Jump to content

JBSGC

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Daar komt het formeel wel op neer. Of je er gedonder mee krijgt als je nalaat betwijfel ik - het is niet zo dat je de belastingdienst hiermee benadeeld. Het lijkt vrij logisch om dit gewoon over te slaan omdat het nettoresultaat nul is. Als je een keer een zending hebt waar de douane wel 21% btw over heft (die je dan dus ook moet betalen), dan kun je die uiteraard wel terugvragen als voorbelasting. Zendingen met een waarde tot 22 euro worden normaliter inderdaad zonder btw naheffing doorgelaten. Ik denk dat dit vooral een praktische overweging is omdat het niet loont die 4 euro btw te gaan verhalen voor iedere ontvanger. Tijdje terug had ik een pakketje waar BTW op zat. Wel zo makkelijk voor je administratie. En de inklaringskosten vielen ook nog wel mee gelukkig. Dat van die 22 euro vertelde ze me ook al bij de pakkettendienst. Ik gaf aan dat ik een bedrijf heb, maar dat maakte niet uit volgens de pakkettendienst.
 2. De 22 euro regel, dat dat alleen is voor particulieren heb ik dus ook gevraagd, en dat was niet zo volgens de pakkettendienst. Volgens de Douane wel, dus ik ga maar uit van de Douane ;). Volgens Douane moet ik alles aangeven, ook al is het $3,-. Dat is een heel gedoe, maar eigenlijk wel de manier hoe het zou moeten.
 3. Weer een mini stapje verder. Douane zegt het bij PostNl ligt en dat ik ik voor iedere zending een verzoek tot herziening moet indienen. PostNL zegt dat ik voor zendingen tot 22 euro helemaal geen BTW hoef te betalen en dat ik alleen de inklaringskosten heb.
 4. 21% af te dragen over de aankoop van de goederen en daarna weer als voorbelasting aftrekken. Dus dan komt het inderdaad neer op 0.
 5. Dank je voor je reactie. Mijn boekhouder zei dat ik zelf 21% moet afdragen. Dus gewoon opgeven bij de BTW aangifte dat ik goederen buiten Europa heb ontvangen en zelf het BTW bedrag berekenen en afdragen. Het gaat inderdaad om kleine bedragen.
 6. Beste HL'ers, Dit onderwerp is al vaak besproken, maar ik kom er nog niet uit :-[. Heb inmiddels meerdere keren de belastingdienst, Douane, PostNL en mijn boekhouder gesproken maar het is helaas nog niet duidelijk. Het gaat om het volgende. Voor mijn webshop koop ik goederen in bij Nederlandse en Europese groothandels en in China via eBay en Alibaba. De goederen uit China komen bijna altijd via de brievenbus binnen zondere inklaringkosten en BTW. Ik heb van deze goederen geen factuur, maar wel een email van de bestelling, paypal transactie overzicht en het creditcard overzicht. Hoe moet ik met deze goederen omgaan? Van de Douane kreeg ik in eerste instantie te horen dat ik het maar moet laten zitten omdat het om peanuts gaat. Mijn boekhouder zei dat ik het gewoon moet aangeven bij de BTW aangifte, en dat ik ook gewoon de voorbelasting kan aftrekken zonder bon. Weer de douane gebeld, en die verwezen me weer door naar PostNL, met de mededeling dat PostNL het moet aangeven. PostNL zeg dat ik gebruik moet maken van de verleggingsregeling. Ik weet het inmiddels niet meer. Wie heeft hier ervaring mee?
 7. Bedankt voor je reactie. Zie nu dat ik dit formulier helemaal niet mag gebruiken omdat ik in margegoederen handel terwijl ik dat nog heb aangegeven :-S. Toch maar weer een telefoon plegen maandag.
 8. Ik heb vorig jaar een klein bedrag aan BTW afgedragen. Ik wil dit terugvragen. Heb dit een aantal jaren geleden ook al eens gedaan, door het te verrekenen met een BTW aangifte, dus ik dacht dat nu weer te gaan doen. Voor de zekerheid toch maar weer even gecheckt bij de belastingdienst en daar werd me gezegd dat het via een suppletieformulier moet en dat verrekening niet de juiste manier is. Nu dacht ik net aan de slag te gaan met het suppletieformulier, maar daar staat weer dat ik 'm mag verwerken in de volgende aangifte als je 1000,- of minder terugkrijgt. Wie weet hoe het zit?
 9. Het zijn sieraden, maar het zijn wel kleine platte dingen. Verzenden doe ik in een bubbel envelop.
 10. Ik heb het inderdaad ook gemeld, maar tot nu nog nooit een pakje gevonden. Het gaat gelukkig om kleine bedragen. Als ik een bestelling heb met een hoge waarde doe ik 'm meestal wel met track & trace.
 11. Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat de door mij verzonden brievenbuspost niet aankomt bij mijn klanten. Vandaag weer een mailtje gehad van iemand bij wie de bestelling niet is aangekomen. Ik verzend de bestellingen in een neutrale envelop, geen opvallende stickers etc. erop. Wat moet ik hier nu mee? Ik verkoop artikelen vanaf 1 euro, dus verzenden met track & trace is te duur. Hoe gaan andere webwinkeliers hier mee om?
 12. Dank je voor je reactie. Het is inderdaad makkelijk verdienen. De meeste sites vermelden inderdaad alleen een link. Wil je in de nieuwsbrief etc. dan is dat echt onwijs duur. En dat soort dingen heb je juist weer nodig. Ik zal ook eens even het webwinkelforum bekijken op dit onderwerp.
 13. Ik weet niet of hier al een topic over was, maar ik kon niets vinden. Ik zou graag willen weten of het handig is om mijn webshop aan te melden bij verzamelsites als Flavourites, Hippe Shops, I Love Fashion News, We Love webshops etc. Sommige van deze sites zijn behoorlijk prijzig. Dat vind ik op zich niet zo heel erg, maar dan moet ik er wel wat aan hebben natuurlijk. Wie kan me hier iets over vertellen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept