loading
Ga naar inhoud

roeller

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscal

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Kortenhoef

Recente activiteiten

 1. Ja,.. dat klopt. Ik zei het verkeerd; Het bedrag vrijgesteld van BTW + het bedrag Exclusief BTW is € 90,73 Waarom vind je het nergens over gaan? Ik wil simpelweg een juiste administratie voeren. Of het nu gaat om 1 euro of 1000 euro, ik doe het graag goed. En dit was/is echt onduidelijk neergezet door de ANWB
 2. Dankjewel Ronaldinho! Voor alsnog zet/boek ik deze factuur maar als volgt in de administratie: Exclusief BTW: € 90,73 BTW: € 1,56 Totaal (incl. BTW): € 92,29 (vanuitgaande dat ik niet met de acceptgiro betaal) Ik zit in elk geval safe. Het enige nadeel is dat ik (als ik meer informatie had) de factuur voor meer zou kunnen opvoeren en misschien tot iets van 10 a 12 euro BTW zou kunnen terugkrijgen.
 3. Ik vraag me dan nog wel af: - Waar komt het verhaal op de ANWB website over 'gewogen BTW' van 10,33% dan vandaan en waar slaat dat op?
 4. Recent ontving ik de factuur van de ANWB, deze is ook online te zien op MijnANWB. Ik maak gebruik van ANWB (prive) Wegenwacht diensten, niet van de ANWB zakelijk dienstverlening. Nu is mijn vraag: Hoeveel BTW zit er nu op de factuur van de ANWB? Ik heb dit aan de ANWB gevraagt (Telefonisch, maar dit kon mij niet zeggen en per email, maar nog geen antwoord gehad. Ook heb ik online gezocht en in de forums). ANWB zegt op haar website (http://www.anwb.nl/mijn-anwb/mijn-gegevens/veelgestelde-vragen/Hoeveel-btw-wordt-berekend-door-ANWB-.html) Voor het ANWB Lidmaatschap en de services van Wegenwacht wordt btw berekend. Dit betreft een gewogen tarief van 10,33%. Een gewogen tarief wil zeggen dat er over 1/3 deel 19% btw wordt berekend en over 2/3 deel van de contributie of service 6%. Op de factuur die ik kreeg stond niet uitgespecificeerd, er stond alleen: Wegenwacht Nederland Service met woonplaats en vervang. vervoer (01-01-2013-31-12-2013)92,29 Kosten acceptgiro1,50 te betalen (incl. 1,56 BTW, incl. assurantiebelasting) 93,79 Nu kan ik het bedrag niet door 3'en delen en over het 1/3 deel en 2/3 deel BTW gaan rekenen want ik weet dat er ook nog assurantiebelasting in zit 'verborgen' en ik neem aan dat er geen BTW over assurantiebelasting betaal. In een forum las ik juist weer: "Het BTW bedrag dat op de factuur staat is bindend". Kan iemand mij helpen of duidelijkheid geven?
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké