hebben met het snijden van dit materiaal.
 2. Hele goeie opmerking! Ik heb er inderdaad ook over gedacht om het conisch te snijden met water of laser, maar zover ik het weet is dit niet mogelijk :( De installaties hebben de water(laser)straal altijd recht naar beneden staan, waardoor alleen rechte snedes mogelijk zijn.
 3. Ik heb wat slechte verhalen gehoord over het snijden van carbon met een CO2 laser vanwege de epoxy lijm laag. Er wordt gezegd dat het ervoor kan zorgen dat de carbon vervormd of verbrand. Echter wordt er nooit bij gezegd wat de diktes waren van de carbon platen. Heeft iemand hier ervaring met het snijden van 1 mm carbonfiber met een CO2 laser? Liggen de kosten lager dan bij watersnijden?
 4. Zou het materiaalverlies minimaal kunnen zijn met lasersnijden?
 5. Oh! waw, dat wist ik nog niet. Dankjewel voor de tip!
 6. Het product bestaat dus uit 2 onderdelen, het vormpje en het materiaal eromheen. Als ze in elkaar passen zonder los te laten, is het makkelijker om ze bij elkaar te houden als je ze meeneemt. Nou is het zo dat het ook mogelijk is om deze 2 onderdelen los van elkaar te maken. Dus je snijd een vormpje uit een koolstofvezel plaat en ernaast snij je een cirkel eruit dat precies de juiste grootte is voor het vormpje wat eruit was gesneden, maar dit zou betekenen dat ik veel meer koolstofvezel zou verspillen. De reden waarom ik geen aluminium wil kiezen, is dat de randen misschien dan te scherp worden. Het product zal in contact komen met telefoons, en ik maak me zorgen dat aluminium krassen zullen veroorzaken op de casing.
 7. Wat een snelle antwoord, dankje :O Zal watersnijden niet een flinke ruimte overlaten tussen het materiaal en het vormpje dat eruit wordt gesneden?
 8. Hallo forum! Ik wil heel graag voor een nieuw product een vierkante koolstofvezel plaat van ongeveer 1 MM dik bewerken door er een vorm (zeg maar een cirkel) uit te snijden. Echter moet het wel het geval zijn dat het cirkeltje terug in de oorspronkelijke vierkant geduwd kan worden en niet eruit valt. Dit houdt dus in dat bij het snijden van de koolstofvezel, de ruimte tussen de cirkel en het resterende plaat minimaal moet zijn. Ik heb wat onderzoek gedaan en zie dat CNC frezen (Dankjewel LFP voor de correctie :)) vaker wordt gebruikt voor het bewerken van koolstofvezel platen. Ik zag dat bij frezen vaker een flinke ruimte maakt tussen het materiaal en het vormpje dat eruit wordt gesneden, omdat het gebruikt maakt van een boorkopje. Ponsen zou ook handig zijn, maar ik weet niet of deze optie mogelijk is met koolstofvezel. Met een hand met een zaagje gaat het ook niet lukken omdat het heel precies gesneden moet worden. Ik vroeg mij dus af of iemand van jullie misschien bij kunnen vertellen welke methode jullie het beste denken te vinden voor wat ik wil doen. :) [titel aangepast - mod]
 9. Heb de komende dagen verschrikkelijk slechte telefoon verbnding, maar heb een e-mail gestuurd en antwoord terug gekregen. Hij gaf als verklaring dat de kosten van een Liquid Silicone Rubber matrijs velen malen hoger liggen dan een matrijs voor een normaal kunststoffen matrijs. Had niet verwacht dat het zoveel hoger zou uitvallen O_O
 10. Ok, ik heb mijn eerste offerte ontvangen, maar het heeft een onbetrouwbaar hoog bedrag erop staan. 20 duizend voor de matrijskosten! O_o Al mijn onderzoek liet zien dat het normaal gesproken de matrijskosten niet boven de 10.000 euro hoort te komen bij dit soort kleine producten. Heeft iemand hier een verklaring voor?
 11. Ah ok, een heel voorraad aanschaffen is inderdaad een goed idee. Weet je misschien of een normale matrijs voor ABS ook geschikt is voor silicone? En als ik het mag vragen :) Heb je je matrijs in Nederland laten maken of in het buitenland?
 12. Ik heb inderdaad ook 3d printen overwogen. Echter is het zover ik het weet het geval dat 3d printen van electrisch geleidende silicone nog niet mogelijk is voor commercieel gebruik. Daarnaast ben ik wel van plan om een prototype van rubber te 3d printen, maar het is veel te duur om het op grote schaal te produceren. De rubbere onderdeel zou 30 euro per stuk kosten! Vergeet niet dat het onderdeel niet eens 1 kubieke cm groot is. Ik lees constant dat je "veel" moet produceren voordat het rendabel is, maar ik weet dus maar niet wat "veel" betekent.
 13. Beste mede-forummers! Ik ben van plan om een klein product te introduceren dat gemaakt is uit 2 onderdelen, een deel van hard plastic en een deel van elektrisch geleidende silicone/rubber. Nu is mijn plan om het te maken door middel van spuitgieten, omdat dit volgens mijn onderzoek het goedkoopste methode is om grote aantallen van iets te produceren en de enigste methode is om silicone onderdelen te produceren. Ik weet dat de kosten van het maken van een matrijs (of 2 als ik beide onderdelen met spuitgieten wil maken) hoog zijn, terwijl de variabele kosten heel laag zijn, maar ik kan op internet nergens concrete nummers vinden. Het complete product is ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm bij 1,5 cm groot, dus relatief klein, met wand diktes die rond de 0.75 mm zijn. Zullen de matrijs kosten ook lager zijn, omdat het product kleiner is? Wat voor een matrijs kosten kan ik verwachten en hoe hoog zullen de variabele kosten wel niet zijn? Ik heb al wat mails voor offerte aanvragen rondgestuurd naar verscheidene spuitgiet bedrijven, maar ze hebben tot nu toe nog steeds geen antwoord terug gestuurd. :( Ik heb erbij vermeld dat ik verwacht dat ik ongeveer 500 van ieder ondedeel op jaarbasis verwacht, is dit te weinig om spuitgieten voordelig te maken? Ik heb ook gelezen om de matrijs in China te laten maken en dan te laten importeren, maar ik weet niet of ik dit kan vertrouwen...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept