Jump to content

Nikki_K

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. . je zoekt dus gewoon een nieuwe werkgever die je "tantième" vooraf al over maakt.? :-\ Haha Henk, en/of he ;)
 2. Huh, je hebt toch een goede functie? Het lijkt wel koudwatervrees of misschien ben je gewoon geen ondernemer maar eerder onderzoeker. Je schrijft zelf dat het tijd is voor eenvoudige actie, maar het komt er niet van. Groet, Highio Beste Highio, op dit moment heb ik een goede functie, maar wanneer ik zelf het land door zal moeten om acceptanten binnen te halen (voor mijn eigen concept in dit geval) ben ik bang dat mijn huidige werkgever dat niet ziet zitten. Hij zal zeggen dat ik niet ben aangenomen om voor mezelf te werken. En zonder werk/loon wordt het lastig om dit alles te kunnen realiseren. Vandaar dat ik dit concept liever verkoop EN/OF dat ik na verkoop betrokken nauw raak in het concept. Zodat ik mijn huidige functie toch kan opzeggen en dan toch betaald krijg voor deelname/inzet binnen dit concept.
 3. Je vraagt hier adviezen om je idee te verkopen. Dan meld een serieus bedrijf met ervaring en kennis zich en geeft aan dat je mag bellen,mailen of zelfs een afspraak te maken. En jij komt met bovenstaand antwoord? Heb het idee dat je idee alleen nog in je hoofd zit...Geen verdere uitwerking op papier.Klopt dat? Danny Beste Danny, tot op heden is vrijwel alles op papier uitgewerkt, enkel nog bezig met de optimalisatie van de website. Ik geef geen halve presentatie, alles zal 100% in orde moeten zijn.
 4. Beste John, allereerst wil ik je bedanken voor het advies wat je mij hebt gegeven. Onlangs heb ik een afspraak gehad met een leverancier en met een bedrijf wat zich inzet voor de transacties. Het cirkeltje op zich is bijna rond, alleen is het nu zaak om acceptanten te vinden waarvan ik zeker ben dat zij in dit concept willen meegaan. Het zal hun onderneming gegarandeerd een positieve boost geven in naamsbekendheid en omzet. Alleen is het zo dat ik geen tijd heb om deze allen te benaderen. En ik weet dat ik er tijd voor vrij zou moeten maken om deze acceptanten "binnen te halen". Ik zou graag een korte presentatie geven wanneer ik een afspraak maak met deze acceptanten, maar zoals ik eerder heb gezegd wordt het lastig om op eigen houtje Nederland en België te bezoeken zonder dat ik "tijdelijk" enige vorm van inkomen binnenhaal. Middels aqcuisitie is het absoluut mogelijk om afspraken te maken met acceptanten.....maar dan moet je er nog naartoe om een presentatie te houden omtrent het product. Tijdens deze presentatie wil ik de acceptant graag uitleggen wat het concept inhoud. Wat de voordelen zijn van de acceptant (makkelijk winst maken, vergroten van de doelgroep en kostenbesparend), de werkwijze van het concept (en website) en de kosten. Er is, uit onderzoek gebleken, vraag naar dit concept in deze branche. Dit onderzoek heb ik middels enquetes gehouden. Mocht er een potentïele koper zich aanbieden om met dit product de markt op te willen gaan, dan wil ik daar graag over onderhandelen. Via deze potentiële koper zal het een stuk makkelijker zijn om ervoor te zorgen dat dit product wordt opgenomen in het assortiment van de diverse verkooppunten. Zij hebben hun ervaringen. Ik wil je graag bedanken voor je advies en wellicht zal ik nog een belletje plegen!
 5. Voor 10k bij de bank aan kloppen heeft geen zin, kan je beter naar qredits gaan. Moet je alleen wel je plan gedetailleerd op tafel gooien. :P Probeer het gewoon met FFF (Family, Friends en Fouls) en ga er parttime mee aan de slag. En zoals Twabla al aan geeft: probeer eerst de acceptanten over de streep te trekken. ;) Daar zit ook zeker een kern van waarheid in, alleen wil ik niet sturen ander ermee aan de haal gaat. Wel heb ik een geheimhoudingsverklaring laten opstellen. Dus zal ik in dat opzicht safe zitten lijkt me?!
 6. Zit wat in, alleen zijn de kosten niet zo hoog. Zal geen lening van 10k nodig hebben oid.
 7. Begrijpelijk. Kun je het niet anders organiseren? Partner in crime betrekken, zodat je de lasten kunt verdelen? Zou toch zonde zijn als je concept op de plank blijft liggen, of als iemand anders er succes mee gaat boeken... Er zijn genoeg mensen met (goede) ideeën. Helaas zijn er te weinig die ook durven te handelen. Jij bent al een eind op schot, dus ik zou zeggen: ga ermee door. In het ergste geval heb je er veel van geleerd! Beste Bas, Ik zal eerst proberen het concept te verkopen. Mocht dat niet lukken dan zal ik op zoek gaan naar een investeerder en zelf alles zo goed mogelijk proberen te realiseren. Mocht dat niet lukken dan is een lening van de bank het laatste middel zijn dat ik zal aanvragen. Er vanuitgaande dat dit concept zeker op de Nederlandse en/of Belgische markt een plaats verdiend!
 8. Beste Hans, Mag ik je bedanken voor jouw advies! Hier zal ik zeker iets mee doen!
 9. Nee, je vraagt 10% van de omzet. En dan nog eens deelnamekosten. Hoe ga je Wouter (de potentiële acceptant) overtuigen dat-ie die kaart moet accepteren? Leiden Kabeltjekadokaarten tot meer omzet? Kan Wouter niet beter zelf Kabeltjekadokaarten of Kabeltjekortingskaarten uitgeven via verwante retailers? Dan steekt hij een deel van die 10% in eigen zak. De acceptanten zijn cruciaal! Best TwaBla, Zoals eerder aangegeven waren het slechts voorbeelden. In het concept staat geen vast percentage opgesteld. Het wa slechts een indicatie, maar kan begrijpen dat een potentiële koper wel een marge vraagt. Het concept is instapklaar mits je de tijd hebt om te investeren in productie en binnenhalen van acceptanten.
 10. In mijn concept vraag ik weinig percentage (sterker nog, ik hoef er niet eens te verdienen aan de transactie, wellicht dat een potentiële koper dat wel wilt vragen), een deelnemer betaald jaarlijks een x-bedrag. Zoals eerder beschreven mag men dit zien als een extra marketingtool voor naamsbekendheid en een positieve boost in omzet. Ik vraag aan deelnamekosten geen duizenden euro's.
 11. + het feit dat ik het op de website van BBIE gezocht heb naar gelijke of "soortgelijke" concepten, met als resultaat 0 resultaten. Deze zijn dus (nog) niet bekend.
 12. Voor alles wat er in de wereld te koop is kun je in principe een cadeaukaart verzinnen. Daar hebben zich al talloze mensen over gebogen met als resultaat inmiddels een groot assortiment aan beschikbare kaarten. Volgens mij hebben marketeers in deze business eindeloos gebrainstormd over alle mogelijkheden en er een aantal - in hun ogen rendabele - uitgekozen om daadwerkelijk te implementeren. Dus hoe groot is de kans dat jouw kaart al ooit verzonnen is en om de een of andere reden (nog) niet op de markt gebracht? Wie weet zijn er zelfs wel meerdere i-DEPOT registraties van jouw idee. Bestaat er eigenlijk wel zoiets als "ik heb een kapperscadeaukaart verzonnen en als i-DEPOT vastgelegd en nu mag niemand anders een kapperscadeaukaart op de markt brengen"? Op de site van het BBIE staat ook duidelijk "Maar het i-DEPOT geeft u geen (intellectueel) eigendomsrecht en biedt dus ook geen bescherming." Klopt, maar ik heb een bedrijfsnaam (KvK) en domeinnaam (en varianten) vastgelegd wat nog niet bestond. Maargoed, ik kan je garanderen dat het concept nog niet op de markt te vinden is. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik snel stappen onderneem met het concept. Reden voor i-DEPOT registratie is alleen om eventuele conflicten te voorkomen omdat er geen eigendomsrecht op aan te vragen is.
 13. Natuurlijk zijn dat de woorden die het wel aantrekkelijk maken. Geld wilt iedereen wel voor een product of concept die een ieder heeft bedacht denk ik zo. De ervaring die ik hiermee kan opdoen is ook een vereiste, want het is een hele leerproces. Credits; ja wil wel geregistreerd staan als founder van het bedachte concept.
 14. Dat is hetgeen wat ik mezelf ook afvraag. Ik twijfel over een aantal zaken, niet het concept, maar meer het realiseren van. Moet ik een potentiële koper interesseren om dit concept toe te laten tot het assortiment wat zij al hebben. Het concept is nog niet bekend bij leveranciers dus wil ik dit graag op de markt brengen. Het enige wat eigenlijk dan nog gerealiseerd moet worden is het benaderen van acceptanten. En een bedrijf (potentiële koper) inschakelen die de kaarten produceert en de software tot zijn beschikking heeft. Als dat rond is. Ik heb een aantal potentiëlen op het oog, maar moet ze nog wel benaderen. Ik heb momenteel een goede functie en ben bang dat ik mijn focus daarop verlies wanneer ik zelf met mijn concept zal verdergaan. Ik weet namelijk niet wat een potentiële koper zal voorstellen. Willen zij een try out of zijn ze bereid om het hele concept over te nemen zonder een try out te willen? Ik denk dat het een kwestie is van onderhandelen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept