Nikki_K

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nikki_K

  1. . je zoekt dus gewoon een nieuwe werkgever die je "tantième" vooraf al over maakt.? :-\ Haha Henk, en/of he ;)
  2. Huh, je hebt toch een goede functie? Het lijkt wel koudwatervrees of misschien ben je gewoon geen ondernemer maar eerder onderzoeker. Je schrijft zelf dat het tijd is voor eenvoudige actie, maar het komt er niet van. Groet, Highio Beste Highio, op dit moment heb ik een goede functie, maar wanneer ik zelf het land door zal moeten om acceptanten binnen te halen (voor mijn eigen concept in dit geval) ben ik bang dat mijn huidige werkgever dat niet ziet zitten. Hij zal zeggen dat ik niet ben aangenomen om voor mezelf te werken. En zonder werk/loon wordt het lastig om dit alles te kunnen realiseren. Vandaar dat ik dit concept liever verkoop EN/OF dat ik na verkoop betrokken nauw raak in het concept. Zodat ik mijn huidige functie toch kan opzeggen en dan toch betaald krijg voor deelname/inzet binnen dit concept.
  3. Je vraagt hier adviezen om je idee te verkopen. Dan meld een serieus bedrijf met ervaring en kennis zich en geeft aan dat je mag bellen,mailen of zelfs een afspraak te maken. En jij komt met bovenstaand antwoord? Heb het idee dat je idee alleen nog in je hoofd zit...Geen verdere uitwerking op papier.Klopt dat? Danny Beste Danny, tot op heden is vrijwel alles op papier uitgewerkt, enkel nog bezig met de optimalisatie van de website. Ik geef geen halve presentatie, alles zal 100% in orde moeten zijn.
  4. Beste John, allereerst wil ik je bedanken voor het advies wat je mij hebt gegeven. Onlangs heb ik een afspraak gehad met een leverancier en met een bedrijf wat zich inzet voor de transacties. Het cirkeltje op zich is bijna rond, alleen is het nu zaak om acceptanten te vinden waarvan ik zeker ben dat zij in dit concept willen meegaan. Het zal hun onderneming gegarandeerd een positieve boost geven in naamsbekendheid en omzet. Alleen is het zo dat ik geen tijd heb om deze allen te benaderen. En ik weet dat ik er tijd voor vrij zou moeten maken om deze acceptanten "binnen te halen". Ik zou graag een korte presentatie geven wanneer ik een afspraak maak met deze acceptanten, maar zoals ik eerder heb gezegd wordt het lastig om op eigen houtje Nederland en België te bezoeken zonder dat ik "tijdelijk" enige vorm van inkomen binnenhaal. Middels aqcuisitie is het absoluut mogelijk om afspraken te maken met acceptanten.....maar dan moet je er nog naartoe om een presentatie te houden omtrent het product. Tijdens deze presentatie wil ik de acceptant graag uitleggen wat het concept inhoud. Wat de voordelen zijn van de acceptant (makkelijk winst maken, vergroten van de doelgroep en kostenbesparend), de werkwijze van het concept (en website) en de kosten. Er is, uit onderzoek gebleken, vraag naar dit concept in deze branche. Dit onderzoek heb ik middels enquetes gehouden. Mocht er een potentïele koper zich aanbieden om met dit product de markt op te willen gaan, dan wil ik daar graag over onderhandelen. Via deze potentiële koper zal het een stuk makkelijker zijn om ervoor te zorgen dat dit product wordt opgenomen in het assortiment van de diverse verkooppunten. Zij hebben hun ervaringen. Ik wil je graag bedanken voor je advies en wellicht zal ik nog een belletje plegen!
  5. Voor 10k bij de bank aan kloppen heeft geen zin, kan je beter naar qredits gaan. Moet je alleen wel je plan gedetailleerd op tafel gooien. :P Probeer het gewoon met FFF (Family, Friends en Fouls) en ga er parttime mee aan de slag. En zoals Twabla al aan geeft: probeer eerst de acceptanten over de streep te trekken. ;) Daar zit ook zeker een kern van waarheid in, alleen wil ik niet sturen ander ermee aan de haal gaat. Wel heb ik een geheimhoudingsverklaring laten opstellen. Dus zal ik in dat opzicht safe zitten lijkt me?!
  6. Zit wat in, alleen zijn de kosten niet zo hoog. Zal geen lening van 10k nodig hebben oid.
  7. Begrijpelijk. Kun je het niet anders organiseren? Partner in crime betrekken, zodat je de lasten kunt verdelen? Zou toch zonde zijn als je concept op de plank blijft liggen, of als iemand anders er succes mee gaat boeken... Er zijn genoeg mensen met (goede) ideeën. Helaas zijn er te weinig die ook durven te handelen. Jij bent al een eind op schot, dus ik zou zeggen: ga ermee door. In het ergste geval heb je er veel van geleerd! Beste Bas, Ik zal eerst proberen het concept te verkopen. Mocht dat niet lukken dan zal ik op zoek gaan naar een investeerder en zelf alles zo goed mogelijk proberen te realiseren. Mocht dat niet lukken dan is een lening van de bank het laatste middel zijn dat ik zal aanvragen. Er vanuitgaande dat dit concept zeker op de Nederlandse en/of Belgische markt een plaats verdiend!
  8. Beste Hans, Mag ik je bedanken voor jouw advies! Hier zal ik zeker iets mee doen!
  9. Nee, je vraagt 10% van de omzet. En dan nog eens deelnamekosten. Hoe ga je Wouter (de potentiële acceptant) overtuigen dat-ie die kaart moet accepteren? Leiden Kabeltjekadokaarten tot meer omzet? Kan Wouter niet beter zelf Kabeltjekadokaarten of Kabeltjekortingskaarten uitgeven via verwante retailers? Dan steekt hij een deel van die 10% in eigen zak. De acceptanten zijn cruciaal! Best TwaBla, Zoals eerder aangegeven waren het slechts voorbeelden. In het concept staat geen vast percentage opgesteld. Het wa slechts een indicatie, maar kan begrijpen dat een potentiële koper wel een marge vraagt. Het concept is instapklaar mits je de tijd hebt om te investeren in productie en binnenhalen van acceptanten.
  10. In mijn concept vraag ik weinig percentage (sterker nog, ik hoef er niet eens te verdienen aan de transactie, wellicht dat een potentiële koper dat wel wilt vragen), een deelnemer betaald jaarlijks een x-bedrag. Zoals eerder beschreven mag men dit zien als een extra marketingtool voor naamsbekendheid en een positieve boost in omzet. Ik vraag aan deelnamekosten geen duizenden euro's.
  11. + het feit dat ik het op de website van BBIE gezocht heb naar gelijke of "soortgelijke" concepten, met als resultaat 0 resultaten. Deze zijn dus (nog) niet bekend.
  12. Voor alles wat er in de wereld te koop is kun je in principe een cadeaukaart verzinnen. Daar hebben zich al talloze mensen over gebogen met als resultaat inmiddels een groot assortiment aan beschikbare kaarten. Volgens mij hebben marketeers in deze business eindeloos gebrainstormd over alle mogelijkheden en er een aantal - in hun ogen rendabele - uitgekozen om daadwerkelijk te implementeren. Dus hoe groot is de kans dat jouw kaart al ooit verzonnen is en om de een of andere reden (nog) niet op de markt gebracht? Wie weet zijn er zelfs wel meerdere i-DEPOT registraties van jouw idee. Bestaat er eigenlijk wel zoiets als "ik heb een kapperscadeaukaart verzonnen en als i-DEPOT vastgelegd en nu mag niemand anders een kapperscadeaukaart op de markt brengen"? Op de site van het BBIE staat ook duidelijk "Maar het i-DEPOT geeft u geen (intellectueel) eigendomsrecht en biedt dus ook geen bescherming." Klopt, maar ik heb een bedrijfsnaam (KvK) en domeinnaam (en varianten) vastgelegd wat nog niet bestond. Maargoed, ik kan je garanderen dat het concept nog niet op de markt te vinden is. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik snel stappen onderneem met het concept. Reden voor i-DEPOT registratie is alleen om eventuele conflicten te voorkomen omdat er geen eigendomsrecht op aan te vragen is.
  13. Natuurlijk zijn dat de woorden die het wel aantrekkelijk maken. Geld wilt iedereen wel voor een product of concept die een ieder heeft bedacht denk ik zo. De ervaring die ik hiermee kan opdoen is ook een vereiste, want het is een hele leerproces. Credits; ja wil wel geregistreerd staan als founder van het bedachte concept.
  14. Dat is hetgeen wat ik mezelf ook afvraag. Ik twijfel over een aantal zaken, niet het concept, maar meer het realiseren van. Moet ik een potentiële koper interesseren om dit concept toe te laten tot het assortiment wat zij al hebben. Het concept is nog niet bekend bij leveranciers dus wil ik dit graag op de markt brengen. Het enige wat eigenlijk dan nog gerealiseerd moet worden is het benaderen van acceptanten. En een bedrijf (potentiële koper) inschakelen die de kaarten produceert en de software tot zijn beschikking heeft. Als dat rond is. Ik heb een aantal potentiëlen op het oog, maar moet ze nog wel benaderen. Ik heb momenteel een goede functie en ben bang dat ik mijn focus daarop verlies wanneer ik zelf met mijn concept zal verdergaan. Ik weet namelijk niet wat een potentiële koper zal voorstellen. Willen zij een try out of zijn ze bereid om het hele concept over te nemen zonder een try out te willen? Ik denk dat het een kwestie is van onderhandelen.
  15. Je wilt dus iets verkopen waarvoor: - het je niet lukt een geïnteresseerde investeerder te vinden of waar je zelf geen geld in wilt steken (maar het gaat wel geld opleveren?!) - je geen tijd wilt vrijmaken om het te realiseren (maar je gelooft er wel in?!) - je geen toegang hebt tot het juiste netwerk (maar je weet wel dat het een succes wordt?!) Veel succes... Beste Bas, - Naar geïnteresseerden is momenteel nog niet gezocht. - de tijd die ik ervoor vrijmaak zal de tijd zijn die nodig is voor afspraken met geïnteresseerden (Het idee is er en het concept is zoveel mogelijk uitgewerkt) Mijn doel is het concept verkopen aan geïnteresseerden die er brood in zien. Marketingonderzoek heb ik gedaan naar koopkracht EN belangen. Voorbeelden hebben leveranciers vaak zelf omdat zij zelf meten hoeveel cards er worden verkocht. Door voorbeelden te geven uit het marketingonderzoek dat ik heb gedaan. Ook zal ik cijfers tonen uit onderzoeken van externe (belAngrijke) partijen - ik heb een vriend werken als categorie manager bij een groot bekend supermarktketen en ontvang op zeer korte termijn gegevens van hun leveranciers Leveranciers hebben de juiste ingangen naar de retailer dus wil ik het via de leverancier spelen. Gebruik maken van connecties die je hebt en anders connecties maken.
  16. De percentages zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Deelnemerskosten zijn er om de productie en software te bekostigen en eventuele account managers die het product gaan verkopen bij potentiële deelnemers. Mijn doel is het concept te verkopen aan potentiele kopers en niet aan potentiële acceptanten. Op het moment dat er een geinteresseerde koper is, zal ik deze het recht geven mijn concept aan te passen. In te vullen naar eigen smaak. (bijvoorbeeld andere percentages of handelswijze) Wel heb ik een aantal (mobiele voorbeeldpagina's omtrent het product) websites gerealiseerd en is het concept vrijwel tot in de puntjes uitgewerkt. Deze zal ik de potentiële koper laten zien tijdens een presentatie. Zelf heb ik, als marketing manager, onderzoek gedaan naar de koopkracht en belangen in deze branche. Er is wel degelijk vraag naar het product. Aantoonbaar met feiten en cijfers. Ik zal de potentiële koper moeten overtuigen met deze informatie. (dus aantoonbare verkoopargumenten) De reden wat mij ervan weerhoud om zelf te beginnen met dit concept ligt puur op het gebied van financiën. Ook heb ik niet de tijd om dit te realiseren. Tevens is het zo dat de potentiële koper de juiste ingangen heeft bij de retailer en makkelijker het product kan laten opnemen in het assortiment. Er is inderdaad een kans dat een potentiële koper het volledige dekking- en distributietraject voor zijn rekening neemt om te kijken of ze aan bod komen, maar wellicht kan ik deze voor 100% overtuigen dat dit concept zal werken en dat deze het concept niet kan afslaan zodat er geen proefperiode nodig zal zijn.
  17. Dat is dus die partij die jouw concept koopt. Welk percentage gaan acceptanten inleveren en welk percentage gaan verkopende detaillisten ontvangen? Winkelier 5% Potentiële koper 5% Deelnemende organisatie 90% Dit zijn de percentages die men zal ontvangen. De potentiële kan verdienen op deelnamekosten en een winstmarge op de giftcard. De acceptant verliest slechts 10% maar krijgt er meer resultaat voor terug. En deelnamekosten zal op jaarbasis zijn dus dat bedrag is na 2 scheten terugverdiend.
  18. Dat is dus die partij die jouw concept koopt. Welk percentage gaan acceptanten inleveren en welk percentage gaan verkopende detaillisten ontvangen? Winkelier 5% Potentiële koper 5% Deelnemende organisatie 90%
  19. Het betreft een marketingtool. Deelnamekosten zijn dermate aan de lage kant, waardoor zij bereid zullen zijn een kleine investering te doen. Qua percentage heb ik voorbeelden gegeven in mijn concept, waardoor een potentiële koper van het concept wellicht met andere percentages zal gaan werken. Ook mogen zij het betalingssysteem naar eigen smaak invullen.
  20. Het betreft een marketingtool zodat voor deelnemende organisaties een grotere naamsbekendheid en vergroting van omzet kan worden gerealiseerd. Deelnamekosten zijn dermate laag, dat ze dit niet aan hun neus voorbij kunnen laten gaan.
  21. Retailer A verkoopt een giftcard voor 10 euro. Die 10 euro wordt doorgegeven aan partij X (de uitgever van de kaart) minus de marge die de retailer mag houden. Een half jaar later wordt de kaart ingewisseld bij retailer B. Die klopt aan bij partij X om zijn geld te ontvangen, minus de marge voor retailer A en partij X. Retailer B krijgt dus geen tientje voor zijn tientje. En jij zegt dat de cadeaukaart bij duizenden acceptanten in te wisselen is. Hoe krijg je die zo gek? Beste TwaBla, Heel simpel: consument koopt een giftcard, winkelier ontvangt een x percentage, tegoed op giftcard blijft behouden. (Dat geld staat na aftrek percentage) op rekening van de potentiële koper Vervolgens verzilvert de consument de giftcard bij een deelnemende organisatie (dit is een extra marketingtool voor een deelnemende organisatie) Na verzilveren (invoeren activatiecode) wordt automatisch het bedrag wat op rekening van potentiële koper staat overgemaakt (minus x percentage) de consument blijft het aangeschafte tegoed behouden Voor deelname aan dit concept betaald een deelnemende organisatie jaarlijks deelnamekosten
  22. Ps mijn concept bestaat nog niet! En staat ook niet tussen de giftcards die de Primera in het assortiment heeft :)
  23. Wie garandeert in jouw concept dat de acceptant van de bon wel zijn geld krijgt. En er zijn al diverse grote spelers op de markt, zo lees ik op de website van primera dat zij al 70 types in hun assortiment hebben. Ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft op dit moment wel een cadeaubon of giftcard in zijn assortiment. Lijkt me toch een moeilijke markt om tussen te komen. En wat betreft het waard is? wat de "gek" er voor geeft. Onderhandel je met een potentiële koper of zijn er meer gegadigden. Als er meer geinteresseerden zijn zal je waarschijnlijk een hogere prijs kunnen bedingen. :) Beste Henk, De vergunning en geldigheid is natuurlijk bekeken en in het concept opgenomen. U vraagt wie er in mijn concept garandeert dat de acceptant wel zijn/haar geld krijgt. In het concept zal alles geautomatiseerd zijn. Wanneer een consument een giftcard koopt, dan zal deze de giftcard moeten activeren bij deelnemer. D.m.v. de activatie zal direct het bedrag worden overgemaakt naar de deelnemer. Zie het als een no cure, no pay constructie, maar dan anders. En ja, deelname kost eenmaal wat.
  24. Beste Highio, Allereerst wil ik je bedanken voor je reactie. Door de schaalgrootte aan te geven wil ik aangeven dat het een concept is wat een zekere grote bereikbaarheid heeft bij deelnemers. Om mijn issue voor te leggen probeer ik zo oprecht mogelijk te zijn zodat ik ook een oprecht antwoord kan verwachten. Omdat ik in mijn vorige functie als marketing manager actief was heb ik veel onderzoeken verricht. Zo ook onderzoek naar koopkracht in de branche waar ik mijn concept op focus. Door cijfers en feiten te tonen, zal ik (hoop ik) hiermee de potentiële kopers ervan overtuigen dat dit concept succesvol zal zijn. Natuurlijk ben ik zelf diegene die dit concept het beste kan verwezenlijken, maar de reden waarvoor ik dit concept wil verkopen aan een potentiële koper is dat ik gewoonweg de financiën niet heb om dit te realiseren. Een mooie deal zou fijn zijn natuurlijk. Wellicht dat er op dit forum geïnteresseerde kopers zijn? Ik ben bereid om een presentatie te geven mits er een geheimhoudingsverlaring wordt ondertekend ;)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.